Storczyki Katarzynki
- Henrykbb
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczyki Katarzynki
Kasiu,MM dorodny,wystawowy a ten ostatni ma śliczną,nakrapianą warżkę.
Wszystkie kwitnienia piękne.
Wszystkie kwitnienia piękne.
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
No i wpadłem w storczykozę.
Idę sobie dziś przez BRICOMARCHE, patrzę, a tam phalaenopsisy.
Patrzę do portfela, kasiora jest, więc wybrałem najzdrowszy okaz. Ma mnóstwo korzonków, oczywiście zdrowych.
Idę sobie dziś przez BRICOMARCHE, patrzę, a tam phalaenopsisy.
Patrzę do portfela, kasiora jest, więc wybrałem najzdrowszy okaz. Ma mnóstwo korzonków, oczywiście zdrowych.
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Dziękuję kochani
Henryku Malinka ma właśnie taką nakrapianą warżkę ,M.M. ładnie się rozrasta choć jeden kwiatuszek już przekwitł a jak Twój ?
Sylwuniu oby Twoje słowa się spełniły co do Gracjana
Gosi jakie cuda u Was to są okazy i cuda .Moja cuda nie chcą powtórzyć jak na razie kwitnień ale jestem cierpliwa, poczekam
Dawid M.M. ja za swojego płaciłam 45zł. bo nie kwitnący był ,choć miał pędy .Te które kwitły kosztowały 65zł. więc wolałam tego i mam teraz kwiatki a tak zmiana klimatu i nawyków i mogłyby poopadać.
No to kiedy zakładasz wątek typowo storczykowy?, idę do Ciebie zobaczyć nowy nabytek

Henryku Malinka ma właśnie taką nakrapianą warżkę ,M.M. ładnie się rozrasta choć jeden kwiatuszek już przekwitł a jak Twój ?
Sylwuniu oby Twoje słowa się spełniły co do Gracjana

Gosi jakie cuda u Was to są okazy i cuda .Moja cuda nie chcą powtórzyć jak na razie kwitnień ale jestem cierpliwa, poczekam

Dawid M.M. ja za swojego płaciłam 45zł. bo nie kwitnący był ,choć miał pędy .Te które kwitły kosztowały 65zł. więc wolałam tego i mam teraz kwiatki a tak zmiana klimatu i nawyków i mogłyby poopadać.
No to kiedy zakładasz wątek typowo storczykowy?, idę do Ciebie zobaczyć nowy nabytek

- akwarybka
- 500p
- Od: 23 maja 2010, o 01:00
Śliczne kwitnienia
Krówki cudne, niecierpliwie czekam na kwiatuchy mojego Ciapka, pędzik już w drodze 

-
- 1000p
Dzisiaj byłam u kolegi który zaczyna przygodę ze storczykami i wiecie jednak to prawda one się przystosowują do takich warunków jakie im stworzymy.My tu chuchamy ,dmuchamy żeby przypadkiem nie za mokro ,nie za sucho ,nie za ciepłe powietrze (kaloryfer) nie za zimne (otwarte okno) ,A mój kolega swoje storczyki trzyma w kuchni i otwiera okno nawet w te mroźne dni i co?
i rosną i KWITNĄ .On się śmiej że jak chcą być u niego to muszą się przystosować do takich warunków jakie panują u niego . Więc co o tym myśleć ?
To już drugi przykład na to że one pięknie rosną ,kwitną w warunkach zdawałoby się niesprzyjających dla nich u mojej teściowej i teraz u kolegi
A co Wy o tym sądzicie ?

To już drugi przykład na to że one pięknie rosną ,kwitną w warunkach zdawałoby się niesprzyjających dla nich u mojej teściowej i teraz u kolegi
A co Wy o tym sądzicie ?
- kinga_232
- 200p
- Od: 11 paź 2010, o 16:12
Kasiu u Ciebie już wiosna
, wszystkie pięknie kwitną, oczywiście wielkie brawa
dla MM, gratuluję małego Gracjanka i trzymam kciuki za pędziki
. Jutro wpadnę pooglądać Twoje pluszaki.

Pozdrawiam Kinga.
Moje storczyki
Moje storczyki
-
- 1000p
-
- 1000p
Pechowiec już rozwinął całkowicie jeden kwiat

Myślałam że całą warżkę ma żółtą tak jakoś kojarzyłam ale okazuje się że tylko jej część jest żółta.
I oba białe dla porównania
Białasek zmienił lekko ubarwienia na zimę ,nie wiem czy widać na zdjęciu zdecydował ze dolne płatki kwiatków będzie miał teraz kremowe i te kremowe są piegowate,ślicznie to wygląda

Myślałam że całą warżkę ma żółtą tak jakoś kojarzyłam ale okazuje się że tylko jej część jest żółta.
I oba białe dla porównania

Białasek zmienił lekko ubarwienia na zimę ,nie wiem czy widać na zdjęciu zdecydował ze dolne płatki kwiatków będzie miał teraz kremowe i te kremowe są piegowate,ślicznie to wygląda

-
- ---
Cudne
Ja wąteczek storczykowy założę jak kupię jeszcze kilka storczyków...

Ja wąteczek storczykowy założę jak kupię jeszcze kilka storczyków...
-
- 1000p
Oj to myślę że już niedługo dołączysz do nas
No teraz może przed kupnem powstrzymają Cie te mrozy ,ale bakcyla złapałeś 

- Henrykbb
Piękne oba i tyle jeszcze pączków!Zimowe kolorki.
-
- 1000p
Dziękuję Henryku
na pewno Pechowiec, jak patrzę na niego, ten płomyczek na warżce taki cieplutki w tej śnieżnej bieli 

-
- ---
Ja do mamy mówię przy wyjściu ze sklepu, że ma szybko otwierać auto, włączyć ogrzewanie i do domu!
Ja przed wyjściem na mróz założyłem na niego reklamówkę, bo nic innego nie miałem.
A bakcyla złapałem, i teraz przesiaduję tylko w dziale o storczykach
Kurczę, chciałbym wyhodować jakiegoś storczyka z keika, ale gdzie takie coś kupić
All...odpada, bo boję się tam kupować rośliny, więc może forum? Nie wiem, najpierw kasiorę trzeba mieć, i ładną pogodę
Nawet ogłoszenie na necie wystawiłem, że sprzedam klatkę dla papug, żeby kupić jeszcze jakieś storczyki..
Ja przed wyjściem na mróz założyłem na niego reklamówkę, bo nic innego nie miałem.
A bakcyla złapałem, i teraz przesiaduję tylko w dziale o storczykach

Kurczę, chciałbym wyhodować jakiegoś storczyka z keika, ale gdzie takie coś kupić

All...odpada, bo boję się tam kupować rośliny, więc może forum? Nie wiem, najpierw kasiorę trzeba mieć, i ładną pogodę

Nawet ogłoszenie na necie wystawiłem, że sprzedam klatkę dla papug, żeby kupić jeszcze jakieś storczyki..
- Henrykbb
Kasiu,to może jakieś zbliżenie na te płatki.