Sorki ominęłam Twój przepis na chleb.. nie czytałam .. bo nie mam zakwasu ..
ale zrobię... jak się uda to będzie super!

przepisik sobie zanotowałam ,ale kiedy upiekę tego nie wiem  . Może nawet szybciej niż myślę
 przepisik sobie zanotowałam ,ale kiedy upiekę tego nie wiem  . Może nawet szybciej niż myślę   ,gdyż ciągle nim kusisz a mnie az ślinka cieknie
 ,gdyż ciągle nim kusisz a mnie az ślinka cieknie

za mobilizację też
  za mobilizację też 

zrobiłam rano fotki nowym karmnikom własnej produkcji... jakoś je skasowałam tylko to pozostało...
 zrobiłam rano fotki nowym karmnikom własnej produkcji... jakoś je skasowałam tylko to pozostało...

Kasiu to bardzo dobrze jak robiłaś zakwas z mąki typ: 720 -mąka żytnia typ: 720 jest miałka, pozbawiona otrąb.kasik 69 pisze:Zdaje mi się ,że ja swój zakwas robiłam na 720,jest grubsza od 2000,ale nie na kaszę, jutro spróbuję zrobić fotki
Chlebek zbity , czyli ciężki i spieczony jest wtedy gdy ciasto przerośnie opadając zanim włożymy go do foremek, albo jak go za gęsto zamiesimy i gdy za wcześnie jeszcze nie wyrośnięty włożymy do pieczenia.kasik 69 pisze: dziś chlebek upiekłam moim smakuje,ale dla mnie jest zbyt zbity,pokładłam do jednej foremki śliwki,ale nie wpadły w ciasto jak u ciebie i mój M śmiał się,że to śliwki wągielki

dobry pomysł na te karmniczki...
 dobry pomysł na te karmniczki...

i z czerwoną czapeczką
 i z czerwoną czapeczką  

Zytko!
 Zytko!