W tym sezonie będzie to moje drugie podejście do uprawy własnych warzywek.
Od niedawna mieszkam w mieszkaniu do którego przynależy mały ogródek hurraaa, jednak nie jest on na tyle mój własny, żebym mogła go swobodnie przekopać czy ingerować znacznie w jego wygląd ? mieszkanie jest wynajmowane a w ogródku rośnie trawa (właściwie więcej chwastów niż trawy) i dwie róże

Postanowiłam więc stworzyć sobie warzywnik w donicach. Zamówiłam już donice sporych wielkości i teraz nasuwa się pytanie! Czym najlepiej je wypełnić?
W sieci znalazłam kilka propozycji podłoża, proszę o Waszą opinie i propozycje na ten temat.
1. Mieszanka 1/3 torf + 1/3 vermiculit + 1/3 kompost
2. Włókno kokosowe ? jako dodatek do zwykłej ziemi
3. Torf + piasek 1:1
Jeśli macie jakieś uwagi i propozycje będę bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam!

coś nie wiem jak to zrobić, bo taki węgiel jest dostępny na składach opału (chyba dobrze myślę
 coś nie wiem jak to zrobić, bo taki węgiel jest dostępny na składach opału (chyba dobrze myślę  ) naprowadźcie mnie na właściwą drogę z tym węglem
 ) naprowadźcie mnie na właściwą drogę z tym węglem 
 czy lepiej udać się na skład opału i tam kupić? I ile trzeba go rozsypać, tzn na jaka grubość
 czy lepiej udać się na skład opału i tam kupić? I ile trzeba go rozsypać, tzn na jaka grubość 

.Chcę przekopać kawałek trawnika w celu pozyskania dodatkowych grządek pod uprawę warzyw.
 .Chcę przekopać kawałek trawnika w celu pozyskania dodatkowych grządek pod uprawę warzyw.