Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu - cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu - cz.3

Post »

Daluniu pięknie wszystko opisujesz, masz dobre serce dla wszystkich, nawet szkodniki ogrodowe oszczędzasz.
Mnie opieka nad wnuczkiem, choć nie codziennie i ogród pochłania cały czas, chociaż przydałoby się także coś pożytecznego jeszcze w życiu zrobić. :)
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam
Piękny masz ogród Dalu, zaglądam już od dawna do tego wątku i zawsze z wielką przyjemnością oglądam zdjęcia i czytam wszystko, bo ciekawie piszesz. Najbardziej podoba mi się stolik z mozaiką, obrośnięte bluszczem pnie drzew, kompozycje roślin i barwne plamy kwiatów, lilie, róże, rododendrony... długo bym mogła jeszcze wymieniać, bo wszystko mi się u Ciebie bardzo podoba.
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Dalu , nie chcę teraz zapeszyć ale jak się wszystko powiedzie to dasz znać co z tą Twoją zmianą :?:
x-d-a

Post »

Wiesiu, i ja witam i pozdrawiam poświątecznie!
A hosty stosunowo szybko rosną, są niezawodne i piękne :D

Olu, ja też jeszcze nie chcę zapeszyć, ale mam wielką nadzieję, że wszystko potoczy się po mojej myśli ;:108

Megi, witam Cię serdecznie w moim ogrodzie :!: I cieszy mnie bardzo, że podoba Ci się, bo bardzo mi zależy, aby również moi wirtualni goście dobrze czuli się w miejscu, które tak lubię ja sama :D

Tajeczko, ja jeszcze nie mam wnucząt, mam za to trochę wolnego czasu, zwłaszcza zimą kiedy ogród śpi, więc może uda mi się spożytkować go jakoś sensownie ;:108

Gosiu, ja już od dawna nosiłam się z pewnym pomysłem na zagospodarowanie tego wolnego czasu, który mam zimą. Na rozsądne zagospodarowanie tego czasu...I w końcu zaczynam wcielać ten pomysł w życie...

Bożenko, masz rację - wnuki rekompensują nam wszystko, a dodatkowo nasze dzieci, gdy mają już swoje dzieci zaczynają doceniać nas - rodziców ;:224

Brr, za oknem zimny, grudniowy, poświąteczny wieczór. Może więc kilka fotek na rozgrzewkę?
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dalu...niech się potoczy po Twej myśli.....ale pamiętaj o nas i o forum....
do ogródka też zaglądnij od czasu do czasu....
życzę ci tego.....
ja też mam postanowienia.....względem swojej osoby....
nawet już zacząłem :wink:
więc nawet wcześniej niż jak to się mówi "od nowego roku"
eee tam styczeń przeleci.....w lutym kieeeedyś 17 lutego miałem kwitnące przebiśniegi....
więc oby do wiosny
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Dalu , powodzenia w zamierzeniach, teraz w tym wieku to chyba najlepszy dla kobiet czas.
Widzę po sobie, za młode by się zamknąć w domu, z pewną mądrością typową dla wieku , czas się zabrać za nowe dokonania.Będę Ci kibicować i trzymać kciuki. ;:138
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Witaj poświątecznie Dalu :wit

Widzę że święta natchnęły Cię do wcielenia swoich pomysłów i przemyśleń w życie ;:108
To bardzo dobrze :) Zamiany w życiu nas napędzają i dają poczucie zadowolenia ! I co ważne, na zmiany nigdy nie jest za późno :)

Trzymam kciuki za udaną realizację i powodzenie !!!
x-d-a

Post »

Ago, dziękuję bardzo ;:196 I mam nadzieję, że pogoda się poprawi i umożliwi mi dojazd do miasta, bo dzisiaj to nas kompletnie przysypało :evil: A realizacja moich planów wiąże się z dojazdami...

Igo, jest dokładnie tak, jak piszesz! Mam jeszcze dużo sił i zdrowia, sporo doświadczenia i energii, więc ....

