Storczyki Kingi

Zablokowany
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Storczyki Kingi

Post »

Kingo, pięknie wychodowałaś tą Cambrię. ;:138 ;:138 Oby Ci już zakwitła.

Gongora też ładnie rośnie. U mnie też wypuściła nowe psb. Niektóre są już spore. Ciekawe czy nam zakwitną.

Pozostałe też wypielęgnowane. :heja
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kingusiu to pogratulować takiej kolekcji sabotków ;:63 . Czy Twój biały phal .jak rozwija pączki to jego kwiatki są najpierw kremowe? bo mój a chyba mamy takie same tak właśnie ma .Cambria pięknie Ci się rozrosła.
Awatar użytkownika
kinga_232
200p
200p
Od: 11 paź 2010, o 16:12

Post »

Sylwio dziękuję ;:196 zobaczysz, Ciebie cambrie też pokochają, według mnie to zupełnie bezproblemowe storczyki. Sabotek niestety postanowił nie pokazywać swojego piękna, ;:110 usycha mu pączek, strasznie mi go szkoda ;:145, tak się cieszyłam że zakwitnie.

Justynko ;:196 na pędzik czekam z niecierpliwością, może wreszcie się uda zmusić ją do kwitnięcia.

Joane ;:196 Twoja Gongora ma wspaniały kolor,( muszę taką koniecznie znaleźć ), piszesz że niektóre psb ma już spore, więc na pewno niedługo doczekasz się kwiatów, ja będę musiała poczekać, aż moje psb podrosną. Trzymam kciuki za Twoje i moje kwiaty. ;:108

Kasiu575 ;:196 nie zwróciłam na to uwagi, wydaje mi się że są białe, ale nie jestem pewna, jeden pączek niedługo rozkwitnie, więc na pewno zobaczę i napiszę. ;:108

Obrazek
mój usychający sabotek :cry:

Obrazek
pączki na cambri tylko 3, ale i tak się cieszę bo niedawno kwitła.

Obrazek
cymbidium rośnie i wypuszcza następnego "cosia"
Pozdrawiam Kinga.
Moje storczyki
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Oj nie :( , co się stało że usycha ? Kinguniu może go pod namiot .
Cambria ma tylko trzy pączki ale za to jakie ładne już widać :D
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kingo przykro, że usycha Ci ten pęd na Sabotku. Sama byłam Ciekawa co z niego będzie. :cry:
No i na Cymbidium to większe przypomina pędzik, a to co wyrasta to nowy przyrost.
Powodzenia.
Awatar użytkownika
JoasiaM
200p
200p
Od: 13 wrz 2010, o 21:46

Post »

Kinga wpadłam trochę pooglądać. Wszystkie kwiatki cudne, a ja zakochałam się w Picolo Red. To jest moje wielkie marzenie, był swego czasu na All, ale nie zdecydowałam się na zakup i teraz żałuję :(
Cambria i Cymbidium super rosną, a sabotka szkoda, ale jeszcze nie raz obdarzy Cię kwieciem, teraz wiadomo, zima...
Pozdrawiam serdecznie. Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
darek p
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 23:53

Post »

Witaj Kingo.Posiadasz bogatą i różnorodną kolekcję.Najbardziej spodobała się mi Twoja kolekcja sabotków jeden piękniejszy od drugiego.Pozdrawiam Darek.
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Kingo, dziś już późno, więc wpadłam tylko na chwilę, ale obiecałam sobie przez Święta spacer po całym Twoim wątku ;:108
Póki co, widzę że masz mnóstwo młodych przyrostów na 'cambriowatych', co zapowiada wiosną... masę pięknych kwiatów :)
Awatar użytkownika
kinga_232
200p
200p

Post »

Kasiu575 ;:196 miałaś 100% rację, pączki na białym phal. jak rozkwitają, rzeczywiście są najpierw kremowe, a sabotkowi nic nie pomogło, wycięłam już uschnięty pączek.

Sylwio, Joane, Leszku, JoasiuM ;:196 Bardzo wam dziękuję za odwiedziny, sabotek ma drugą dorosłą rozetkę, więc będę cierpliwa - może na niej zakwitnie.

Darku, Art ;:196 witam Was serdecznie w moim wątku i zapraszam częściej.

Obrazek
Kasiu dla Ciebie

Obrazek
troszkę mojego przedświątecznego bałaganu przy podlewaniu :P (to tylko połowa reszta w drugim pokoju i kuchni )

Obrazek
Na końcu parapetu mój rudy "storczyk" wygrzewający się na słońcu.
Pozdrawiam Kinga.
Moje storczyki
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Darku, Masz śliczną tą białą hybrydę z czerwoną warżką, dopiero dziś zauważyłam, że ma delikatne rumieńce przy warżce. Przepiękna :D

Śliczny parapet ;) Możesz zrobić fotkę z bliska doniczkom "z dziurkami". Jestem ciekawa, czy one są plastikowe czy ceramiczne. I czy Sam Robiłeś w nich dziurki?
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
kinga_232
200p
200p

Post »

Justynko wprawdzie ja nie Darek :;230 , ale jutro pokażę Ci doniczki z "dziurkami", one są plastikowe, a dziurki wypalałam rozgrzanym gwoździem. ;:108
Pozdrawiam Kinga.
Moje storczyki
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Kingusiu a przy okazji parapetu i zdjęć doniczek pokaż mi swojego rudego storczysia bo on chyba tri kolor jest ja też mam takie dwa włochate storczyki, a i dziękuje ;:196 za zdjęcie Twojego białego storczyka .Wiesz mój coś mu się po przestawiało i na razie dolne płatki ma kremowe reszta biała :D
Awatar użytkownika
kinga_232
200p
200p

Post »

Kasiu ;:196 mój rudy " storczyk" to kotka, jest tri kolor jak napisałaś, znalazłam tylko takie zdjęcie, to ulubienica mojej córki, wszystko robi razem z nią, mam jeszcze psa i królika. Kasiu pokaż koniecznie swoje dwa włochate "storczyki". Twój biały phal. musi super wyglądać, taki dwu kolorowy, ciekawe czy się przebarwi na biało, na moim pączek który pokazałam jest ostatni, wszystkie następne usychają :cry:

Obrazek Obrazek
moja kotka, a ten drugi to domowy terrorysta :;230

I dla Justynki dziurkowana doniczka
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Kinga.
Moje storczyki
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Dałaś nam Kinguś po oczach takim parapetem. :D Super to wyglada!! Bałaganik z podlewaniem tez mi się podoba. I proszę,wymiziaj tą cudność plamiastą.
Awatar użytkownika
kinga_232
200p
200p

Post »

Obrazek

Gdy pierwsza gwiazdka na niebie zabłyśnie

niech Was aniołek ode mnie uściśnie

i przekaże serdeczne życzenia