Ogród Azy cz2.
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Azy cz2.
Olgo,śnieżyca bardzo efektownie na zdjęciach oddana!W wigilię zapowiedziano roztopy,a w Boże Narodzenie mróz i tak już do końca roku kalendarzowego.Jak Twoje kaktusy-zimują jakoś,nie kwitnie któryś?
Dziękuję gorąco, życzę najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia, wszystkiego nalepszego, masy radości życzy Ula z rodziną i dołączam swoją własną kartkę 

- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Już przed Świętami dorwala mnie rwa, czuję się niby dobrze ale boli mnie noga , trochę zaczyna to ustępować , ale za to się nudzę. Robiłam zdjęcia, o spacerach na razie nie ma co mysleć, dzisiejsze wyście do kościola parafialnego, który jest o parę kroków było wyczynem.
Tak wyglądałó wczoraj:

A tak było dziś:

Choinka:

Tak wyglądałó wczoraj:

A tak było dziś:

Choinka:

OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo spodobała mi się Twoja choinka, 'ubrana' myślę że regionalnie, w góralskim stylu, widać artystyczną rękę, jest zachwycająca. Święta muszą mieć odpowiednią oprawę, szczególnie na Podhalu, uwielbianym przez większość Polaków, za wielkie przywiązanie do tradycji
Pozdrawiam Tomek

Pozdrawiam Tomek

Dobrze Olgo myślałaś, że Twoja choinka mi się spodoba. Wstecz mnie przeniósł widok tych świeczuszek na choince, takie kiedyś były u moich dziadków, wyparte prez szklane oświetlenie. Fakt u mnie w bloku na sztucznej nie byłoby sensu ich powiesić. Podoba mi się na Twojej choince min słomkowa gwiazdka z niesamowicie dużą ilością promyczków. Oraz wisząca odoba blisko tej gwiazdy chyba zrobiona z koralików. Tak czy siak przypomniało mi się dzieciństwo.
No i fajnie, że dało mi się zlokaliować miejsce gdzie postawiłaś choinkę
Może za rok znów zagoszczę żywe drzewko to być może uda mi się ozdobić ją słomkowo kordonkowo:)
No i fajnie, że dało mi się zlokaliować miejsce gdzie postawiłaś choinkę

Może za rok znów zagoszczę żywe drzewko to być może uda mi się ozdobić ją słomkowo kordonkowo:)
- Aza
Cały dzień byłam dzis bez komputera, no ale wieczorem przyszła Patrycja z Lukaszem , Lukasz reanimowal komputer potem trochę zdjęć choince porobili

OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Boże.... jakie piękne uczucia mnie dopadły.... prawdziwa świeczka na prawdziwej choince!!!!
Nie sądziłam,że jeszcze tak ktokolwiek ubiera choinkę...
Olgo skąd masz te spinacze do świec? Czy można je jeszcze gdzieś kupić?
Nie sądziłam,że jeszcze tak ktokolwiek ubiera choinkę...
Olgo skąd masz te spinacze do świec? Czy można je jeszcze gdzieś kupić?
- Aza
Te lichtarzyki które sa na tej choince kupiłam dobrych kilka lat temu na Słowacji, ale mam też starsze przechowywane od wielu lat, tak jak i sporo ozdób choinkowych niektóre chyba starsze od domu.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
Mówiłam
że te świeczki w tych lichtarzykach wywołają masę wspomnień 
I się nie dziwię, że choinka miała foto sesję

I się nie dziwię, że choinka miała foto sesję

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Ja już pamiętam tylko takie świeczki prawdziwe z domu rodzinnego , moja mama miała różno kolorowe , a te żabki do zapinania świeczek były zielone .
Kiedyś gdy rodzice poszli na pasterkę zapaliliśmy sami świeczki i choinka zaczęła się palić do tego firanki , dobrze że bracia nie wpadli w panikę i jakoś ugasili pożar bo spalilibyśmy się wszyscy a było nas 7 dzieci .
W te święta nie mieliśmy choinki były to najsmutniejsze święta jakie pamiętam .
Genia
Kiedyś gdy rodzice poszli na pasterkę zapaliliśmy sami świeczki i choinka zaczęła się palić do tego firanki , dobrze że bracia nie wpadli w panikę i jakoś ugasili pożar bo spalilibyśmy się wszyscy a było nas 7 dzieci .
W te święta nie mieliśmy choinki były to najsmutniejsze święta jakie pamiętam .
Genia
- Aza
Ja od wielu lat nie miałam takiej dużej choinki tą wyprodukowalam z myślą o zrobieniu zdjęć , a jak w domu jest wesolo , bo sa dzieci to taka choinka jest byt dużym zagrożeniem. mam w domu bo robilam przegląd kilka kompletów oswietlenia elektrycznego, ale staralam się zrealizować najstarsze wzorce, jak napisalam głównie do zdjęć, Patrycja która wczoraj była ma najlepszy aparat z moich znajomych..
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Jejku-ja pamiętam te świeczki....'żywe'....u babci zawsze takie były lata temu-nooo...jak mała byłam....od zawsze tylko takie....bo....nie było tam prądu....babcia mieszkała z dala od wsi....i podciągnąć tam prąd to była kwota nie do przeskoczenia.....więc bez prądu było....ręczne wsio....i lampy naftowe,och....to były dobre czasy...mimo wszystko....