Raport UOKiK o tym co jemy

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krzysztofkhn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2008, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Raport UOKiK o tym co jemy

Post »

Uwielbiał,wylizać butelkę po piwie. Był bardzo zadowolony. Był prawdziwym mężczyzną.
Serdecznie Pozdrawiam.

Krzysztof Khn.
Fallenangelv
---
Od: 5 sty 2009, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ta sama rasa?wszystkojaduspijus :;230 no piwo też lubił.....(no tak nie ma to jak się upić z najlepszym przyjacielem :;230 a że chodzi na czterech kończynach i ogonek z tyłu merda to już inna historia :wink: )
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No a gdzie ma merdać? :;230
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Fallenangelv
---
Od: 5 sty 2009, o 10:51

Post »

:D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

To wam powiem że moja ;:170 sunia piła piwko wraz z panem na równo - po kufelku.
A potem była drzemka.....z panem......na fotelu....nawet siku chodzili robić razem.......też po piwku oczywiście :;230

No to bawcie się dobrze i nie nadużywajcie..... :;230 ....... żeby jutro nie trzeba było się leczyć.......z chandry i boleści brzucha ani narzekać jakie to świństwo zjedliśmy ......:wit :;230
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Strach czytać ten wątek, wygląda na to, że w zasadzie niczego nie powinno się jeść, bo i produkty marketowe i z dużych hodowli i od drobnych hodowców i ogrodników mogą być skażone chemią... a kakao słodzone słodzikiem właśnie wypiłam, w ramach ograniczeń poświątecznych. No i co teraz, zatrułam się jak nic!... :(
Gdybym miała jedzenie testować na moim kocie, to powinnam żywić się suchą karmą RC i surowym mięskiem, no ewentualnie czasem jakiś jogurcik ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Suchą karmą? Nieeee!!! Nie chcesz wiedzieć, co jest w suchej karmie dla kota, czy dla psa... Na pewno nie chcesz, zapewniam cię ;:224

Jakiś czas temu Sz.M. był w zakładzie produkującym takie karmy, należącym do tych z wyższej półki. Wrócił do domu i opowiedział co nieco. Może to nie była RC, ale porównywalna. Fuj... bleee...

Od tamtej pory nie chcę wiedzieć co jest w tej karmie... a właściwie chcę zapomnieć... psu smakuje, więc nie ma tematu...
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
krzysztofkhn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2008, o 09:21

Post »

Człowiek się rodzi, choć mu to szkodzi !!!!!!!!!!!!!

Z OKAZJI NOWEGO ROKU
SKŁADAM NAJSERDECZNIEJSZE ŻYCZENIA
SAMYCH SZCZĘŚLIWYCH DNI
JAK NAJMNIEJ SMUTKÓW.
Serdecznie Pozdrawiam.

Krzysztof Khn.
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04

Post »

Czasem się zastanawiam czy w dzisiejszych czasach w ogóle jest coś zdrowego w sklepach... :roll: Ja niestety nie mam w pobliżu żadnego targu, nie posiadam też ogródka, z resztą...co z tego jak ogródek jest w mieście...skład chemiczny ziemi to pewnie cała tablica pierwiastków.. :roll: Codziennie spaceruję koło małego stawu na obrzeżach miasta...jakież było moje zdziwienie, gdy któregoś dnia popadał śnieg...a po jakimś czasie cała tafla jeziora zrobiła się...żółta...
I to właśnie znajduje się w ziemi, w której rosną sobie w mieście warzywka...

Niedaleko mojego osiedla znajduje się market spożywczy... Pomidory w dziwnym odcieniu pomarańczowego...brokuły tak zafoliowane, że nie da się zajrzeć w jakim są stanie... I niby wszystkie produkty polskie... ale są tak dorodne, że aż trudno im zaufać...

A co do psów i czekolady: ludzie ciągle nie mają świadomości, że czekolada dla psa to trucizna. Moja ciotka miała kundelka, któremu jej mąż co tydzień kupował kilka czekolad. Raczyli psiaka kilkoma kostkami codziennie... Pies odszedł w strasznych męczarniach..wysiadła mu wątroba.. Weterynarz potwierdził, że te "dopieszczanie" psa codziennie czekoladką było najzwyczajniejszym systematycznym podtruwaniem...
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37

Post »

Zgadzam się z Szamanką, psy nie mogą jeść czekolady. Za to ludzie i koty tak ;-)
Michalina
50p
50p
Od: 9 gru 2010, o 17:10

Post »

Oczywiście, że czekolada dla psa to trucizna ! Wszyscy weterynarze zgodnie o tym mówią, a ciągle znajdują się
właściciele, którzy raczą swoich podopiecznych takim specjałem. Pozdrawiam Michalina
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37

Post »

A propos, kiedyś rozmawialiśmy o pszczołach. Wymierają też trzmiele:
http://www.sfora.pl/Masowo-wymieraja-tr ... USA-a27893

Ciekawe, kiedy zaraza dojdzie do nas :(
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

U nas też jest ich coraz mniej.
A jak mają nie wymierać po wiosennych opryskach Roundupem i innych chemicznych "cudownych " środkach przeciw.....wszystkiemu :evil: , kiedy są najbardziej głodne.
Jeszcze parę lat temu było ich u mnie sporo a w zeszłym roku zaledwie kilku się doliczyłam w przeciągu miesiąca. :cry:
Że o pszczołach już nie wspomnę.
Grażyna.
kogro-linki
MirekL
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 10 lis 2008, o 20:26

Post »

No spokojnie, akurat nie od Roundupu.
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Kotu też szkodzi czekolada, ale jest mało prawdopodobne, żeby kot zjadł taką ilość czekolady, która go zatruje...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”