Mały skromny ogródek
- reniazt
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mały skromny ogródek
Adaś - nie narzekaj na Lune - ona taka cudowna - musi coś robić - a najczęściej właśnie takie maluchy lubią psocić.
Ale urozmaicają nam czas.
Śliczne mieczyki - łał... ten dwukolorowy, ten fioletowy... no nie, wszystkie takie dorodne.
Ale urozmaicają nam czas.
Śliczne mieczyki - łał... ten dwukolorowy, ten fioletowy... no nie, wszystkie takie dorodne.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Adam zobaczymy jak u mnie będą kwitły , tylko już się martwię gdzie je posadzę
wybrałam takie jak mi się najbardziej podobały .
Genia

Genia
Reniu pomimo jej psot i tak jest bardzo przez nas kochana ....
Mieczyki sadzę w polu , w glebie dobrze nawiezionej i uprawionej .....ale tylkon dla zcinania ich do wzonu .
Może jeszcze skopiesz kawałeczek trawnika ? Warto dla takich pięknych kwiatów
Muszę się zorientować czy Anita ma jeszcze w ofercie swoje mieczyki

Mieczyki sadzę w polu , w glebie dobrze nawiezionej i uprawionej .....ale tylkon dla zcinania ich do wzonu .
e-genia pisze:Adam, tylko już się martwię gdzie je posadzę.
Genia
Może jeszcze skopiesz kawałeczek trawnika ? Warto dla takich pięknych kwiatów

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Adam w tym problem , że trawniczka kawałek tylko zostało za domem dla Amelki na
piaskownicę .Posadzę po między bylinami pod płotem .
Genia
piaskownicę .Posadzę po między bylinami pod płotem .
Genia
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
ADAMIE wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku 

Witaj Adamie, twoimi mieczykami można zachwycać się bez końca, są wyjątkowo piękne, dorodne a kolory bajeczne.Też chętnie widziałabym takie u siebie tylko gdzie posadzić? Bardzo ładne ujęcia kwiatów, zdjęcia pięknie wykonane.
WITAM W NOWYM ROKU
ŻYCZĘ WSZYSTKIM ODWIEDZAJĄCYM MÓJ OGRÓD WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
GENIU , GRAŻYNKO ,IRENKO [/color] - DZIĘKUJĘ ZA ODWIEDZINY
Zamówiłem mieczyki od Anity , spodziwam się ich niedługo ... myślę , że same piękne odmiany . Już nie mogę doczekać się ich wysadzenia i widoku kwiatów .
Póki co na razie szaro , ponuro i smętnie , śniegu zero .... więc trzeba pocieszać się kolorami z fotek .
W zeszłym roku kupiłem takie dwa szczepione klony

Kwiatki funkii również potrafią być ozdobą . Gdy Marylka pokazała u siebie kwiatki funkii w zetawieniu jukami niedowierzałem , że tak pięknie mogą wyglądać , obstawiałem , że to inna roślina ... a jednak ....

GENIU , GRAŻYNKO ,IRENKO [/color] - DZIĘKUJĘ ZA ODWIEDZINY

Zamówiłem mieczyki od Anity , spodziwam się ich niedługo ... myślę , że same piękne odmiany . Już nie mogę doczekać się ich wysadzenia i widoku kwiatów .
Póki co na razie szaro , ponuro i smętnie , śniegu zero .... więc trzeba pocieszać się kolorami z fotek .
W zeszłym roku kupiłem takie dwa szczepione klony

Kwiatki funkii również potrafią być ozdobą . Gdy Marylka pokazała u siebie kwiatki funkii w zetawieniu jukami niedowierzałem , że tak pięknie mogą wyglądać , obstawiałem , że to inna roślina ... a jednak ....

-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Witaj Adamie nareszcie jakieś foty pokazałeś... pierwszego klona Drummondii (bo chyba to on) mam już spore drzewko,bordowego muszę nabyć...
Ja hostom obcinam kwiatostany takim maluchom,ponoć lepiej się rozkrzewiają,a i takiej o białych kwiatach pachnących też zostawiam,one też zdobią i jak sam zauważyłeś w zestawieniu z juką fantastycznie wyglądają...

