Działka już nie tylko z widokiem :)
Re: Działka już nie tylko z widokiem :)
Podziel się na forum zapachami z wędzarni 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sie 2009, o 20:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jola, widzę, że zadbałaś o wszystko
A przecież i tak wszystkiego nie pokazałaś...wizja tych wędzonych zapachów bardzo podziałała mi na zmysły. Pewnie i choinkę będziesz miała pachnącą i do sufitu? Czuję, że tak...

No, no świętami już pachnie...A to mężowski debiut przy tej wędzareczce chyba?
A Ty to już i w ogrodzie parę "choinek"
mogłabyś przystroić...
A Ty to już i w ogrodzie parę "choinek"

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu jak już nastrojowo i świątecznie u Ciebie.
Piękny wieniec adwentowy. Jak pomyślę, że mój M dopiero tynki szlifuje po wstawieniu drzwi, to mnie coś w dołku ściska. Wędzonki robiliśmy ostatnio, jak mój tata jeszcze żył, a teraz to mi tylko pieczyste pozostały.
Śliczne odmiany róż masz w swoim ogrodzie, u mnie nie ma żadnej z tej odmiany, bardzo podoba mi się ta o biało czerwonych płatkach, Westerlandom jakieś chyba karczowniki zgryzły pędy przy samej ziemi i także na nią poluję.
Pozdrawiam serdecznie.
Piękny wieniec adwentowy. Jak pomyślę, że mój M dopiero tynki szlifuje po wstawieniu drzwi, to mnie coś w dołku ściska. Wędzonki robiliśmy ostatnio, jak mój tata jeszcze żył, a teraz to mi tylko pieczyste pozostały.

Śliczne odmiany róż masz w swoim ogrodzie, u mnie nie ma żadnej z tej odmiany, bardzo podoba mi się ta o biało czerwonych płatkach, Westerlandom jakieś chyba karczowniki zgryzły pędy przy samej ziemi i także na nią poluję.
Pozdrawiam serdecznie.

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Joluś przepięknie prezentuje się wieniec na kamiennej ścianie
U Ciebie już wspaniały nastrój świąt 

- marzena06
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Jolu witaj zauroczyła mnie ta róża co to za odmiana
tylko nie nabijaj się ze mnie że taka gapa jestem

tylko nie nabijaj się ze mnie że taka gapa jestem

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Pawełku zapach u mnie
jak w prawie każdym domu, z wędzenia, pieczenia, gotowania. Brakuje tylko zapachu choinkowego drzewka, ale niestety będzie sztuczne. Przy podłogówce żywa choinka nie ma sensu niestety. Ale ta też jest piękna, jodła kaukaska
niby

W schyłkowej części wieczoru, nocy raczej trzeba by powiedzieć, udało nam się skompletować drzewko, dzisiaj część dekoracyjna będzie
Niestety nie mam talentu do pieczenia takich ciasteczek, jak Twoja M, a może jednak, tylko ukryte
Trzeba spróbować.
Vituś zadbałam, a jakżeby
Większą część świątecznych porządków udało nam się wczoraj wykonać
Dekoracje zewnętrzne na miejscu, mięsa gotowe, potrawy w przygotowaniu
Choinka mówisz do sufitu, chciałoby się, ale salon ma wysokość ze 3,5 m
choineczka 2,40 się gubi biedaczka.
Dla podtrzymania świątecznej tradycji iglastego zapachu będzie kilka gałęzi w wazonie
Marta, a gdzie tam debiut. Kiedyś częściej robiliśmy swoje wyroby, a wędzenie wszak jest męskim przywilejem
U mnie w komplecie wyroby wróciły do domu, coś tam zostało z pewnością spożyte, ale ubytków nie widać.
Mogłabym dekorować moje wszystkie trzy dorodniejsze koreanki
Tajeczko pieczyste też ma swoje niebywałe zalety .... piękny zapach i wyrafinowany smak. Dodam tylko, że chyba trzeba będzie ukryć nieco pieczystych, bo z mojego karczuszka tylko połowa została, a ile jeszcze do świąt
Z porządkami i dekoracjami zdążysz
nic się nie martw.
Muszę dodać, że jak byłam jeszcze dzieckiem choinka ubierana była zawsze w Wigilię, tak wieloletnia tradycja, a teraz tak pędzi życie, że lepiej tydzien wcześniej ubrać, bo kto wie czy w Wigilię czas będzie, wszak do pracy pójść należy

W schyłkowej części wieczoru, nocy raczej trzeba by powiedzieć, udało nam się skompletować drzewko, dzisiaj część dekoracyjna będzie

Niestety nie mam talentu do pieczenia takich ciasteczek, jak Twoja M, a może jednak, tylko ukryte

Vituś zadbałam, a jakżeby

Choinka mówisz do sufitu, chciałoby się, ale salon ma wysokość ze 3,5 m

Dla podtrzymania świątecznej tradycji iglastego zapachu będzie kilka gałęzi w wazonie

