Witam, wpadam tylko na chwilę, w przerwie między pędzlem i ścierką

Pomalowałam pokój, wczoraj położyli mi panele, bez listew bocznych...bo pomylili kolory

i czekam

a co? W mieszkaniu, jak po wojnie, brak słów. Jedyny miły akcent to dostawa mieczyków od Anity, super cebule
Moje dzieło na ścianie pokoju, zdjęcie nieostre, ale pochwalcie mnie proszę
Tosiu ten facet nawet nie wie, że jego piękny kwiat to ciemiernik. Pewnie go nawet nie podziwia
Marzanko chyba byłam bardzo niegrzeczna, bo Mikołaj przyniósł mi worek problemów
Krysiu ja antytalent, takiego torcika na pewno bym nie zrobiła, ale na moim osiedlu piekarzy, jak przed wojną

a każdy z pomysłami.
Ogródkowy śnieg już stracił biały kolor, jest po prostu brudny. Cóż, jednak mieszkam na Śląsku i nie mogę o tym zapomnieć.
Jadziu jestem górnik na emeryturze

świętuję podwójnie

Do ogródka zaglądam codziennie(koty), trochę się stopiło, ale dzisiaj znowu pośnieżyło.
Stasiu nie chciało mi się prać starej wykładziny, więc postanowiłam ją wyrzucić i założyć panele. Więc, żeby już było kompleksowo, to jeszcze i malowanie.
Bożenko może ten Mikołaj bardziej się postara na święta...ale i ja będę grzeczniejsza
Iwonko ja też padam codziennie wieczorem, najpierw z powodu fizycznego zmęczenia, teraz jeszcze z nerwów. Nie masz żadnego ciemiernika?
Krysiu większość ciemierników kwitnie wczesną wiosną, razem z krokusami. Wtedy już częsciej bywamy w ogródkach i cieszymy się każdą budzącą sie rośliną.
Zdjęcia, robione pod koniec marca br.