Witaj Gabi Z tego co widać to masz pieknie urządzoną działkę! Ten powojnik kwitnie wspaniale. Kwiaty masz okazałe, zadbane. No super! Mam nadzieje, ze bedziesz robic zdjęcia od wiosny i pochwalisz się jakie cuda u Ciebie rosną. Wstawiać juz umiesz
Mnie też zainteresowała konstrukcja dla powojnika. Własnie szukałam pomysłu i chyba znalazłam ;)
Miło mi że sie podoba moja działka. Nie jest to wielki ogród ale zawsze coś...
Livia te żółte kwiaty to pustynnik albo igła kleopatry.
Ewo grill i podporę na powojnika zbudowaliśmy sami tzn ja i mąż :P .Mam też parę innych "drobiagów" :P które są moim pomysłem .Ale to na wiosnę bo nie mam zdjęć.
Izo na pewno będą zdjęcia
Gabi ogród na zdjęciach,które pokazałaś bardzo mi się podoba.
Ciekawi mnie jakie jeszcze zmiany wprowadziłaś?
Na pewno odgapię kilka pomysłów,podoba mi sie twój gril.
Czy mogłabyś wklejać większe zdjęcia?Tak,żeby nie trzeba ich było powiększać?
Jak nie wiesz jak,to podpowiem:w okienku wysyłania zdjęcia do fotosika masz opcjonalnie zaznaczoną miniaturkę,jak zaznaczysz "Pełny rozmiar" zdjęcie będzie większe.
Witam Andrzeju, pisałeś ze masz kłopoty z powojnikiem. Niestety ja też mam jednego niepokornego. Chyba dopadła go jakaś choroba grzybowa- tak myślę. Po pierwszym kwitnieniu zrobił się brzydki a kwiaty były trochę zniekształcone i nie pokazały się w całej swojej "krasie". A szkoda by było go zmarnować bo ładny.
Andrzeju ciekawa jestem czy po diagnozie Kasi coś pomogło.Wydaje mi się że u mnie może być to samo.
Ja obcięłam do ziemi po pierwszym kwitnieniu i powojnik zdążył zakwitnąć po raz drugi ale tylko pojedynczymi kwiatami.
Zobaczę co będzie w tym roku.
Opryski i podlewania nic nie dały. Ale podejrzewam, że przyczyną było posadzenie go w miejscu całkowicie zacienionym, Przesadziłem go w tym roku jesienią na miejsce słoneczne.
Widzę, że masz na działce tunel. Jakiej wielkości i co w nim uprawiałaś?
Tak mam tunel 3 na 5 m. A uprawiam od wczesnej wiosny ;sałatę, kapustę wczesną, rzodkiewki, trochę cebulki,
marchewkę wczesną a potem pomidory,ogórki i paprykę. Tunel świetnie służy też do hodowania kwiatów.