Opisy wypadków - znacie? to poczytajcie ;)
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Opisy wypadków - znacie? to poczytajcie ;)
Autentyczne wyjątki z opisów wypadków samochodowych sporządzonych przez kierowców w protokołach zgłoszeniowych PZU:
1. Wracając do domu podjechałem do złego domu i zderzyłem się z drzewem, którego nie mam.
2. Inny samochód zderzył się z moim, nie ostrzegając o swoich zamiarach.
3. Myślałem, ze mam opuszczone okno, jednak okazało się, że jest podniesione, kiedy wystawiłem
przez nie rękę.
4. Zderzyłem się ze stojącą ciężarówką nadjeżdżającą z drugiej strony.
5. Odholowałem swój samochód z jezdni, spojrzałem na teściową i uderzyłem w nasyp.
6. Budka telefoniczna zbliżała się, kiedy próbowałem zjechać jej z drogi uderzyła w mój przód.
7. Nie chcąc zabić muchy wjechałem w budkę telefoniczną.
8. Prowadziłem samochód już 40 lat, kiedy zasnąłem za kółkiem i miałem wypadek.
9. Mój samochód był legalnie zaparkowany kiedy wjechał w inny pojazd.
10. Mój samochód był prawidłowo zaparkowany w tyle innego samochodu.
11. Nagle znikąd pojawił się niewidoczny samochód, uderzył w mój samochód, po czym zniknął.
12. Kiedy wróciłem do samochodu okazało się, że on umyślnie albo nieumyślnie zniknął.
13. Nie wiedziałem, że po północy też obowiązuje ograniczenie prędkości.
14. Dałem sygnał klaksonem, ale nie działał ponieważ został skradziony.
15. Pośrednią przyczyną wypadku był mały człowieczek w małym samochodzie z dużą buzią.
16. Jechałem spokojnie a tu zaatakowała mnie wysepka tramwajowa.
17. Cały dzień byłem na zakupach - kupowałem rośliny. Gdy wracałem do domu, to żywopłot
wyrósł jak grzyb po deszczu, zasłaniając mi pole widzenia w taki sposób, że nie zobaczyłem
nadjeżdżającego samochodu.
18. Mój samochód przeleciał przez barierkę i wylądował w kamieniołomie. Mam nadzieję, że spotka
się to z państwa aprobatą.
19. Kiedy dojeżdżałem do skrzyżowania, nagle pojawił się znak drogowy w miejscu, gdzie nigdzie
przedtem się nie pojawiał i nie zdążyłem zahamować.
20. Jechałem powoli, usiłując dosięgnąć szmatki, aby wytrzeć okno, która zaczepiła się o fotel.
Kiedy ją pociągnąłem, uderzyłem się w twarz, straciłem kontrolę nad kierownicą i wjechałem
do rowu. Gdy przyjechałem z powrotem z pomocą drogową, moje radio zniknęło.
21. Źle osądziłem kobietę przechodzącą przez jezdnię.
22. Poszkodowany przeze mnie obywatel jet teraz w szpitalu i nie chowa urazy. Powiedział, że
mogę korzystać z jego samochodu i wziąć jego żonę do czasu, kiedy wyjdzie ze szpitala.
23. Pytanie - Czy próbował pan dać ostrzeżenie?
Odpowiedź ubezpieczonego - Tak, klaksonem
Pytanie - Czy druga strona próbowała dać ostrzeżenie?
Odpowiedź ubezpieczonego - Tak, zrobiła muuuuuuuuu.
24. Tego byka chyba ugryzła osa, bo rzucił się na moje auto.
25. W moim aucie zaczęły się bić dwie osy i zostałem ukąszony, przez co wjechałem w auto
przede mną.
26. Na samochód wpadła krowa. Później dowiedziałem się, że była trochę przygłupia.
27. Wiedziałam, że ten pies jest zazdrosny o samochód, ale gdybym myślała, że coś się stanie,
nie prosiłabym go, żeby prowadził.
28. Doberman zjadł wnętrze samochodu, kiedy byłem w sklepie.
29. Ten pan jest bezstronnym świadkiem na moją korzyść.
30. Jedynym świadkiem była pewna córa Koryntu, która stała w bramie, ale ona nie chciała podać
swoich personaliów.
31. Co mogłem zrobić, aby zapobiec wypadkowi? Może jechać autobusem?
32. Wyrzuciło mnie z samochodu, kiedy zjechał z szosy. Dopiero potem znalazły mnie w rowie
dwie zbłąkane krowy.
