Mój ogród od początku...
- drozd
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród od początku...
Ciicho...Iwona niech spi.. zobaczysz wiosnę- będzie ciekawsza 

Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
Wszystkim którzy mnie odwiedzili pragnę donieść , że mam ogromne problemy z komputerem , cały czas próbuję coś skombinować , ale niestety to nie całkiem moja dziedzina......
Od nowa postawiłem system więc mogę przynajmniej coś napisać , choć nie wiem jak długo to będzie trwało ,
mam też mały remont w domu i też zabiera czas....
Jesień w moim ogrodzie troszkę przyszła za wcześnie , wszystko co było do wykopania zostało wykopane i próbuje zimować choć to trudne ponieważ dziś było u nas 21 stopni , canny wypuściły nowe odrosty w piwnicy , datury nie chcą zakończyć wegetacji również w piwnicy --- szok !!!!
Tak więc póki co jestem dobrej myśli , że mam po kłopotach z kompem , postaram się nadrobić stracony czas , choć pewnie nie zdjęciami
do zobaczenia dla wszystkich forumków

Od nowa postawiłem system więc mogę przynajmniej coś napisać , choć nie wiem jak długo to będzie trwało ,
mam też mały remont w domu i też zabiera czas....
Jesień w moim ogrodzie troszkę przyszła za wcześnie , wszystko co było do wykopania zostało wykopane i próbuje zimować choć to trudne ponieważ dziś było u nas 21 stopni , canny wypuściły nowe odrosty w piwnicy , datury nie chcą zakończyć wegetacji również w piwnicy --- szok !!!!
Tak więc póki co jestem dobrej myśli , że mam po kłopotach z kompem , postaram się nadrobić stracony czas , choć pewnie nie zdjęciami

do zobaczenia dla wszystkich forumków

- drozd
Kombinuj, kombinuj tylko szybko, bo wszyscy czekamy. 21 stopni to prawie lato
zazdroszcze 

- markonix
Janusz cieszyłbym się gdyby to była wiosna , ale teraz nieporozumienie , jedyny plus to oszczędności na grzaniu...drozd pisze: 21 stopni to prawie latozazdroszczę

- drozd
Ja też uwielbiam ciepło. Ale już by wreszcie zamarzło to może bym odpoczął a tak grzech siedzieć w domu jak na dworze lato 

- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
popatrzyłabym na jesienne szaty w twoim ogrodzie
....
.....
....

Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- markonix
Kurcze muszę odświeżyć swój wątek bo mi uciekł na dalekie miejsce ....
Zima u nas śnieżna , mam mnóstwo ptaszków w karmnikach , a do tego wielki ilości podziemnego dziadostwa które mi zjada korzenie jabłonek , wiosną nie będzie co pryskać przeciwko mszycy ....

Zima u nas śnieżna , mam mnóstwo ptaszków w karmnikach , a do tego wielki ilości podziemnego dziadostwa które mi zjada korzenie jabłonek , wiosną nie będzie co pryskać przeciwko mszycy ....

- drozd
A ucieka ,ucieka. Zastoje są niepożądane choć i mnie się to zdarza bardzo często. Też mi czasu brakuje nawet teraz zimą.
Zwierzątka podziemne jak masz w sadzie to w tym roku mogą wyrządzić duże straty, bo ziemia pod śniegiem nie jest zamarznięta a to dla nich raj. Jesienią wykopywałem starą jabłoń i przekonałem się jak mogą ogołocić nornice korzenie już dużego drzewa to nic dziwnego, że młode drzewka potrafią zniszczyć.
Zwierzątka podziemne jak masz w sadzie to w tym roku mogą wyrządzić duże straty, bo ziemia pod śniegiem nie jest zamarznięta a to dla nich raj. Jesienią wykopywałem starą jabłoń i przekonałem się jak mogą ogołocić nornice korzenie już dużego drzewa to nic dziwnego, że młode drzewka potrafią zniszczyć.
- maakita
- Od: 17 maja 2007, o 08:47
A udało Ci się przed opadami śniegu pozabezpieczać wrażliwe rośliny przed mrozem?
- markonix
Janusz już kilka wyjąłem z ziemi , szkoda bo zjadły mi oliwkę żółtą , nie dość że długo nie moglem jej zdobyć to teraz taka kicha......
Magdo niestety śnieg był szybszy ode mnie , ponadto miałem w tym okresie bardzo mało czasu , więc wszystko się skumulowało - niestety , ale póki co jest strasznie dużo śniegu więc mają pierzynkę , gorzej jak go wywieje i pozostaną bez niczego , choć mam kupioną agrowłókninę więc jeszcze nic straconego ...

Magdo niestety śnieg był szybszy ode mnie , ponadto miałem w tym okresie bardzo mało czasu , więc wszystko się skumulowało - niestety , ale póki co jest strasznie dużo śniegu więc mają pierzynkę , gorzej jak go wywieje i pozostaną bez niczego , choć mam kupioną agrowłókninę więc jeszcze nic straconego ...

- markonix
- maakita
- Od: 17 maja 2007, o 08:47
Marku, tak pytam i pocieszam się, że nie jestem sama, bo dokładnie jestem w tej samej sytuacji co Ty. Tak sobie myślę o niektórych roślinkach i nie mogę przeboleć, że ich nie zabezpieczyłam... Włókniną chyba ciągle jeszcze możesz okryć, ja jestem zwolenniczką robienia kopczyków.
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Witam kolegę nareszcie wśród aktywnych
Fajne ptaszkowe fotki

Fajne ptaszkowe fotki

- markonix
Magda będę się martwił jak będzie znikał śnieg , najgorzej będzie na przedwiośniu , ale jeszcze troszkę czasu pozostało.
Jolu czasu mniej niż w lecie , wieczory już tak wcześnie , można by pomyśleć że więcej czasu , ale to tylko takie złudzenie , cały dzień w pracy , dobrze że nie ma nic do robienia w ogrodzie , bo miałbym wielki kłopot.
pomalutku jednak odrabiam zaległości w czytaniu .....

Jolu czasu mniej niż w lecie , wieczory już tak wcześnie , można by pomyśleć że więcej czasu , ale to tylko takie złudzenie , cały dzień w pracy , dobrze że nie ma nic do robienia w ogrodzie , bo miałbym wielki kłopot.

pomalutku jednak odrabiam zaległości w czytaniu .....
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Zaległości w czytaniu... ech , właściwie zimę lubię głównie za to ,że mam czas na długie wieczory z książką .