Arlet- bardzo się z nich cieszę ;) Dopiero, mając dwie kwitnące cambrie naraz, widać, jak mogą być różnorodne...

Jeszcze cztery sztuki powinny na wiosnę/lato dołączyć do mojej kolekcji.
Dziękuję w imieniu masdevallii
Marves- a może jedno i drugie. Masdevallię wziełam ostatnią sztukę...wiedziałam, że gdy jej teraz nie kupię. Na wiosnę może być nie do dostania
Kwiaty cambriowatych bardzo mi się podobają. Marzę, aby wszystkie pączki się otworzyły. A wtedy..mam plan na "stroik świąteczny"
Kinga- już patrzyłam i odpowiedziałam. Mam nadzieję, że informacje się przydały
Joane- nigdy nawet marzyłam o tym, że kiedyś, naraz, dwie różne cambrie mi zakwitną. Zwłaszcza, że mam tylko 3sztuki, trzeba mieć szczęście po prostu... ;)
Akwarybka- dziękuję ;)
Leszku- takie fotoreportaże "wstecz" są bardzo pożyteczne. Oglądająć fotki z datami można "zobaczyć", jak długi czas jest potrzebny od pojawienia się pędu do rozkwitnięcia pierwszego kwiatka ;)
Henryku- polecam cambrie. To proste storczyki i chętne do kwitnienia. Powiedziałabym, że są łatwiejsze niż falki i częściej od nich kwitną ;) Ale, to tylko moje spostrzeżenia... U Kogoś Innego te storczyki mogą "słabiej" rosnąć i kwitnąć
Dziękuję Wszytki za odwiedziny
A dziś, zaczął się rozwijać pierwszy kwiatuszek MM i "Bożej krówki"... Jutro może fotki wstawię, jak się wyrobię.
Na piekne, zimowy wieczor, Baleara pokazała buźkę: