Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu - cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu - cz.3

Post »

Dalu, u podnóża Ślęży, w otoczeniu pięknych lasów i pagórków zima wydaje się być jeszcze piękniejsza, może doczekamy świąt w śniegu, bo dawno już nie pamiętam by w Wigilię było biało za oknami :)
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Dalu, jaki ostry zdjęciowy kontrast! Szoku termicznego doznałam! :wink: Letnie lelije i ten mróz bez ostrzeżenia, dobrze, że pod kocykiem sobie siedzę...
Znaczy...nie dziwię się, że chwyciłaś za aparat, bo naprawdę pięknie wszystkiemu z tym szronem czy szadzią...
Myślę, że możemy przyjąć, że zima już zachwyciła, postraszyła, zrobiła, wszystko, co trzeba, no i może już sobie pójść...
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ktoś napisał bajkowe widoki. Zgadza się. Mówisz śnieg po kolana? Przypomina mi się, jak parę lat temu śnieg po kolana, auto
pod Wieżycą, zabłądziliśmy (miały być skróty :;230 ) i znaleźliśmy się na Tąpadłach. :(
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

LILIA ,wśród lilii . :P ;:138 ;:138 ;:138
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

witaj :wit
chodzę i chodze po Twoim ogródku i żal,ze musze wyjsc....bo tak ładnie u Ciebie ;:108
ale czas zrobic sniadanko
pozdrawiam niedzielnie Dorota
x-d-a

Post »

Dorotko, mam nadzieję, że niedzielne śniadanko smakowało!
Witam w moim zimowym ogródku i cieszę się, że spędziłaś tu miło kilka chwil :P

Joluś, ;:196

Adrianko, dobrze, że na Tąpadłach, a nie w Świdnicy na przykład ;:224

Marto, zima była ładna, popodziwialiśmy ją przez trzy tygodnie i tej pani już dziękujemy :!:
Teraz z niecierpliwością czekamy na wiosenkę i kolorowe ogrody :lol:

Sylwek, wprawdzie od jutra zapowiadają odwilż, ale śniegu jest sporo, więc może w tym roku Boże Narodzenie będzie "po lodzie"?
Zimie dajemy jeszcze czas do Nowego Roku, a potem to już...z górki :wink:

Tajeczko, bardzo lubię lilie i to chyba jedyne roślinki, które planuję jeszcze kupować wiosną. Chciałabym wypełniać nimi wolne miejsca, zwłaszcza na kwaśnych rabatach :P

Kochani, chyba już mi się udziela przedświąteczny nastrój...i pewien taki wewnętrzny niepokój, który - czy tego chcę czy nie- zawsze mi towarzyszy przed większymi imprezami. A Święta to taka duża impreza; trzeba się wykazać nie lada opanowaniem, zdolnością planowania, zdolnościami oraganizacyjnymi i kulinarnymi. Lubię jak wszystko jest zapięte na ostatni guzik, rodzinka razem, szczęśliwa i z pełnymi brzuszkami. Ale to wymaga ode mnie sporo zabiegów, przemyśleń, pracy i ...umiejętności dyplomatycznych. Bo wiadomo - ten tego nie lubi, ten z tym skłócony, a chcielibyśmy aby w TE DNI nastąpiła rodzinna zgoda i pojednanie.
Na razie jestem na etapie zakupów - w tym roku codziennie kupuję sobie kilka rzeczy z listy i być może uda mi się uniknąć tak nie lubianych przeze mnie wielkich zakupów w supermarkecie. Mam już też dokładny plan przygotowań kulinarnych - co, gdzie i kiedy. Na szczęście porządki właściwie mam już zrobione i prezenty kupione :heja
A więc dzisiaj dla uspokojenia atmosfery i wyciszenia być może troszkę już nerwowych nastrojów kilka moich liliowców:
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Dalu jakie Ty masz ładne liliowce :shock:
a pierwsza fotka cudna....
tak sobie ostatnio przeglądam prasę ogrodniczą.....i spodobał mi się pomysł liliowców+kocimiętki
mam taką fajną jedną odmianę od Marka...
jest wyższa....i chyba ją rozmnożę
i dodam do liliowców
na temat zimy się nie wypowiadam :evil:
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Daluniu trafnie posumowałaś przedświąteczną gorączkę.
U mnie, pomimo, że najbliższa rodzina, mama, siostra i córki z mężami, ale tak by się chciało, żeby wszystko dobrze wypadło, a przedświąteczne zmęczenie nasila oznaki drażliwości. Chociaż święta nie mają już takiego klimatu, jak dawniej, ale i tak je lubię.
Śliczne liliowce, już takie rozrośnięte kępy, to nie zauważa się, że kwiat kwitnie tylko jeden dzień.
Pozdrawiam serdecznie. :)
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dalu, kojący widok liliowców na tą świąteczną gorączkę. :shock: obyśmy mogły na nowo jak najszybciej je oglądać
bo do świat tylko kroczek a potem to już z górki :heja Chyba zachorowałam Bonanzę po obejrzeniu Twojej kępy.
Czy mi się wydaje czy ona rośnie i kwitnie w całkowitym cieniu?
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12

