Wandy ogródek pod dębami
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wandy ogródek pod dębami
Tak by się posiedziało w cieniu na świeżym powietrzu ty pod dębem a ja pod swoją lipką .. aby tylko tak nie padało jak w tamtym roku bo więcej siedzieliśmy na tarasie niż pod lipką przez deszcz ..
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję kochani za sympatyczne opinie
Dzisiaj jest przepiękny świąteczny dzień. Świeci od rana słońce, w necie pojawiają się już wiosenne oferty roślin, a mnie się tak zamarzyło, żeby usiąść w ogrodzie z przyjaciółmi przy naszej piwnej ławie i pogadać o roślinach. Przy tej ławie odbywają się u nas imprezy rodzinne i towarzyskie, a mnie się teraz zachciało zaprosić forumowiczów na pogaduszki o ogrodzie i kwiatkach. Taki zamiar świta mi w głowie i może go niebawem zrealizuję. Tylko dlaczego wy tak daleko mieszkacie.
Przypomina mi się a propos pewien dowcip:
"Hen daleko, daleko, za siedmioma górami, za siedmioma morzami, za siedmioma lasami mieszkał sobie pewien król. I codziennie rano budził się, przecierał oczy i mówił: "Och, k ..., dlaczego ja tak daleko mieszkam!".

Jak nie ma imprezki, to na ławie stoją sobie moje domowe gruboszki.

"Hen daleko, daleko, za siedmioma górami, za siedmioma morzami, za siedmioma lasami mieszkał sobie pewien król. I codziennie rano budził się, przecierał oczy i mówił: "Och, k ..., dlaczego ja tak daleko mieszkam!".

Jak nie ma imprezki, to na ławie stoją sobie moje domowe gruboszki.

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Wandziu wyobrażam sobie jakie przyjemne musi być przesiadywanie przy Twojej ławie zatopionej w takim cudownym zielonym gąszczu
Chyba można po całych dniach nic nie robić, tylko siedzieć i sycić oczy soczystą zielonością i wdychać cudowne przesycone zapachem kwiatów powietrze
Gruboszki ślicznie się prezentuja na stoliku, on tak fajnie ukryty w cieniu. Mój taras ,,na patelni,, dosłownie, od południa i od czasu jak został zlikwidowany winogron, to bardzo słonecznie ,w upalne dni nie sposób wysiedzieć....na szczęście są inne zakątki, gdzie można schronic się od upału 

- Józef
- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Kontakt:
właśnie wróciłem z działki..śniegu po kolana i ani śladu wiosny..dziś w nocy było minus 14..tylko pies był zadowolony bo mógł się wreszcie wyhasać po śniegu a nie tylko spacer na smyczy..teraz padł i leży..
- kamykkamyk2
- 500p
- Od: 26 gru 2010, o 08:57
Naprawdę fajnie dziś jest, trzeba korzystać z okazji i iść na spacer. Ja właśnie wróciłem z rodzinnego (plus pies) spaceru, córka z żoną pozjeżdzały sobie z górki, a ja musiałem sanki na góre wnosić. Kobiety zawsze faceta wykorzystają
Ps. Co to za drzewko na zdjęciu na wprost, czyżby brzózka???

Ja blisko mieszkam ....Tylko dlaczego wy tak daleko mieszkacie.

Ps. Co to za drzewko na zdjęciu na wprost, czyżby brzózka???
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Wandziu jeździłam dalej , więc do Ciebie nie wydaje mi się daleko .
[quote="kamykkamyk2"]Naprawdę fajnie dziś jest, trzeba korzystać z okazji i iść na spacer. Ja właśnie wróciłem z rodzinnego (plus pies) spaceru, córka z żoną pozjeżdzały sobie z górki, a ja musiałem sanki na góre wnosić. Kobiety zawsze faceta wykorzystają
Kamyku już nie narzekaj na kobiety , bez nich było by smutno i nudno
Genia
[quote="kamykkamyk2"]Naprawdę fajnie dziś jest, trzeba korzystać z okazji i iść na spacer. Ja właśnie wróciłem z rodzinnego (plus pies) spaceru, córka z żoną pozjeżdzały sobie z górki, a ja musiałem sanki na góre wnosić. Kobiety zawsze faceta wykorzystają