Grzesiu, też będę Ci kibicować z nadzieją, że nie ucierpi na tym Twój ogród i forum :P

Dzisiaj sypnęło śniegiem i przymroziło! Zima trzyma i tak szczerze mówiąc czarno to widzę - to jeszcze czeka nas taka pogoda przez najbliższe dwa miesiące :?: :roll: Chyba, że sprawdzi się moja prognoza, przewidująca, że wraz z kiepskim rokiem 2010 skończą się wszystkie anomalia pogodowe i 2011 powita nas piękną, spokojną pogodą :D

Dzisiaj fotki dostosują się kolorytem do tego, co za oknem. A więc na biało:
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Dawno mnie tu nie było :oops: Odkąd zamknąłem wątek ogrodowy, to rzadko zaglądam do tego działu...

Ale masz piękne te rh i azalie.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Dalu, pogoda się w końcu poprawi ! trzymam mocno kciuki !!!

Fotki w bieli są świetne - tym bardziej że u mnie za oknem plucha i roztopy... i wszystko tak strasznie brzydko i brudno wygląda :(
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

dala pisze:Chyba, że sprawdzi się moja prognoza, przewidująca, że wraz z kiepskim rokiem 2010 skończą się wszystkie anomalia pogodowe i 2011 powita nas piękną, spokojną pogodą :D
Mocno w to wierzę ;:196
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja też mam nadzieja,ze Twoje prognozy sie spełnia..... ;:180
choć to podobno ma zagoscic na stałe taki szalony scenariusz pogodowy....na całym świecie
U nas teraz mróż ,w Australii straszne powodzie :(
ale moze chociaż zelzeja te wariactwa...zeby nie było tyle łez i cierpienia ;:180
miłego dnia Dorota
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

czyli spełniasz swoje norowoczne postanowienia (o ile pamiętam?)

Oj, ja to wiem, co to jest mieć inne poglądy niż rodzice...tym bardziej, że w mojej rodzinie to działa akurat w odwrotną stronę - ja jestem o wiele bardziej konserwatywna niż moi (ale oni też tacy byli w moim wieku, tylko nie pamiętają ;-) ) Trzeba się nauczyć to akceptować, chociaż czasem przykro, że są tematy, na które po prostu rozmawiać sie nie da, dla świętego spokoju...ale chyba wszyscy lub prawie wszyscy tak mają. grunt to mieć poczucie, że się postępuje przyzwoicie, a różnice poglądów...zweryfikuje historia :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
x-d-a

Post »

100krotko, tak, lepiej późno jak wcale :oops: Nie jest łatwo zrobić coś dobrego dla siebie, a co dopiero dla innych...
Zdziwisz się, ale nasz młodszy syn też ma bardziej konserwatywne poglądy jak my, więc czasy się zmieniają :P Konflikt pokoleń jest ciągle aktualny, ale już niekoniecznie na linii -młodzi na lewo, starsi na prawo.

Keetee, w Stanach też jakaś straszna zima :( Ale ja ciągle chcę wierzyć, że w nowym roku wszystko się odmieni ;:108

Aniu, dobrze by było, bo dosyć już mamy tych powodzi, wybuchów wulkanów, śnieżyc, huraganów, ekstremalnych upałów...I nasze roślinki też :!:

Ago, u Ciebie plucha i roztopy? U nas nadal mocna zima - ciągle leży gruba warstwa śniegu, trzyma mrozik i świeci słoneczko ;:3

Dawidku, różaneczniki to moje ukochane roślinki. Nawet teraz, zimą biegam po necie i oglądam je sobie to tu, to tam...

No to jeszcze trochę białego ;:224

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
kajpej
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lis 2009, o 14:56

Post »

Dalu, biel w Twoim ogrodzie jest piękna !, chciałabym mieć taką u siebie w ogrodzie.
pozdrawiam, Elżbieta
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”