Liliowce też prześliczne, pomalutku dostaną towarzystwo jak mi się wydaje
Ogród Joli
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Joli
Jolu niesamowite krzewy hortensji, wielkie rozrośnięte i wspaniale ukwiecone
Bajeczne wprost.

Właśnie Jolu czy nie dajesz żadnych podpórek do hortensji bo jakoś się nie kładą pod ciężarem kwiatu.
Oj tęsknota za latem coraz większa
Oj tęsknota za latem coraz większa
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Agness liliowce na pewno nie pozostaną w duecie, czekam tylko na oferty sklepów ogrodniczych, co roku dostaję z Florexpolu.
Agnieszko hortensję rosną bez podpór ,jedynie pnąca rośnie na podporze zrobionej ze starej jabłonki , Ta hortensja bukietowa jest całkowicie zdrewniała i w tym miejscu rośnie od trzech lat a wcześniej była przesadzane ze trzy razy zanim trafiła na miejsce mam nadzieje ostateczne, ta druga trochę się rozkłada ale w tym miejscu niczego nie zasłania i nie podpieram jej.
Agnieszko hortensję rosną bez podpór ,jedynie pnąca rośnie na podporze zrobionej ze starej jabłonki , Ta hortensja bukietowa jest całkowicie zdrewniała i w tym miejscu rośnie od trzech lat a wcześniej była przesadzane ze trzy razy zanim trafiła na miejsce mam nadzieje ostateczne, ta druga trochę się rozkłada ale w tym miejscu niczego nie zasłania i nie podpieram jej.
Jolu spełnienia marzeń zaplanowanych na 2011 rok-samych radosnych dni dla całej rodzinki
Na bal nie idziemy...sukienka na studniówkę potrzebna
Na bal nie idziemy...sukienka na studniówkę potrzebna
- jola1

U nas dzisiaj sypie w tej chwili trochę mniej ale był moment że była jednolita biała ściana i znowu trzeba będzie szuflować , najbardziej z tego śniegu jest zadowolona moja suka.
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Witaj Jolu
przybyłam z rewizytą i....widzę że już tu byłam u Ciebie po cichaczu na spacerku po Twoim pięknym ogrodzie z dużymi ładnymi okazami krzewów....szczególnie hortensje mnie urzekły....takie piękne rozrośnięte 
- jola1

Fragola dzięki za odwiedziny i zapraszam częściej.Nie wszystkie hortensje chcą ze mną współpracować ale się nie poddaję, mam plany na zakup nowych.
- jola1

- jola1

Jolu to kaloszy nie posiadasz?
Zdjęcia z ,,góry,, pokazują że w Twoim ogrodzie dominują iglaki a byliny to ich uzupełnienie -czy to tylko moje odczucie?
a na wiosnę to poczekamy bo u mnie sypie białe i mokre-ble
a miałam śmigać do altanki 
Zdjęcia z ,,góry,, pokazują że w Twoim ogrodzie dominują iglaki a byliny to ich uzupełnienie -czy to tylko moje odczucie?
a na wiosnę to poczekamy bo u mnie sypie białe i mokre-ble
- kamykkamyk2
- 500p

- Od: 26 gru 2010, o 08:57
Dziękujemy za te ładne zdjęcia i poświęcenie.A u mnie po przedpołudniowych opadach tak wygląda kawałek ogrodu z lotu ptaka czyli z balkonu przy sypialni. Zdjęcia robiłam z dużym poświęceniem , nasypało mi się śniegu w ciapy i przemoczyłam skarpety ale czego się nie robi żeby uwiecznić uśpiony ogród dla forumowiczów
- jola1

Aga kalosze posiadam ,gdzieś, ale przecież w sypialni nie będę chodziła w kaloszach.
W ogrodzie rzeczywiście dominują iglaki, bylinek teraz nie widać bo przysypane .Iglaczki są łatwe w obsłudze i nie śmiecą ale ostatnio mój M zapałał chęcią na buczki ,one co prawda gubią liście dopiero wiosną i nie są kłopotliwe bo nawet jeśli zaśmieca trawnik to kosiareczka sprzątnie. Najgorsze są dęby a właściwie ich liście ,koszmar, wszędzie ich pełno i są niezniszczalne.ODRADZAM WSZYSTKIM DĘBY.
W ogrodzie rzeczywiście dominują iglaki, bylinek teraz nie widać bo przysypane .Iglaczki są łatwe w obsłudze i nie śmiecą ale ostatnio mój M zapałał chęcią na buczki ,one co prawda gubią liście dopiero wiosną i nie są kłopotliwe bo nawet jeśli zaśmieca trawnik to kosiareczka sprzątnie. Najgorsze są dęby a właściwie ich liście ,koszmar, wszędzie ich pełno i są niezniszczalne.ODRADZAM WSZYSTKIM DĘBY.
- jola1

Kamyku to poświęcenie to przecież taki mały odchył od normalności ale u nas zakręconych zielono to nie dziwi.
- kasik 69

- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu zajrzyj do Wandy,jaki ma piękny ogród z dębami,aż nie chce się wierzyć,że inne rośliny tak pięknie rosną w ich towarzystwie
Ja też mam sporo iglaków,i stare jabłonki,nie wiem czy się ich nie pozbędę,chorują a owoców mało choć to stare dobre odmiany
Ja też mam sporo iglaków,i stare jabłonki,nie wiem czy się ich nie pozbędę,chorują a owoców mało choć to stare dobre odmiany
- gosia07

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczne te żonkile
ja też kilka posadziłam ciekawe czy nie będą oszukane.