Moje ukwiecone parapety

Zablokowany
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje ukwiecone parapety

Post »

Leszku :wit

Też nie mogę się doczekać kwitnienia C1 codziennie do niego zaglądam i patrzę czy pączki urosły ;:65 . Ostatnio wypatrzyłam na największym pączku delikatne przebarwienie na czerwono ale nie wiem ile może jeszcze potrwać otwarcie kwiata bo to pierwsze jego kwitnienie u mnie i w ogóle chyba pierwsze tej sadzonki. W sumie ma trzy pędziki na każdym widzę minimalny ruch więc jakby zakwitł na wszystkich to dopiero byłby widok :tan
Mam nadzieję ze zima nie pokrzyżuje planów rozwoju pączków tej roślinki :cry:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Będzie ci kwitł Phalaenopsis tetraspis C1? ciekawe, jak będzie wyglądał... On ma każde kwiaty inne. Bardzo bym chciała mieć takiego Phal...
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kilka moich aktualnych kwitnień, są tu nowe kwitnienia moich starych storczyków i parę tych co wcześniej też pokazywałam

http://galeria.bdg-profit.nazwa.pl/stor ... 010-12-10/

Tu moja nowość z Castoramy, Gosiu to ten o których wspominałam wczoraj, :heja bezpiecznik też dla dziecka kupiłam, ;:108 ostatnie zdjęcie to nie co prawda nie storczyk ale też będzie kwitnąć i mam nadzieję że Jovanka się nie obrazi

http://galeria.bdg-profit.nazwa.pl/stor ... i/nowosci/
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu :wit ? przepięknie kwitnie hybryd phalaenopsisów ;:63 . Jednak tak jakoś najbardziej mi do serca przypadła hybryda o białych kwiatach podbarwionych lekko pistacją i fioletowoburaczkowym środeczku .
Zakupowy ,,bezpiecznik? :;230 ma bardzo ciekawą kolorystykę .Lubię zestawienie bieli z fioletem.
Czekam na kwitnące Tetraspis C1 ?to będzie zjawisko ;:224 ,trzymam kciuki?.. :uszy
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Leszku, marwes dziękuję Wam za odwiedziny ;:3
Awatar użytkownika
nieinna
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 15:31

Post »

Kasiu, ten na dwóch ostatnich zdjęciach z aktualnie kwitnących mnie po prostu powala na kolana ;:152 ;:152
Bezpiecznik też śliczny, jakby trochę woskowy? Poluję na takie absolutnie woskowego... Śliczności!
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko dziękuje za odwiedziny ;:196
Mi ten też bardzo się podoba stoi w salonie więc często na niego zerkam, co do nowości to nie jest on woskowy ale płateczki w świetle pięknie mu się skrzą jak świeży śnieg w promieniach słońca.
Awatar użytkownika
Goska1307
200p
200p
Od: 5 sty 2010, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu bezpiecznik piękny ;:63 i stoi w bezpiecznym miejscu czyli z dala odemnie ;:108
Gratuluję kwitnienia szeflery ;:180 ja mam już z 10 lat i nawet nie wiedziałam że ona kwitnie ;:7
Zapraszam... :) i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu mi ten bezpiecznik też się od razu spodobał tym bardziej że na 10 regałów ze storczykami był tylko jeden taki więc od razu wpadł w moje łapki. :tan
Co do szeflery to ja do zeszłego czwartku też nie wiedziałam że ona kwitnie mam w domu w sumie trzy. jedną z 7 lat, ma z 3 metry wysokości, druga to porządne drzewko ma z 5-6 lat a ta najmłodsza zawiązała pąk, może to "wina" tego że została przeniesiona we wrześniu z biura do domu w biurze stała ponad 2 tygodnie w chłodzie i nie byłą podlewana
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam
Zapowiedź pierwszego kwitnienia zygopetalum Blue Baby u mnie , kupiłam przecenione bez kwiatów i jestem strasznie ciekawa jak będą wyglądały jego kwiatki na żywo.

http://galeria.bdg-profit.nazwa.pl/stor ... gopetalum/
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

No to ciekawskich będzie tu więcej. :D
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój pierworodny znów kwitnie na roślinie matecznej i na basal keiku, ostatnie zdjęcie to mój storczyk gigant wisi w kwietniku bo na parapecie się nie mieści

http://galeria.bdg-profit.nazwa.pl/stor ... 010-12-13/

Tetraspis znów zaczyna pokazywać swoje piękno, choć zimowe kwitnienie będzie typu alba

http://galeria.bdg-profit.nazwa.pl/stor ... 010-12-13/
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu jakąś kreseczkę tam widzę :P zazdroszczę wspaniałej ilości pędów i pączków na tetraspisie - u mojego pędy się zatrzymały od przywiezienia w chwili zakupu i ... tak sobie stoją :wink: Będę za to podziwiać niesamowity widok u Ciebie ;:63
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko dziękuję za odwiedziny ;:196

:wit Kasiu
Dziękuję za odwiedziny, jeśli chodzi o zatrzymane pędy to ja też tak mam z belliną. Kupiłam z pędem ale się zatrzymał i nie chce wcale rosnąć. Czekam do wiosny może przy dłuższym dniu i cieple coś ruszy. Podobnie było z C1 pęd z którym go kupiłam stoi w miejscu ale ten za to wypuścił dwa następne, na jednym niedługo powinien zakwitnąć, co prawda na razie tylko jeden pączek dojrzał i chyba niedługo się otworzy ale to zawsze coś. Jeśli chodzi o tetraspisa to ten mój okaz jest dość żywotny mam go od lipca, kupiony z przekwitniętymi trzema pędami a to już jego drugie kwitnienie u mnie. :heja
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pączek na C1 zaczyna się przebarwiać i wygląda że dwa płatki będą czerwone a trzy białe

http://galeria.bdg-profit.nazwa.pl/stor ... 010-12-14/
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”