Kasiunieczka- to był tylko "mądry" pomysł. Może kiedyś policzę hihi...
Agnieszka- może Pomożesz w tym liczeniu? Myślę, że z powyższej fotki dałoby radę policyć piegi...
Myszka- a Widzisz... Już Wiesz, co u Ciebie dobrze rośnie. Dendrobia też są piękne, a jak poszukać botanicznych, to cudne można znaleźć ;)
Joane- Masz rację. Reanimki najbardziej cieszą. Chyba jest podobnie, jak z siewkami. Ujrzeć pierwszy kwiatuszek "wychowanka", to dopiero jest sukces

na razie nie policzyłam tych piegów, ale fotka zosanie, może kiedys się pokuszę...
Mala_Mi- cieszę się, że dzięki kolorkom poprawił Ci się nastrój

Zima sprzyja kwitnieniom, ale są również straty.
Dusiu- zaraz wstawię, tylko je obrobię i zmniejszę
Dziś zauważyłam kolejne straty, chyba przełom grudnia i stycznia to najgorszy okres dla naszych milusińskich. Uschły mi trzy sadzoneczki: keiki od Celinki <na razie ma korzonki, więc go zostawiam>, keiki dendrobium nobile dla Jednego z Froumowiczów, "szczepka" katlejki <też tylko część ususzona> . Straciłam też jednego "cosia" na cymbidium. Uważałam, by go nie pryskać wodą, ale pewnie zmiana warunków <przywieziony jakies 3 tygodnie temu z budynku na działce> spowodowała uszkodzenie i zgnił lub usechł. Rozcięłam tego "cosia" i okazało się, że od środka był zgnity. Dwa pozostałe rosną.
Byłam dziś na zakupach okolo storczykowych, kupiłam 6 doniczek glinianych. Fotki będą poniżej.