Post »

Witaj Dalu - przemknęłam przez ostatnich kilkanaście stron i aż czuję się podniesiona na duchu!
I to nie tylko wiosennymi i letnimi obrazkami, ale przede wszystkim ciepłem i optymizmem, który tchnie z Twoich postów :D dziękuję :D
Pozdrawiam znad stolnicy - Ula
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Daluś pokazałaś prześliczne liliowce. Od tych na pierwszej fotce aż bucha gorąco ;:138 akurat na dzisiejszy mróz :D
x-d-a

Post »

Wiesiu, Bonanza rośnie na rabacie hostowo-liliowcowej pod jabłonką i ma tam rzeczywiście sporo cienia, ale i trochę słoneczka ;:3 Ja lubię tylko te liliowce, które się ładnie i szybko rozrastają w duże kępy i bujnie kwitną, bo pojedyncze kwiaty są przepiękne, ale ...tylko na fotkach w zbliżeniu. W takim ogrodzie jak mój - giną wśród roślinności i efekt jest nijaki.

Urszulko, miło, że w natłoku przedświątecznej krzątaniny znalazłaś chwilkę czasu i zajrzałaś do mojego ogrodu :P
Ja staram się trzymać fason, ale powolutku zaczyna mnie ogarniać świąteczna gorączka...

Tajeczko, ja też lubię Święta, głównie za to, że to jedna z niewielu okazji w roku, kiedy możemy być razem, z całą rodziną. Chociaż nie ukrywam, że chyba byłabym szczęśliwsza, gdyby jakieś małe, pracowite krasnoludki wykonały za mnie całą tę świąteczną robotę porządkowo-zakupowo-kulinarną, a ja już skupiłabym się tylko na tworzeniu miłej, rodzinnej atmosfery ;:224

Grzesiu, u mnie kocimiętka rośnie w nóżkach różyczek i nawet ten duet się sprawdza. Myślę, że ponieważ liliowce też stosunkowo krótko kwitną, kocimiętka sprawiłaby, że kompozycja byłaby dłużej atrakcyjna, a po drugie zasłoniłaby niezbyt ciekawe liście liliowców. A jaka jest ta wyższa odmiana? Czy też kwitnie na niebiesko?

Agnieszko, to był dopiero początek moich liliowców....

... a teraz ciąg dalszy:
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

I tu też miód leją na moje zamrożone serce....... :heja
Cudne fotki, jakże energetyzujące.
Wiedziałaś Dalu czym mnie uraczyć. :lol:
Drapanko dla Gucia i ;:196 dla Ciebie. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

O rany Daluś.....no cudeńka prawdziwe.....i takie piękne duże już kępy, dopiero w takim wydaniu najpełniej prezentuje się uroda tych wspaniałych kwiatów ;:138 Moje to jeszcze maleństwa, wiele czasu trzeba , żeby dorównały urodą Twoim piękniściom :D
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

Piekne liliowce :) Miło się od zimowej aury oderwać :)
U mnie świąteczna krzątanina na całego ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”