"COŚ" doniczkowego

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: "COŚ" doniczkowego

Post »

To zdj mojej....stoi na półce ,z dala od okna....

Obrazek

a te co są blisko okna mają małe liscie,krótkie łodygi....
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p
Od: 28 maja 2010, o 13:05

Post »

Moja też tak ma. Ta co stała w oknie ma prawie liście bez łodyg a na szafie ma długaśne łodygi.
Pozdrawiam - Ania
Kwiatki u Ani 2
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Grażynko gdzieś wyczytałam że begonie na zimę tracą trochę liści i to jest
normalne ale czym Ty się przejmujesz przecież twoja to okaz zdrowia ;:224
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Grażynko Twoja begonia jest piękna. ;:138
Ja niedawno kupiłam dwie królewskie i zastanawiam się gdzie je postawic, bo coś zaczynają mi marudzic. ;:223
Chciałam dac je na parapet, ale teraz zastanawiam się, czy nie zaszkodzi im bliskośc kaloryfera. :roll:
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53

Post »

Masz śliczna begonię więc nie marudź :;230 Filodendron i szparagus piękne. Azalka wprost zachwycająca, moja jeszcze maleńka ale może kiedyś będzie równie piękna jak Twoja.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Grażynko ale masz tych zieloności w domku :) a begonie masz cudowną :)
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Martuś...widoczki zimowe piękne ale ulotne...tylko fotki po nich zostały...czy jeszcze taki widok się powtórzy tej zimy... :?: ...
Azalka to już weteranka u mnie...myślę nawet jak by ją można było "odświeżyc" bo już zaczyna byc rozleziona i od "pieńka" prawie naga........CZY AZALIE SIĘ PRZYCINA :?: ...a jak o nia dbam...tak jak napisałam Sari...tylko podlewam przegotowana wodą i nic po za tym... ;:108

Wiolu...mam nadzieję że to pierwszy i nie ostatni raz u mnie jesteś :D
Dzięki w imieniu roślinek...to one takie dzielne że ze mną wytrzymują i mimo mojej niezbytniej opiekuńczości jako tako żyją :wink:
Grażka...co Ty mi za fotki wstawiasz...ja stara,ślepa a lupy nie mam...daj mi tu bardziej widoczny fot to pogadamy.... :;230 ...Mojej begońce kaloryferek chyba nie odpowiada bo mi listkami rzuca a ładna była...wcześniej :?
Aneczko...taaaa ona była ładna ale teraz blaknie i liście zrzuca...i właśnie stoi obok okienka przy kaloryferku...może to dlatego :?
Stasieńko...ja wiem z doświadczenia że ona się mi tak ogołoci....prawie całkiem i dopiero na wiosnę zaczyna wracac do formy ale mozolnie jej to idzie :(

Eluś teraz tak mi się wydaje że jednak te begońki to za ogrzewaniem nie przepadają...ja swoją chyba odizoluje od grzejniczka...pójdzie na szafkę w rogu pokoju(niby przy okienku ale nie przy kaloryferku)
Reniu...dobra już nie marudze(to tak na starośc sie miewa...syndrom marudności :;230 )Azalki mam dwie malutkie z biednej ronki odratowane(jeszcze nie całkiem...jeszcze sie zbierają)...i dwie duże stare azy(tą z fotki i chorowitke czerwoną,która jeszcze nie kwitnie i ciagle zapada na jakieś choróbsko...ale jakos szkoda mi ją wyrzucic)...ale myślę że na tym nie koniec...że jeszcze przybędzie :D
Celinko i ty znalazłas czas na pooglądanie moich marnot....cieszę sie niezmiernie że mnie odwiedziłaś .... ;:196
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
daro72
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 9 gru 2010, o 21:34

Post »

:wit ależ piękna kolekcja ;:138
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Grażynko o właśnie ja też się boję o te kaloryfery. Niby u mnie mocno nie grzeją, bo sama sobie ustawiam taką temperaturę,
jaką chcę, ale mimo wszystko- begonie wszak nie znoszą suchego powietrza. ;:14
A z drugiej strony cały czas się martwię, czy tam gdzie stoją nie mają za ciemno, szczególnie w bardziej pochmurne dni. ;:223
Poobserwuję je jeszcze trochę i zobaczę co się będzie działo. Najwyżej przesunę kwietnik bliżej okna. :roll:
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
agata06
1000p
1000p
Od: 17 wrz 2010, o 11:44

Post »

Moim zdaniem przycina się azalie ;:108
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46

Post »

Grażynko życzę udanej niedzieli ;:196
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
yolanta
100p
100p
Od: 28 sie 2010, o 11:51

Post »

Witaj Grażynko ;:7 Przejrzałam cały Twój wątek i Twoje roślinki mnie zauroczyły ;:138 ;:138 ;:138. Mam też parę azalii, ale takiego koloru nie mam. Ja przycinam azalię w następujący sposób: jak przekwitną wszystkie kwiaty na danej gałązce to ją przycinam, a na wiosnę po przekwitnięciu przycinam całą roślinę co najmniej o 1/3. Wtedy krzaczek bardzo się zagęści. Najważniejsze u azalii jest podłoże - musi być bardzo kwaśne (pH nie powinno być wyższe niż 4,5). Najlepiej na wiosnę po przekwitnięciu przesadzić azalię do specjalnej ziemi do azalii i rododendronów, a nast. podlewać wodą co najmniej przegotowaną (pH ok. 7), a jeszcze lepiej deszczówką (ma pH ok. 5,5). Azalia jest również wrażliwa na zasuszenie, ale po podlaniu szybko wraca do siebie
Pozdrawiam Cię serdecznie Jola
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

FRAGOLA pisze:Celinko i ty znalazłas czas na pooglądanie moich marnot....cieszę sie niezmiernie że mnie odwiedziłaś .... ;:196
Grażynko jak możesz tak pisać masz ładne kwiaty :) i jest co oglądać :) ;:196
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

A dziś moje difcie...mam aż....dwie :;230

Obrazek Obrazek

daro72...kolekcja to raczej to nie jest,raczej przypadkowa zbieraninka...ale cieszę się że się podoba :D
Eluś ja zaobserwowałam że begonia nie przepada za sąmsiedztwem kaloryfera i zbyt małej ilości światła też nie toleruje....wyciąga się i marnieje...Najlepiej tak jak mówisz popróbowac,poobserwowac i wybrac miejsce gdzie będzie jej najlepiej ;:108
Agatko ja też myślałam że przycina się azalię,ale zawsze lepiej zapytac....nigdy tego nie robiłam i wolała bym jej nie zniszczyc,bo ją lubię :uszy
Beatko a ja tobie życzę udanego tygodnia ;:196
Jolu bardzo się cieszę że do mnie trafiłaś z poradą :heja ....ja mam tylko 4 azalie...ta jest "stara" duża i "powyciągana",reszta to młodzinki.Tej azalce coraz bardziej gałązki się ogołocają listki praktycznie są na samych końcach,a chciała bym żeby była taka bardziej"zwięzła"i gęściutka.Spróbuję ją na wiosnę popodcinac...najpierw "pięterko" jak się zagęści to to samo zrobię z "parterem"....Dziękuję za radę ;:196
Celinko....jeśli Ci się podobają to się bardzo cieszę...tym bardziej że Ty to dopiero masz ładne roślinki ;:196
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
koniczynka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2008, o 19:06

Post »

dwie ale za to jakie okazałe ;:63 ;:63