Ogródek Gosi cz. 3
- Alionuszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek Gosi cz. 3
Chyba rzeczywiście lepiej kupować więcej ,a w mniejszych rozmiarach,Bialobok pokazany przez Zbyszka jest pięknym okazem ...przyrosty oryginalne a i srebrzysta kolorystyka igliwia dekoracyjna.Warto i iglaki kolekcjonować...ale na to trzeba mieć areały... 

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu,piękny ten białobok pokazany przez Zbyszka.
10 cm /rok to dużo nie jest ,jeszcze wolniej rośnie świerk z kremowymi wiosennymi przyrostami Daisy White bo tylko 5 cm ,ale nie ma tak sztywnych gałązek no i pokrój jego nie jest tak regularny .
10 cm /rok to dużo nie jest ,jeszcze wolniej rośnie świerk z kremowymi wiosennymi przyrostami Daisy White bo tylko 5 cm ,ale nie ma tak sztywnych gałązek no i pokrój jego nie jest tak regularny .
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie dziewczyny
Tosiu, śledzę Twoje wyliczenia. Mam nadzieję, że się sprawdzą. Mam dużą nadzieję
Nelu, no tak, Ty każdy skrawek poświęciłaś różom. Ja jak na razie nie muszę ograniczać rodzajów roślin, tylko ich rozmiary.
Danusiu, zauważyłam tego Białoboka u Zbyszka w wątku. Bardzo mi się podoba.
Daisy White jest zupełnie innym iglakiem, ale też bardzo ładnym. Wdaje mi się, że właśnie ten świerk jest bardzo regularny.

Tosiu, śledzę Twoje wyliczenia. Mam nadzieję, że się sprawdzą. Mam dużą nadzieję

Nelu, no tak, Ty każdy skrawek poświęciłaś różom. Ja jak na razie nie muszę ograniczać rodzajów roślin, tylko ich rozmiary.
Danusiu, zauważyłam tego Białoboka u Zbyszka w wątku. Bardzo mi się podoba.
Daisy White jest zupełnie innym iglakiem, ale też bardzo ładnym. Wdaje mi się, że właśnie ten świerk jest bardzo regularny.
Małgoś, Białobok się podoba? Oj, komu się nie podoba...
Zielono-białe stożki też są ok! Ty naprawdę masz tyle wolnego miejsca, nie może się marnować
Oj, ciekawa jestem, w jakim Ty kierunku na wiosnę pójdziesz... 

Zielono-białe stożki też są ok! Ty naprawdę masz tyle wolnego miejsca, nie może się marnować

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Gosiu, koleżanka mieszkająca niedaleko mnie ma białobok,piękny okaz. Stałam przed nim u nas na agrze we wrześniu,ale nie kupiłam go, nie mam jeszcze miejsca dla niego.
- Margo2
Martuś, ja chodzę w różnych kierunkach, dlatego mój ogród się rozjeżdża
Mam tak wiele chciejstw, że nawet nie wiem od czego zacząć ich wymienianie.
Małgosiu, to Ty jesteś wytrawny ogrodnik, jeżeli kupujesz dopiero jak znajdziesz miejsce na roślinkę. Ja robię odwrotnie. Podoba się no to do koszyka
To na dobranoc zdjęcia

Mam tak wiele chciejstw, że nawet nie wiem od czego zacząć ich wymienianie.
Małgosiu, to Ty jesteś wytrawny ogrodnik, jeżeli kupujesz dopiero jak znajdziesz miejsce na roślinkę. Ja robię odwrotnie. Podoba się no to do koszyka

To na dobranoc zdjęcia

- ZbigniewG
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
Alionuszka pisze:...Warto i iglaki kolekcjonować...ale na to trzeba mieć areały...