1. Wracając do domu podjechałem do złego domu i zderzyłem się z drzewem, którego nie mam.
2. Inny samochód zderzył się z moim, nie ostrzegając o swoich zamiarach.
3. Myślałem, ze mam opuszczone okno, jednak okazało się, że jest podniesione, kiedy wystawiłem
przez nie rękę.
4. Zderzyłem się ze stojącą ciężarówką nadjeżdżającą z drugiej strony.
5. Odholowałem swój samochód z jezdni, spojrzałem na teściową i uderzyłem w nasyp.
6. Budka telefoniczna zbliżała się, kiedy próbowałem zjechać jej z drogi uderzyła w mój przód.
7. Nie chcąc zabić muchy wjechałem w budkę telefoniczną.
8. Prowadziłem samochód już 40 lat, kiedy zasnąłem za kółkiem i miałem wypadek.
9. Mój samochód był legalnie zaparkowany kiedy wjechał w inny pojazd.
10. Mój samochód był prawidłowo zaparkowany w tyle innego samochodu.
11. Nagle znikąd pojawił się niewidoczny samochód, uderzył w mój samochód, po czym zniknął.
12. Kiedy wróciłem do samochodu okazało się, że on umyślnie albo nieumyślnie zniknął.
13. Nie wiedziałem, że po północy też obowiązuje ograniczenie prędkości.
14. Dałem sygnał klaksonem, ale nie działał ponieważ został skradziony.
15. Pośrednią przyczyną wypadku był mały człowieczek w małym samochodzie z dużą buzią.
16. Jechałem spokojnie a tu zaatakowała mnie wysepka tramwajowa.
17. Cały dzień byłem na zakupach - kupowałem rośliny. Gdy wracałem do domu, to żywopłot
wyrósł jak grzyb po deszczu, zasłaniając mi pole widzenia w taki sposób, że nie zobaczyłem
nadjeżdżającego samochodu.
18. Mój samochód przeleciał przez barierkę i wylądował w kamieniołomie. Mam nadzieję, że spotka
się to z państwa aprobatą.
19. Kiedy dojeżdżałem do skrzyżowania, nagle pojawił się znak drogowy w miejscu, gdzie nigdzie
przedtem się nie pojawiał i nie zdążyłem zahamować.
20. Jechałem powoli, usiłując dosięgnąć szmatki, aby wytrzeć okno, która zaczepiła się o fotel.
Kiedy ją pociągnąłem, uderzyłem się w twarz, straciłem kontrolę nad kierownicą i wjechałem
do rowu. Gdy przyjechałem z powrotem z pomocą drogową, moje radio zniknęło.
21. Źle osądziłem kobietę przechodzącą przez jezdnię.
22. Poszkodowany przeze mnie obywatel jet teraz w szpitalu i nie chowa urazy. Powiedział, że
mogę korzystać z jego samochodu i wziąć jego żonę do czasu, kiedy wyjdzie ze szpitala.
23. Pytanie - Czy próbował pan dać ostrzeżenie?
Odpowiedź ubezpieczonego - Tak, klaksonem
Pytanie - Czy druga strona próbowała dać ostrzeżenie?
Odpowiedź ubezpieczonego - Tak, zrobiła muuuuuuuuu.
24. Tego byka chyba ugryzła osa, bo rzucił się na moje auto.
25. W moim aucie zaczęły się bić dwie osy i zostałem ukąszony, przez co wjechałem w auto
przede mną.
26. Na samochód wpadła krowa. Później dowiedziałem się, że była trochę przygłupia.
27. Wiedziałam, że ten pies jest zazdrosny o samochód, ale gdybym myślała, że coś się stanie,
nie prosiłabym go, żeby prowadził.
28. Doberman zjadł wnętrze samochodu, kiedy byłem w sklepie.
29. Ten pan jest bezstronnym świadkiem na moją korzyść.
30. Jedynym świadkiem była pewna córa Koryntu, która stała w bramie, ale ona nie chciała podać
swoich personaliów.
31. Co mogłem zrobić, aby zapobiec wypadkowi? Może jechać autobusem?
32. Wyrzuciło mnie z samochodu, kiedy zjechał z szosy. Dopiero potem znalazły mnie w rowie
dwie zbłąkane krowy.
Pozdrawiam serdecznie