Początek ogrodu Marzeny

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Początek ogrodu Marzeny

Post »

Marzenko ,widzę ,że Twoje pomysły , zaczynają sie pomału relizować.Pomału pomału, wszystko sobie zrobisz.Zapewne masz jakiś pomagierów, bo samej to by było ciężko.

Szczęśliwego Nowego Roku ,udanego Sylwestra. ;:31
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Witaj Marzenko. Przyszłam z rewizytą.
I od razu dowiaduję się o nieszczęściu. Przykro. Ja straciłam swoją suczkę 9 lat temu. Teraz od 5 lat psa.
Wiem co czujesz.
Podziwiam młode osoby, które chcą bawić się w ogród.
Przy dzieciach jest to trudne.
No i czasami młodzi myślą, że ogród to dla tetryków.
Jeśli chodzi o pomysły to trzeba by więcej zdjęć ogólnych działki zrobić, żeby coś zaproponować. A zimową porą to nie bardzo takie zdjęcia wychodzą, bo śnieg zniekształca teren.
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2009, o 14:53

Post »

Helen-pomocników to ja mam super,chodzą do przedszkola ,Julka ma cztery latka a Piotruś 3 latka.to są moi pomocnicy.

Margo2- tak bywa z naszymi pupilami,one też odchodzą. co do działki to jak na razie to zbytnio o niej nie myślę.mam mały budżet żeby poszaleć z roślinkami.ale mam trochę dostać od dalszych i bliższych sąsiadów, a więc nie jest tak żle. i tak na pierwszym miejscu jest remont który pochłania sporo,potem opał na zimę i malutko zostaje na zachciewajki.
pozdrawiam.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko, ja bardzo dobrze Cię rozumiem. Mam tak samo. Ja mieszkam w domku od 10 lat i nadal jest ogródek niedokończony. Robię etapami. Jedną rabatkę w sezonie. Czasem więcej jak mis ię uda.
Radzę Ci kupować malutkie sadzonki krzewów, iglaków. Nie są drogie, a one nadadzą kształt rabatkom. Trzeba je posadzić z tyłu, a potem uzupełniać byllinami, różami i innymi mniejszymi krzewami z przodu. Chyba, że chciałabyś stworzyć taki angielski ogród z samych małych krzaczków i bylin. Ciekawe jakie ogrody podobają się Tobie.
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu- mi to się bardzo podoba taki typowy ogród wiejski,gdzie są malwy,dalie ,mieczyki,lilie itp.
jak oglądam Wasze ogrody to wszystkie pięknie wyglądają i podobają mi się bardzo.z dzieciństwa pamiętam ogród mojej babci obsadzony mieczykami,daliami,aksamitkami i pamiętam ,,mirt,,tak babcia mówiła o tych krzewinkach,teraz podobny jest bukszpan.Ona miała już takie spore krzaczki. ale mnie cieszy każda nawet mała roślinka która u mnie rośnie.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czyli bylinki będą miały u Ciebie dobrze.
To najłatwiesze roślinki w uprawie i w podziale :D
Jak chcesz to mogę wysłać Ci wiosną kilka. Obejrzyj u mnie które Ci się podobają.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Witaj Marzenko :)

Przychodzę z obiecanym, noworocznym szampanem :)
Obrazek
Spełnienia wszystkich ogrodowych planów życzę.

Z jednej strony zakładanie nowego ogrodu jest żmudną i długotrwałą pracą, ale z drugiej daje pole do popisu wyobraźni. A tej naszym forumowiczom na pewno nie brakuje. Poczekaj tylko do wiosny, zrób zdjęcia przekrojowe działki i zobaczysz ile fajnych pomysłów będą wrzucać na stronkę :D.
A ja mogę służyć nadwyżkami roślin z mojego ogródka, o ile tylko będę umiała je podzielić :D
Cieszy mnie bardzo że lubisz ogrody w stylu wiejskim, bo mnie właśnie tego w nowoczesnych ogrodach brakuje: lewkonii, nasturcji, lwich paszczy :) i innych starych odmian kwiatów. Sama w ubiegły roku zakupiłam i wysiałam nasiona naparstnicy, mam nadzieję że w tym roku kolorowo zakwitnie.
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuje Jagusiu za odwiedziny i życzenia. co do nadwyżek to uśmiechnę się do Ciebie wiosną.a co do moich planów ogródkowych to mam jeszcze czas.nie od razu Rzym zbudowano.
pozdrawiam.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

