Storczyki Katarzynki

Zablokowany
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Katarzynki

Post »

Dawid kup ,kup ;:108 i od razu załóż wątek storczykowy bo na jednym storczyku się nie skończy :;230 my coś wiemy na ten temat storczykowo zakręceni ;:113
Dziewczyny dziękuję parapet jeszcze ładniej zaczyna wyglądać Pechowiec zaczyna rozwijać pączki :D Obrazek ObrazekPechowiec będzie miał białe kwiatki z żółtą, tygrysią warżką ObrazekBiałasek choć nie przebarwia się do końca na biało ,dolne płatki zostały kremowe .Pierwszy pęd miał całe kwiatki białe . ObrazekSłodziak otworzył pączek :D ObrazekMark na obu pędzikach ma już kwiatuszki :D ObrazekTo wszystkie kwitnące u mnie, czyli parapet jest bardzo świąteczny
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Kasiu śliczne storczyki, białasek pięknie rozwija swoje kwiatki, a MM jest powalający, ma tak wspaniałe kwiatki.Widzę, że kwitną Ci dwa łaciate, mogłabyś pokazać je bliżej? Wszędzie gdzie się nie zajrzy to kwitnie MM. Czy to dla niego taki dobry czas na kwitnienie?
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

I jeszcze co słychać u zielonych Obrazekpamiętacie skrzaty to te dwa maluchy z wełnowcami ,już niema po nich śladu, oczywiście po wełnowcach ;:112 Skrzaty mają się dobrze, już wiem że obydwa .Większy wypuszcza już drugi listek ,a mniejszy dopiero teraz pierwszy ale sprawił mi nim tyle radochy, bo to znaczy że warto było je ratować. Obrazek reanimowany Aniołek już bez namiotu (wilgotnościonowego :;230 ) trzyma fason, listki sztywne ,młody urósł o ten jasny kolor Obrazekto jego warkocze a korzeni nadziemnych ,ładne ,szkoda tylko że nie chce wypuścić tych na których mi bardzo zależy, czyli tych do podłożowych ;:224 Obrazekczy widzicie to co ja dzisiaj zobaczyłam :shock: .To Gracjan ,sprawił mi taką niespodzianką ;:87 .Mam małego Gracjanka :tan :tan
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Przeszedłem dziś kilka sklepów, i storczyki albo miały chore korzenie, albo były za drogie.

A jednego storczyka już mam. Jest nim: Odontoglossum Violetta Von Holm 'Dominique'
W moim wąteczku kwiatowym jest jego fotka. Kupiłem za 7.99zł :wink: Zdrowiutkie, i wielkie.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Asiu nie mam pojęcia czy to akurat jest czas kwitnienia M.M. być może tak ,zrobię zdjęcia Malinki i Maleńkiej i wstawię .
Dawid to kiedy zakładasz wątek storczykowy ? ja lecę zobaczyć Twojego storczyka
dawidbanan
---

Post »

Wątek storczykowy założę jak przybędzie jeszcze jakiś storczyk, a potem następny, i następny ;:224

Cały czas o nich czytam, i oglądam ich fotki, bo są przepiękne :)
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

No tak od czegoś trzeba zacząć :wink: a potem odwiedzasz wątki storczykowe i oglądasz i podziwiasz i robisz listę ,tego chcę ,tego bym widział u siebie na parapecie.No tak i człowiek wsiąka i nie zauważa jak bakcylek za bakcylkiem przez łącza atakuje .To choroba bezbolesna i ma śliczne objawy, czasami nawet ślicznie pachnące :;230
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Katarzynko- wszystkie, kwitnące przepiękne :D

MM, jak zwykle, mnie zachwyca. Twój ma aż dwa pędziki, mój w tym roku się leni i wypuścił tylko jednego.

Biały z tygrysią warżką ma sporo pączuszków niech kwitnie długo, a pozostałe, kwitnące sprawiają dużo radości, pokazując swoje piękno.

Gratuluję kwitnień ;:138
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Justynko dziękuję ,mój M.M. już takiego go kupiłam z dwoma pędami ,zobaczymy jak już u mnie będzie się prężył do pedzikowania czy też będą dwa a właściwie trzy ,bo był jeszcze jeden malutki ,ale niestety usechł :(
Asiu-Misiu :D dla Ciebie Obrazek Obrazek ObrazekMaleńka ma trzy kwiatki i każdy nieznacznie różni się od siebie ,teraz szykuje się do pokazania swego lica ostatni pączek :D ObrazekBiałasek jako przerywnik między Maleńką a Malinka są bardzo podobnie ubarwione .Białasek tak wyglądał o godzi.18 ,15 Obrazek ObrazekMlinka ma już tylko jednego kwiatka
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Dziękuję Kasiu. Śliczne są te krówki. Świetne zdjęcie rozwijającego się pączka.
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Pięknie kwitną te Twoje storczyki, bardzo lubię takie łaciate
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Ja też takie lubię, te krówki ,choć poluje na jeszcze innego, może kiedyś mi się uda ,tylko żebym zdążyła przed zastawieniem całkowicie parapetów, bo będzie problem :;230
dawidbanan
---

Post »

Gdzie kupiłaś M.M?
Teraz chodząc po wątkach storczykowych, dużo osób ma akurat tę odmianę.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Dawid ja swojego M.M. kupiłam na wystawie storczyków w Łodzi i chyba tylko na wystawach lub w sklepie internetowym ze storczykami można je kupić. Choć Marysi Uni udało się trafić na taką perełkę w markecie ale to rzadkość. Więc najszybciej kupisz na wystawie .
Lesiu oj czuję tą zimę i to jak , mam leciutko rozkręcone kaloryfery i marznę (no nie do końca tak jest :wink: ) ale to poświęcenie dla moich storczyków,im takie klimaty odpowiadają i właściwie nie odczuwam żadnych strat w postaci zrzucania pączków .Mark ,fajnie że się tak rozbrykał ,ale tak szeroko rozłożył swoje pędziki że ciężko mi je uchwycić na zdjęciu jednocześnie :;230 Mały Gracjan czy Gracja jest mi wszystko jedno najważniejsze że jest :tan
dawidbanan
---

Post »

A jego cena? Mam nadzieje, że ceny się nie przestraszę?
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”