Marta, a gdzie tam debiut. Kiedyś częściej robiliśmy swoje wyroby, a wędzenie wszak jest męskim przywilejem

U mnie w komplecie wyroby wróciły do domu, coś tam zostało z pewnością spożyte, ale ubytków nie widać.
Mogłabym dekorować moje wszystkie trzy dorodniejsze koreanki

Tajeczko pieczyste też ma swoje niebywałe zalety .... piękny zapach i wyrafinowany smak. Dodam tylko, że chyba trzeba będzie ukryć nieco pieczystych, bo z mojego karczuszka tylko połowa została, a ile jeszcze do świąt

Z porządkami i dekoracjami zdążysz

Muszę dodać, że jak byłam jeszcze dzieckiem choinka ubierana była zawsze w Wigilię, tak wieloletnia tradycja, a teraz tak pędzi życie, że lepiej tydzien wcześniej ubrać, bo kto wie czy w Wigilię czas będzie, wszak do pracy pójść należy

- pamelka
Aguś dzięki
Wczoraj jeszcze Mikołaj alpinista wsoczył na murek

Marzenko, to jedna z moich pierwszych różyczek Papagena. Niestety pienna i jestem bardzo ciekawa, jak przezimuje
pienne niestety maja to do siebie, że wymarznąć lubią
Pamiętacie mojego wyrywnego amarylisa

to zaczyna pokaz

Wczoraj jeszcze Mikołaj alpinista wsoczył na murek

Marzenko, to jedna z moich pierwszych różyczek Papagena. Niestety pienna i jestem bardzo ciekawa, jak przezimuje

Pamiętacie mojego wyrywnego amarylisa

to zaczyna pokaz

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Joluś ty to sprytna i zorganizowana kobieta jesteś u mnie robota jeszcze w lesie ale mam pomocnicę tz starszą córkę i myślę ze zdarzymy.A jak nie to pasterka nas zastanie
Moja choinka też wielokrotnego użytku i też taka malutka jak twoja.My ubieramy zawsze dzień przed wigilią 

Ech, za moich czasów to Mikołaj przez komin wchodził. Ta dzisiejsza młodzieżpamelka pisze:Aguś dzięki![]()
Wczoraj jeszcze Mikołaj alpinista wsoczył na murek![]()
![]()

- pamelka
Gosiu, ona taka malutka przy wysokości pomieszczenia
tak naprawdę to musimy ją dekorować ze schodków
Zdażycie, zdążycie, co roku przed świętami jest ta sama komedia
zakupy, chiona, kuchnia, sprzątanie i natrętne myśli, czy o wszystkim już pomyślałam
I stały dylemat po świętach, a po cóż było szykować aż tak wiele
Nasza polska gościnność
W tym roku szykuje mi się sporo gości, więc będzie ok
Pawełku, jak wspomnisz, kiedyś paleniska otwarte były
i taki Mikołaj miał 50% szansy, że trafi akurat na wygasły kominek
A teraz gdzie wskakiwać, a co gorsza, jak się wydostać, jak już wskoczy
Teraz wszędzie widać Mikołaje wspinające się po słupach, balkonach, czy domowych elewacjach. Szukają alternatywy

Zdażycie, zdążycie, co roku przed świętami jest ta sama komedia

I stały dylemat po świętach, a po cóż było szykować aż tak wiele

W tym roku szykuje mi się sporo gości, więc będzie ok

Pawełku, jak wspomnisz, kiedyś paleniska otwarte były

Teraz wszędzie widać Mikołaje wspinające się po słupach, balkonach, czy domowych elewacjach. Szukają alternatywy

Pamelko, moje amarylisy coś w tym roku strajkują, też jeden tylko wyrywny stanął na wysokości zadania, a reszta - strajk
ale mają jeszcze czas, bo jak nie to inaczej sobie z nimi pogadam
bardzo ładnie prezentują się świąteczne dekoracje 

- marzena06
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Dzięki za nazwę róży ,faktycznie pienne mają tendencje do przemarzania ,ale miejmy nadzieje że nic jej nie będzie, bo mimo mrozu jest jednak duża pokrywa śnieżna ,a poza tym sama też na pewno ją zabezpieczyłaś.
Choinka sztuczna? Ty się tu miłością dla iglaków nie tłumacz
Choinkowe iglaki specjalnie po to na plantacjach rosną...
Szybki ten amarylis, już rozkwitł?

Szybki ten amarylis, już rozkwitł?

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
No tak! Przy podłogówce żal choinkę postawić. Ja mam tylko w kuchni, wiatrołapie i łazience. Więc jodełka będzie w donicy! Potem do ogrodu, ale już nie mam gdzie wsadzić. Bedę musiała wyrżnąć jedna śliwę
I zazdraszczam Ci wędzarki! Ja sobie obiecałam, ale nie zdążyłam. A mam dostęp do świeżych pstrągów

I zazdraszczam Ci wędzarki! Ja sobie obiecałam, ale nie zdążyłam. A mam dostęp do świeżych pstrągów

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6