Kamyku już nie narzekaj na kobiety , bez nich było by smutno i nudno

Genia
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
WITAJ WANDO
Ja tam mogłabym mieszkać daleko byle mieć ogród przy domu. Możesz mieć piękne
drzewa w ogrodzie. Wiadomo drzewa bardzo wpływają na urodę ogrodu.
Ja tam mogłabym mieszkać daleko byle mieć ogród przy domu. Możesz mieć piękne
drzewa w ogrodzie. Wiadomo drzewa bardzo wpływają na urodę ogrodu.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Kamyk i Genia super, to już dwie osoby mamy! Jeszcze kilku forumowiczów i możemy robić u mnie spotkanie pod brzózką. Wiosną!
Józef, to u was rzeczywiście strasznie zimno. Współczuję. My mały koło zera i zapowiadają, że będzie jeszcze cieplej!
Agness, rzeczywiście w czasie upałów mój cień pod rzewami jest niezastąpiony. Nawet w domu jest chłodnawo. A nie mogłabyś obsadzić swojego tarasu drzewkami albo wstawić drewnianego przęsła i obsadzić bluszczem (tak zrobili moi sąsiedzi za siatką)?
Krysiu, drzewa wpływają na urodę i stwarzają cień, gdy pot się leje z czoła! Czasem narzekam na tony dębowych liści, ale jak pomyślę, co by było bez tych moich drzew, to się uspokajam i przestaję zrzędzić.

Józef, to u was rzeczywiście strasznie zimno. Współczuję. My mały koło zera i zapowiadają, że będzie jeszcze cieplej!
Agness, rzeczywiście w czasie upałów mój cień pod rzewami jest niezastąpiony. Nawet w domu jest chłodnawo. A nie mogłabyś obsadzić swojego tarasu drzewkami albo wstawić drewnianego przęsła i obsadzić bluszczem (tak zrobili moi sąsiedzi za siatką)?
Krysiu, drzewa wpływają na urodę i stwarzają cień, gdy pot się leje z czoła! Czasem narzekam na tony dębowych liści, ale jak pomyślę, co by było bez tych moich drzew, to się uspokajam i przestaję zrzędzić.

Wandziu witaj
Milo tak popatrzeć na spokojna zieleń, jeszcze troszkę musimy wytrzymać i znowu będziemy cieszyć się ciepełkiem i zapachem zieleni.
Odpisałam Ci w moim wątku

Odpisałam Ci w moim wątku

wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Wandziu,jak zjedziemy się wszyscy do ciebie to nas jeszcze nie pomieścisz.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Wandziu, wiesz przecież że nasz grupa spotyka się od czasu do czasu. Myślę, że znajdzie sie jeszcze parę osób chętnych zasiąść Przy Twojej ławie.
A przy okazji zapraszam do przycupnięcia przy mojej
A przy okazji zapraszam do przycupnięcia przy mojej

- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
..... Taki zamiar świta mi w głowie i może go niebawem zrealizuję. Tylko dlaczego wy tak daleko mieszkacie.
............

No i cóż mi zostaje powiedzieć?????????.... Ochhh..... dlaczego ja tak daleko mieszkam

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Wandziu mój taras do tej pory miał ścianę z winorośli. W zeszłym roku robiliśmy remont tarasu i winogron został wycięty, bo ja chcę mieć widok na ogród, a tak czułam się jak w zielonym pokoju. Niestety minusem teraz jest ostre słońce w upały, ale planujemy wymianę dachu, teraz jest on nad połową tarasu, a będzie przeciągnięty na całość, więc powstanie upragniony cieńwanda7 pisze: Agness, rzeczywiście w czasie upałów mój cień pod rzewami jest niezastąpiony. Nawet w domu jest chłodnawo. A nie mogłabyś obsadzić swojego tarasu drzewkami albo wstawić drewnianego przęsła i obsadzić bluszczem (tak zrobili moi sąsiedzi za siatką)?

- ursulka
- Od: 2 paź 2009, o 23:12
Witaj Wandziu - takie zdjęcie słodzi moje ogrodnicze serce
Ciepło, miło, wiaterek powiewa... Na pewno pachnie słoncem i zielenią...
W moim wątku już Cię namawiałam na azalie, a niniejszym czynię to u Ciebie
. Och, jak dobrze by im u Ciebie było! Ten rozświetlony cieniaszek jest ideolo dla azali i rododendronów!
A skoro była ostatnio mowa o zakupie cebul lilii, to wyraźnie widac, że wiosną pachnie
Ja sama zamówiłam dzisiaj fuksje u naszego kolego forumowego... Wandziu, nie masz pojęcia, jakież fuksje ogladałam! Można się zaciamkać na amen z zachwytu. Mmm, Tobie też by sie podobały
Pozdrówki - Ula

W moim wątku już Cię namawiałam na azalie, a niniejszym czynię to u Ciebie

A skoro była ostatnio mowa o zakupie cebul lilii, to wyraźnie widac, że wiosną pachnie

Pozdrówki - Ula
Świetna ława i wspaniałe miejsce do biesiadowania i wypoczynku w sąsiedztwie brzózki