Tomku, mam nadzieję że magnolia wykiełkuje. Co do ubierania iglaków, swego czasu wieszaliśmy lampki na żywotniku- jedna osoba szła na balkon na piętro, druga stała na drabinie i trzecia na ziemi - wspólnymi siłami owijało się drzewo. A teraz wygodnie- Conica metrowa
Asiu z wyspy, dzięki

Szczawiki potrafią zaskakiwać, są wśród nich uciążliwe chwasty, są pożądane rośliny ozdobne, są też i użytkowe. Mój ma być do jedzenia. Jest też nasz rodzimy gatunek, szczawik zajęczy, który liście ma kwaskowate, bardzo smaczne. Nieraz go skubałam w lesie.
Majeczko, oby ten rok był dla nas wszystkich dobry
Aniu Różana ,
Tamaryszku, a więc będzie potażeria. Jeszcze muszę sobie sprawić tabliczkę z nazwą
Tamaryszku, mam nadzieję że lektura Cię nie zawiedzie. Ja akurat dzisiaj z wypiekami na twarzy skończyłam czytać "Łowców roślin" Tylera Wyttle'a. Fascynująca opowieść o poszukiwaczach nowych gatunków roślin, na przestrzeni dziejów.
Izo 
Jestem mile zaskoczona Twoją opinią.
Moi drodzy:
Halinko, Asiu,. Dalu, Aniu, Arletko, Majeczko, Grażynko, Adamie, Renatko 
Bardzo dziękuję za życzenia i piękne kwiaty

Nie da się ukryć że czas płynie, ale przynajmniej płynie w dobrym towarzystwie forumowym.
Renatko, tak dobrze (albo źle) nie ma i czyściec nie czyści. Nie wiem nawet jak smakuje, bo mam tylko pięć bulwek, z których mam nadzieję wyprowadzić jakąś kępę przyzwoitą za kilka lat.
Obecnie jestem w amoku, bo nadeszła pora wybierania nasion, nic tylko przeszukuję oferty. Oczywiście nie mam miejsca żeby to wszystko posiać, ale i tak kupuję, to choroba. Mam kilka wynalazków warzywnych, będzie bazylia sałatowa i sałata Batavia, skorzonera, salsefia, pasternak, portulaka warzywna, mizuna, żółta poziomka, pomidor kolczasty, achocha i wiele innych.
Dla gości zostawiam wiosnę. Co roku zrywamy pędy forsycji, aby zakwitła w okolicy Bożego Narodzenia. W tym roku wyjątkowo mnie cieszą te gałązki.
Zostawiam też, jako ciekawostkę, dzieło mojej siostry, która cierpliwie fotografowała dla mnie zaćmienie słońca. Dawniej takie zjawiska wywoływały niepokój, ciszmy się że my możemy je oglądać wyłącznie z przyjemnością.