Vandzie może odżyją jeszcze...
Dziękuję za fotkę cymbidium, cudne te białe kwiatuszki są

Z pewnością nie... Te pierwsze 2 są już do wyrzucenia, trzecia też niedługo będzie, bo ma korzenie uschnięte. Tylko ta duża ma jakieś szanse na przeżycie, jeśli puści jakieś nowe korzenie.justus27 pisze:Piękna nowość
Vandzie może odżyją jeszcze...
Dziękuję za fotkę cymbidium, cudne te białe kwiatuszki są
nie kupiłam w Praktikerze tzn.mąż mi kupił i całe 10 zł taniejStorczykowa pisze: A kwitnące okazy masz cudne, widzę nawet farbowanego na niebiesko Phal., pewnie kupiłaś go w LM?
Wiem,ale jej się strasznie podobała też urodziny ma to fajny dodatek do prezentu będzie miała,a w końcu nieważny jest kolor,bo przecież wszystkie Phal. są ładneStorczykowa pisze:Przy następnym kwitnieniu te farbowane prawdopodobnie będą już normalne, białe. To nie jest ich naturalny kolor.
Phal. są piekne, ale dla mnie takie farbowanie jest czymś nieprawidłowym, bo tak nie powinno być, a mimo wszystko farbują te nieszczesne rośliny... Niektórym się podobają, ale ja wolę naturalność. Dla mnie Phal. sa tak piękne, że nie potrzebują żadnych dodatkowych ozdobników. A naturalnie niebieskich Phal. to raczej nie ma, są fioletowe Phalaenopsisopodobne, jak Doritaenopsis purple gem, tez niektóre violacea są takie fioletowawo-niebieskawe, ale taki kolor jak twojego Phal. nie występuje. Widziałam takie w LM, to akurat był Phal. biały z żółtawa warżką pofarbowany, bo mu ta żółta warżka prześwitywała.syljed pisze:Wiem,ale jej się strasznie podobała też urodziny ma to fajny dodatek do prezentu będzie miała,a w końcu nieważny jest kolor,bo przecież wszystkie Phal. są ładneStorczykowa pisze:Przy następnym kwitnieniu te farbowane prawdopodobnie będą już normalne, białe. To nie jest ich naturalny kolor.