DANUSIU ,EDYTKO ,DOROTKO,MARZENKO ,EWO ,ALU,dziękuję Wam kochani za życzenia .
WSZYSTKIM FORUMOWICZOM , W NOWYM ROKU, ŻYCZĘ SAMYCH UDANYCH UPRAW ,ZAKUPÓW I SPOTKAŃ .
BOŻENKO ,dziękuję .
GORYCZKO ,ja też nie jestem pewna co piękniejsze .Raz mi się wydaje ,że lilie ,a raz liliowce .

Jedno czego jestem pewna ,to ,to ,że jedne i drugie warto mieć w ogrodzie .

Lilie kwitną długo i pachną ,liliowce chociaż większość jest bez zapachu i każdy kwiat kwitnie tylko przez jeden dzień ,to w dużych kępach prezentują się bardzo okazale i kwitną długo .
CYNTHIO ,lilie kupuję w wielu różnych miejscach .Ze zgodnością bywa różnie .Kupiłam wiosną na allegro w
cebule kwiatowe .Te co były określone odmiany ,to raczej się zgadzały ,ale większość kupiłam jako mix azjatyckich ,mix tygrysich ,mix pełnych ,mix orientalnych, mix dwukolorowych itd .Ceny były bardzo korzystne i wszystkie lilie pięknie zakwitły.Nie znam ich nazw ,ale ogólnie jestem bardzo zadowolona .
DODAD ,sama też strasznie zachwycam się tymi wspominkowymi fotkami .Roślinki na nich są tak piękne ,że aż trudno mi uwierzyć w to ,że to wszystko moje i ,że już nie długo, na żywo ,znów będę je mogła podziwiać .
EWO ,liliowce prędko Ci się rozrosną i też będziesz mogła się nimi cieszyć i podziwiać .
MARTO ,chyba nie jestem w stanie określić co bardziej lubię, lilie ,czy może liliowce .
DOSIU ,
AGNIESZKO ,no właśnie ,to wszystko
dzięki ,lub
przez forum .
DWOSTR ,DOSIU ,liliowce jeśli nie w pierwszym ,to już na pewno w drugim sezonie powinny zakwitnąć .Chyba,że sadzonki były bardzo mikrusie ,albo warunki im nie odpowiadają.
MAJKO ,dziękuję .
OLU ,nie chcemy już nic dla ochłody .Mamy już dość ,śniegu ,mrozu .Chcemy ciepełka,kolorków ,grzebania w ziemi i zakupów .
BABUCHNO ,jesteś kochana.
AGNESS
CZERWIEC

Clematis DUCHESS OF EDINBURGH
Irys holenderski GOLDEN HARVEST
Irys holenderski BRONZE QUEEN
Irys holenderski WHITE EXCELSIOR
Kuklik pełny GOLDBALL.
Na koniec coś niezwykle pięknie pachnącego .