Ja hostom obcinam kwiatostany takim maluchom,ponoć lepiej się rozkrzewiają,a i takiej o białych kwiatach pachnących też zostawiam,one też zdobią i jak sam zauważyłeś w zestawieniu z juką fantastycznie wyglądają...

- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Adamie, piękne klony posadziłeś. Ja bardzo lubię wiosenne klony, z młodymi liśćmi i kwiatami, wtedy nawet zwyczajny klon wygląda wyjątkowo.
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Ten klon zielono-biały to nawet mnie za serducho ujął.
Hmmmmm..... pomyślę jak na takie cudo znaleźć miejsce
Hmmmmm..... pomyślę jak na takie cudo znaleźć miejsce

- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Klony piękne...hmmm czyżby kolejne chciejstwo...taaa chyba dopiszę do listy 

Marylko nie pamiętam nazwy tego kolorowego klona , ale to chyba taki sam jak twój .
Piszesz , że u Ciebie już jest dużym drzewkiem ,a mogłabyś fotkę wstawić ... chciałbym zobaczyć jak wygląda rozrośnięty .
Formujesz mu koronę ? Ja nie mam dużo funkii , a te które u mnie rosną to jeszcze maluchy , ale bedę miał na uwadze aby im kwiaty wycinać .
Aniu dziękuję
mnie również podobają się klony , chciałbym jeszcze kupić palmowego , ale nie wiem czy pszetrwałby u mnie zimę ....
bo to chyba dość delikatne krzewy
.
Mariolko witaj
mnie również ten klon wpadł w oko gdy odwiedziłem szkółkę , żałuje tylko że jest dość niski... wolałbym wyższego .
Grażynko cieszę się , że podoba Ci się klon ... warto mieć jakieś urozmaicenie w ogrodzie , a miejsca dużo nie zajmuje (mam nadzieje )
Piszesz , że u Ciebie już jest dużym drzewkiem ,a mogłabyś fotkę wstawić ... chciałbym zobaczyć jak wygląda rozrośnięty .
Formujesz mu koronę ? Ja nie mam dużo funkii , a te które u mnie rosną to jeszcze maluchy , ale bedę miał na uwadze aby im kwiaty wycinać .
Aniu dziękuję

bo to chyba dość delikatne krzewy

Mariolko witaj

Grażynko cieszę się , że podoba Ci się klon ... warto mieć jakieś urozmaicenie w ogrodzie , a miejsca dużo nie zajmuje (mam nadzieje )

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Witaj....te klony są śliczne.....tego jasnego mam,ale tego ciemnego nie....a planuję takie kolorki teraz....bo brak w ogrodzie....więc zakup zapisany...heheeh...trzeba tylko gdzieś upolować 

-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Grażynko ja również po mału wprowadzam kolory do ogrodu , (a że jest mały ... więc są drzewka szczepione)
chciałbym jak najwięcej ....
ale nie wiem czy za bardzo się nie rozpędziłem , wszak efekt końcowy się liczy , a już jest pstrokato .
Marylko Twój klonik to już ogromne drzewo , ładnie wygląda w tym zestawieniu .
Mojego planuję przycinać , aby nie zajmował dużo miejsca .
Mam takiego młodego perukowca ... Chyba odmiana Royal Purple , czy to są jego peruki ?

chciałbym jak najwięcej ....
ale nie wiem czy za bardzo się nie rozpędziłem , wszak efekt końcowy się liczy , a już jest pstrokato .
Marylko Twój klonik to już ogromne drzewo , ładnie wygląda w tym zestawieniu .
Mojego planuję przycinać , aby nie zajmował dużo miejsca .
Mam takiego młodego perukowca ... Chyba odmiana Royal Purple , czy to są jego peruki ?