Moje roślinki w domu - inaq1

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tez mi się marzy kwitnąca hoja :wink: bo pamiętam ciągle jej kwiaty jak kwitła :wink: i zapach mi nawet gdzieś tam został ... :roll:
Chyba zostało nam tylko czekać ... a może dokupić trzeba nam jakąś kwitnącą i jak ta wredota ujrzy kwiaty to też zakwitnie :lol: :lol: ... ale spekulacje ... :lol: :lol:
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Masz piękne doniczkowce i wyjątkowo zadbane. Ja niestety nie bardzo mogę sobie pozwolić na kwiaty w mieszkaniu. Po prostu mam dwa koty które robią "porządek" z kwiatkami natychmiast. Ocalały tylko dwie juki i fikus beniamina. Niestety jedna juka robi się za duża na okno i coś trzeba będzie wymyślić dla niej nowego. Pozdrawiam Cię serdecznie i dziękuję za odwiedziny u mnie na Kaszubach AMBA
3wa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2007, o 11:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ino mogę ci zadać niedyskretne pytanie ? Po ile kupiłaś swojego biało-różowego grudniczka.
U nas w markecie są teraz i tez chciałam wziąć takiego ,ale strasznie wyglądają jakieś takie mizeroty ,a chcą za sztukę 9 zł rozbój w biały dzień. Twój jest taki rozłożysty ładny ,a tamte jakieś takie . Ani trochę mnie nie przekonują. :(
Zapraszam do moich roślinek
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Ewa ,już dokładnie nie pamiętam ,ale chyba 12 zł . Kupowałam w kwiaciarni a tam jest zawsze drożej niż w marketach ,ale nie mogłam sie oprzeć.
Jutro wybieramy się na Jarmark Bożonarodzeniowy do Muzeum Rolnictwa w Szreniawie. W drodze powrotnej mąż stwierdził ,że zahaczy o Auchman ,bo coś musi kupić. Powiedział,że wchodzi sam a ja zostaję w samochodzie(już to widzę :lol: ).Nie będzie odwiedzania żadnych działów ogrodniczych.Już się cieszę a w samochodzie ,to by musiał mnie przywiązać. :D
Awatar użytkownika
anczarn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sie 2007, o 21:26
Kontakt:

Post »

Twoja hoja to carnosa, one wszystkie są dość kapryśne, może miejsce jej nie odpowiada? A dajesz jej nawóz? :wink:
Awatar użytkownika
anczarn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ta hoja akurat nie lubi przycinania, no i czy kiedykolwiek Ci kwitła?
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Aniu,dziękuję za odpowiedź.Hoja kwitła ,jak była młodsza.Stała wówczas na stojaku.Teraz jest za duża i jest rozpięta na ścianie.Dostawała florovit regularnie i tak mniej wiecej raz w tygodniu była podlewana .Teraz z racji eksperymentu :lol: niedbania o nią ,nie podlewam tak często.Słońca ma dosyć .Wisi blisko okna wschodnio-południowego, z drzwiami balkonowymi. Tak,że właściwie ma wszystko co lubi.Ona po prostu nie chce kwitnąć i zaczynam się do tej myśli przyzwyczajać. :cry:
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23

Post »

Dobre sobie...nasi mężowie to mają zabójcze pomysły,oni na zakupy a my cierpliwie czekające w aucie-niedoczekanie!
3wa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2007, o 11:40

Post »

Dzięki Jnko za odp. Ja jednak tej z marketu nie kupie dzisiaj poleciałam sie przyjrzeć i doszłam do wniosku ,że za takiego wiechcia nie będę płacić. Nawet wstyd by mi było dać komuś coś tak podmarnowanego.
Zapraszam do moich roślinek
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
anczarn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Co do hoji to nawożenie raz w tygodniu to stanowczo za dużo :!: A czy jak kiedyś kwitła to nie obciął jej ktoś tych kwiatostanów :?: bo ona zawsze kwitnie na tych samych :wink:
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Aniu,to też wiedziałam i kwiaty po przekwitnięciu nie były obcinane.Jak widzisz nie robiłam za dużych błedów w jej uprawie .Może tylko to,że ją zagłaskałam . Ona naprawdę postanowiła niekwitnąć i pewnie tak już musi być. :cry:
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Mój zakup z Festynu Bożonarodzeniowego .Może Mikołajek nie jest za urodziwy ,ale sam pomysł i wykonanie jest ciekawe. Cały jest zrobiny ze sznurka(ubranie naturalnie nie) i buźke też ma sznurkową . Jest to związany pęczek sznurka i rozczesany. Mnie ta jego buźka zachwyciła.

Obrazek
Awatar użytkownika
Kamyczek87
100p
100p
Od: 7 cze 2007, o 18:32

Post »

Bardzo ciekawy,oryginał jakich mało :) ,trochę kojarzy mi się jednak z morsem. :wink:
Awatar użytkownika
anczarn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Takiego mikołajka widzę po raz pierwszy, bardzo ciekawy jest :wink: Mój M już zaczyna kręcić nosem kiedy oglądam jakieś ozdóbki :?
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Hi hii jaki dziadek mróz śliczna ozdoba z gwiazdami prezentuje się świetnie :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”