Marzenko wszystkiego dobrego w Nowym Roku,spełnienia wszystkich marzeń ogrodowych i osobistych.
Trafiłam do ciebie po twoim wpisie w wątku Izy Tu.ja.
Widzę,że u ciebie jak to się mówi "samo życie",dom do remontu,dwójka dzieci,praca,obowiązki domowe.
W większości z nas jest to samo,ciągły brak czasu na to,co najbardziej kochamy,czyli prace ogrodowe.
Ja na razie uzupełniam w komputerze swoje spisy roślin,te nie nazwane próbuje nazwać.
Przeglądam ogrody forumowe,podpatruje co ewentualnie można by zrobić u mnie. :D
No i oczywiście przeglądam posiadane nasiona i planuje pierwsze siewy w lutym.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Marzenko w Nowym Roku! Cieszę się, że nie zapomniałaś o Forum i mojej skromnej osobie ;:196
Życzę Ci spełnienia marzeń i by Twój ogród "rósł w siłę". Z pomocą forumków znacznie szybciej zapełniają się ogródki. U mnie również możesz liczyć na nadwyżki. Chociaż przy moich trudnych warunkach klimatycznych i glebowych rośliny nie rosną tak dobrze jak bym chciała :roll:
Maluchy pewnie sporo urosły przez ten czas...Czytałam, ze chodzą już do przedszkola.
Współczuję z powodu straty kotka. To zawsze jest przykre i bolesne.
Mam nadzieję, że ten rok będzie lepszy i weselszy. Tego Tobie i sobie życzę.
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31

Post »

Witaj Marzenko. Prawie sąsiadkami jesteśmy - no może dalekimi.Obie jednak będziemy zmagać się z trudnym klimatem naszego regionu.Wiejski ogródek- uwielbiam ..Malwy, georginie (dalie), róże,niezapominajki,astry, lewkonie,prymule,szafirki,lilie.Kobierzec barw i zapachów.Zakładanie nowego ogrodu to ogrom pracy i koszt niemały.Zrób zdjęcia swojej działki- może ze strychu domu-łatwiej widząc coś sensownie doradzić.Wiosną będę przenosić swoje roślinki z Torunia na Mazury i chętnie się z Tobą podzielę. Jeśli masz na działce jakieś cieniste miejsce to wiosną rób tam rabatę bo mam dużo roślin cieniolubnych .Pomysł męża z foliakiem rewelacyjny- w naszym klimacie jest niezastąpiony. Ja jeszcze planuję inspekt zrobiony z okien,które mam po wymianie.
Przesyłam serdeczne życzenia Noworoczne. Niech będzie dla Ciebie i Rodzinki łaskawy i szczodry.
;:196 Kaśka
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu miło Cię powitać w moim wątku. dziękuję za życzenia.
wspomniałaś o foliaku i pomyśle mojego M,tak pomysł miał dobry tylko do dalszej pracy to ciężko go zaciągnąć. a jak pomidorki dojrzewały to pierwszy leciał je zbierać,i ciągle powtarzał nie ma to jak swoje warzywka. jeśli chodzi o działeczkę kwiatową cienistą to u mnie raczej takiej się nie uświadczy.ja mam praktycznie od ranka do wieczorka same słońce.
a teraz z innej beczki można wiedzieć gdzie obecnie mieszkasz z tego co przeczytałam to się przeprowadziliście już na Warmię i Mazury.i pozdrawiam Marzena.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Witaj Marzenko!
Dziękuję za życzenia noworoczne i wizytę u mnie. Ja również życzę Ci na ten Nowy Rok samych radosnych dni,zdrowia ,wytrwałości w dążeniu do realizacji Waszych planów.
Przeglądając cały Twój wątek,przypomniałam sobie moje początki ogrodowe-były podobne.
Wierzę ,że uda Ci się stworzyć piękny ogród,bo zapał jaki posiadasz właśnie tak zapowiada.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu dziękuję za odwiedzinki. zapał i chęci do pracy są tylko kaski brak,we wrześniu kończyła mi się umowa o pracę i mi już nie przedłużyli,tłumaczyli się tym że coraz mnie klientów i muszą ciąć wszelkie koszta,i tak teraz siedzę w domku.pozdrawiam.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Bardzo dobrze Cię rozumiem Marzenko .Mój syn też stracił pracę w grudniu i ciągle szuka ,ale teraz to taki martwy czas, więc może wiosną będzie lepiej? Życzę Ci tego z całego serca. Powodzenia!
Serdecznie pozdrawiam Danuta
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”