Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3

Post »

:wit Ireno ogród Twój w okresie kwitnienia azali i rododendronów to prawdziwa" raj na ziemi."
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Krysiu Rh i azalii mam dość dużo jak na moje 4 ary, wszystkiego razem jest ponad 40 szt, Rh 11 szt a azalii 30 szt. Co do odmian Rh i azalii to mam różne od całkiem niskich do 1,5 m.

Adrianko cyprysiki prawie wszystkie przycinam, one podobno mają rosnąć do 2 m a moje są dużo większe. Himalajkę rzeczywiście kupiłaś maleńką, że też takie sprzedają, mnie udało się kupić dość dużą ale nie martw się one dość szybko rosną, myślę, że troszeczkę będziesz mogła przyciąć.

Tajko twoim uzaniem i pochlebnymi słowami jestem zakłopotana, nie wiem co odpowiedzieć, pewnie i tak mi nie uwierzysz gdy powiem, że nasadzeń nie planowałam, po prostu likwidowałam część warzywną i na tym miejscu sadziliśmy Rh a na rabatach wzdłuż ścieżki zamieniałam kwiaty jednoroczne na azalie. Gdy zlikwidowaliśmy całkowicie warzywniak to został kawałek pustej ziemi więc posialiśmy trawę a że trawnik nadal wydawał się pusty to posadziliśmy różne iglaki i tak ogród się zapełnił. Po kilku latach okazało się, że nawet ładnie to wyszło, Rh i azalie są tak dekoracyjnymi krzewami, że obojętnie gdzie są posadzone pięknie zdobią ogród. Dziękuję za tyle sympatycznych słów.

Joluś gdy kwitną to rzeczywiście jest co podziwiać, nie wiem jak to będzie wiosną, ta zima nie podoba mi się.

Po Rh i azaliach też coś kwitło

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tajka pisze:Irenko zastanawiam się, jak można ręką ludzką stworzyć takie wspaniałe widoki. :roll:
I to nie jest słodzenie, tylko autantyczny zachwyt. Pojedyncze rośliny pokazać, to nie jest sztuka, ale całe wspaniałe kompozycje, masz wielki dar komponowania rabat i pielęgnacji rododendronów. :)
Oj ja też podpisuję się pod słowami Tajeczki i jeszcze dodam jaka cudna róża ;:138
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

Witaj Irenko! Dzięki szczęśliwemu przypadkowi trafiłam na twój wątek i ...po prostu wsiąkłam na długi czas.Oczywiście nie obejrzałam wszystkiego,bo nie ma takiej możliwości za pierwszym podejściem :D
Stworzyłaś na tej działeczce dosłownie raj.Jeżeli pozwolisz będę wracać i spokojnie przeglądać zdjęcia przepięknie skomponowanych rabat z mnóstwem różnorodnych roślin.Widać,że poświęcasz dużo czasu tym roślinom bo są takie dorodne,zdrowe,zadbane.
Wpisuję się żeby cię nie zgubić.Pozdrawiam serdecznie!
aaa,mam pytanie przy okazji:we wcześniejszym wątku pokazywałaś bardzo ciekawą roślinę-ablicję :?: jestem ciekawa jak ci przezimowała i czy dużo urosła ?
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj IRENO, takie widoki jakie ostatnio pokazałaś mogę codziennie oglądać, co to można zrobić w ogrodzie jak się chce ;:180 ;:180 .
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

IRENKO
Dziękuję za odpowiedź. Tak myślałam. Ja też mam działkę 4 a.
Twoja wydaje się być z gumy, tyle w niej roślin.
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Bajkowe widoczki. Coraz bardziej podziwiam. Uznanie moje budzi też to, że sadzisz w dużych kępach. ;:180
A Florexpol jest niegodny polecenia. W katalogu piekne fotki, a przysyłają siewki. Widziałam w wątkach lublinianek zakupy
na miejscu u nich. Zupełnie inne. Normalne. Już nie będę mówić , jak traktują reklamację. ;:223
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu serdecznie dziękuję za ciepłe słowa, jak już pisałam do Tajki nasadzenia i kompozycje nie były planowane, kiedy sadziliśmy tylko zwracaliśmy uwagę na to aby jedne rośliny nie zasłaniały drugich.

Witaj Aluś po raz pierwszy odwiedzasz mój ogród i tyle pochwał, bardzo bardzo dziękuję. Dość długo posiadamy działkę i ciągle coś na niej zmieniamy, jak widać te zmiany wyszły na dobre. Udało nam się wiele różnych roślin posadzić, chciałoby się więcej, tyle w sprzedaży różnych nowości ale nie ma gdzie pomieścić. Wspominasz o albicji, niestety nie przezimowała a zapewniano mnie, że nasze zimy znosi.

Tadeuszu chyba na żywo nie prędko takie widoki będziemy oglądać a jeszcze nie wiadomo co po zimie zostanie. Co do pracy to chyba pracowitością i dokładnością niewielu ci dorówna.

Krysiu przez lata nazbierało się, można byłoby co nieco usunąć ale wszystkiego szkoda więc jest zapełniona po brzegi.

Adrianko też korzystałam z ofert tej firmy, w początkowych latach przysyłali piękne i ciekawe sadzonki, w tym roku otrzymałam paczkę z takim "byle czym", powiedziałam to był ostatni raz, nie dam się oszukiwać za niemałe pieniądze. Staram się kupować rośliny, które widzę jak wyglądają i jak kwitną. Dziękuję za pochwały, jesteś niezwykle miła. Co do ogrodu to mnie się twój bardziej podoba, więcej przestrzeni i dużo, dużo więcej pięknych roślin.
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

IRENKO
U mnie jest to samo. Tyle tylko, że ja nie mam Rh azalii to mam trochę ale większość
tych maleństw
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zenku przez przeoczenie nie odpowiedziałam na twoje miłe słowa, za które pięknie dziękuję. Przepraszam za gapiostwo.

Krysiu te twoje maleństwa są tak piękne i nieczęsto spotykane, niejedna z nas o takich może tylko pomarzyć.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

IRENKO znowu pokazałaś kawał Twojego pięknego ogrodu . Kiedy ja sie doczekam takich pieknych okazów jak wiecznie kupuję maleństwa
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu te maluszki też urosną prędzej niż myślisz gdy tylko nadejdzie wiosna i zrobi się ciepło. Na pewno większe rośliny też masz a twoje piękne róże nie należą do małych.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Serdeczne życzenia wielu radosnych chwil z okazji Świąt Bożego Narodzenia, wszystkiego co najlepsze w każdym dniu nadchodzącego Nowego Roku miłym gościom

Obrazek życzy Irena z mężem
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

WITAJ IRENKO
Z tymi roślinami to jest tak wszystko podoba nam sie u innych osób. Ja nawet jak mam azalię japońską
taką samą w ogrodzie to bardziej podoba mi się u kogoś na Forum.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No i znowu u Ciebie Iruś nacieszyłam oczy barwami ognistymi ...Takie masz dorodne
obficie kwitnące rośliny , nie takie rachityczne badylki z kilkoma kwiatkami,którymi większość z nas się zachwyca.. :? Moje rośliny ciągle dzielone i słabo dokarmiane nie są takie spektakularne... :oops: a ilość Twoich Rh i azalii chyba nie ma sobie równych na forum ?Miło wpadać do Ciebie... ;:138
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”