Daisy White jest faktycznie mniejszy i też pięknie się prezentuje -najlepiej mieć oba

Marta powinna mieć obowiązkowo Białoboka bo on swój ród wywodzi też z Lublina

Zbyszek ma rację - warto mieć oba. I jeszcze kilkadziesiąt innych pięknie przebarwiających się na wiosnę 

- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Małgoś, wszystkiego dobrego w Nowym Roku
Twój rozwichrzony ogród jest bardzo dynamiczny, taki jak właścicielka i nie zmieniaj tego! U ciebie aż kipi

Twój rozwichrzony ogród jest bardzo dynamiczny, taki jak właścicielka i nie zmieniaj tego! U ciebie aż kipi

- kamykkamyk2
- 500p
- Od: 26 gru 2010, o 08:57
Muszę Cię pochwalić, masz całkiem przyzwoity ogród.
Szczególnie podoba mi się ten zakątek w prawym rogu domu, te dwie roślinki vświerk Pusch, sosna Smidtii oraz te schodki z kamienia. 

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Gosiu
fotki ogrodowe - śliczne !!!!
Oby, jak najszybciej nasze ogrody tak wyglądały

Oby, jak najszybciej nasze ogrody tak wyglądały

- Margo2
Zbyszku, Marta na pewno ma Białoboka. Przecież ona też kolekcjonuje iglaczki. I uwielbia cudeńka, więc jego nie mogło zabraknąć w jej ogrodzie.
Ekstra kompozycja. Kolor azalii bardzo mi pasuje. Chyba jednak zrobię rabatę rh wielobarwną bo nie mogę się zdecydować jaką tonację wybrać.
Paweł, ja Cię proszę nie zaczynaj. Wiesz, że zaglądam do Ciebie i podziwiam Twoje maleństwa i inne. Coraz bardziej włażą mi do głowy. Tylko czy wszystko co chcę zmieści się?
Dorotko, dziękuję
Lejesz miód na moje serce. Chyba jak każdy właściciel ogrodu ja widzę tylko niedoskonałości.
Dlatego też ciągłe zmiany, przesadzanie. Myślę, że u mnie tak będzie do końca
Witaj Kamyku, miło, że mnie odwiedziłeś
Cieszę się, że mój ogród przypadł Ci do gustu. Miło jest słyszeć takie słowa.
Halinko, już niedługo wiosna, dzień coraz dłuższy, coraz cieplej. Mróz raz dwa minie, słoneczko zacznie mocniej przygrzewać. Tylko troszkę cierpliwości

Ekstra kompozycja. Kolor azalii bardzo mi pasuje. Chyba jednak zrobię rabatę rh wielobarwną bo nie mogę się zdecydować jaką tonację wybrać.
Paweł, ja Cię proszę nie zaczynaj. Wiesz, że zaglądam do Ciebie i podziwiam Twoje maleństwa i inne. Coraz bardziej włażą mi do głowy. Tylko czy wszystko co chcę zmieści się?
Dorotko, dziękuję

Lejesz miód na moje serce. Chyba jak każdy właściciel ogrodu ja widzę tylko niedoskonałości.
Dlatego też ciągłe zmiany, przesadzanie. Myślę, że u mnie tak będzie do końca

Witaj Kamyku, miło, że mnie odwiedziłeś

Cieszę się, że mój ogród przypadł Ci do gustu. Miło jest słyszeć takie słowa.

Halinko, już niedługo wiosna, dzień coraz dłuższy, coraz cieplej. Mróz raz dwa minie, słoneczko zacznie mocniej przygrzewać. Tylko troszkę cierpliwości

- Józef
- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Kontakt:
Margo'ś wszystkiego najlepszego w Nowym Roku... 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Gosiu clematis piękny, taki szlachetny, dzięki tej bieli i wielkim kwiatom
Ja w przyszłym roku muszę sobie kilka dokupić, ale koniecznie jako kwitnące, bo dość już mam tych clematisowych pomyłek 

- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu, kochana
jesteś ułatwiając mi zadanie. Nie muszę szukać przepisu, więc tylko się zabrać do roboty
. Dziękuję.
Też myślę, że Białobok za duży. Myślałam, że nazwa z uwagi na urodę, a to od nazwiska.

Też myślę, że Białobok za duży. Myślałam, że nazwa z uwagi na urodę, a to od nazwiska.