Kolekcja Arlety cz.1

Zablokowany
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kolekcja Arlety

Post »

Piękne maluszki ;:63 .To zależy, kto jak dba, tak ma :wink: Arletka widać dba .
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Arletko, wielkie ;:138 ;:138 ;:138 dla ponownego kwitniena miniatórek. Ta pierwsza widać, że ma jeszcze dość świeży pierwszy pęd.
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Gratuluje Ci pędzików na miniaturkach!!Moja raczy tylko 1x w roku i to z wielkim trudem. :(
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Arletko niezwykle pięknie obsypany kwiatuszkami Twój MM ;:63 Moje wyglądają na razie bardzo biednie z zaledwie jednym czy dwoma na przedłużeniach :?
Gratuluję pędzików na miniaturkach :uszy
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Arletko piękne masz storczyki. Zauważyłam że masz na doniczkach ceramiczne osłonki czy to nie przeszkadza bo podobno storczyki przez korzenie "robią" fotosyntezę ja zastanawiałam się też nad takimi osłonkami bo te przeźroczyste doniczki są mało atrakcyjne.
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Justynko, ;:196

Henryku no co niektórzy tak mówili, ale też kilka osób mnie zapewniało że to możliwe i teraz potwierdzam ;:108 sama z siebie zakwitła choć białą dostałam wcześniej i z białej nic nie wychodzi :roll: :( ale nie tracę nadziei :uszy

Jagódko, Kasiu ;:196

Leszku ;:196 patrz sobie do woli, dopóki nie będziesz miał swojego, bo potem to juz nie będziesz chciał pewnie :wink:

Asiu ;:196 bo jak ją kupiłam to miała dwa pędy i ten mniejszy zatrzymał się we wzroście dwa pączki zrzucił i czekał jak ten duży przekwitnie i dopiero ruszył z powrotem :D

Grażynko ważne że w ogóle chcą kwitnąć :uszy

Kasiu ;:196 za to masz wiele innych pięknych kwitnień o których ja mogę tylko pomarzyć ;:224

Jolu witam Cię serdecznie w moim wątku :D Dziękuję za miłe słowa. Co do tych ceramicznych osłonek to sama nie wiem moim to nie przeszkadza, choć nie cały czas w nich stoją. Na oknie kuchennym stoją te storczyki które kwitną, a jak przekwitają to idą na inne okno i są już tylko w tej przezroczystej doniczce i może wtedy regenerują sobie korzonki :D
Różne są szkoły i skoro Ci się to podoba to może po prostu kup jedną na próbę i zobaczysz jak u Ciebie będzie się to spisywało i wtedy podejmiesz słuszną dla siebie i swoich storczyków decyzję :D
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55

Post »

Arletko te keiki Dendrobium phalaenopsis miało na czubku zalążek pędu ,gdy go obcinałam z rośliny macierzystej. Nie zauważyłaś go podczas wypakowywania? :D No chyba, że teraz to bardziej podrosło ? Bardzo bym się cieszyła, gdyby te keiki obdarzyło Cię kwieciem :) ;:138 Moja dorosła roślina zaczyna kwitnąć na jednym pędzie, a w drodze są kolejne dwa pędy :)
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniś ;:196 jak rozpakowywałam to aż tak się mu nie przyglądałam :roll: po prostu mi do głowy nie przyszło że taki maluch może pędzik puszczać :wink: potem jak zobaczyłam to się bałam głośno mówić aby nie zapeszyć ;:108 ale teraz to już wyraźnie widać, choć jeszcze nie bardzo mogę aparatem uchwycić :(
Moje duże już keiki dendrobium ani myśli pędzik wypuścić ;:14
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Keiki jak dzieci,chcą decydować o sobie. :D
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Arletko tak zrobię jak będą do pokazywania to dostaną odpowiednią oprawę żeby nie tylko góra była ładna i kolorowa.
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko no święte słowa ;:108 tylko dlaczemu chcą zawsze inaczej niż my? :;230

Jolu dokładnie :D :uszy

No a teraz i u mnie smutne wieści :( moje maleństwo straciło wszystkie korzonki, nie mam pojęcia dlaczego :shock: Siedzi sobie teraz w reanimacji w mieszance keramzytu i sphagnum na pieguska dopiero ta mieszanka podziałała ;:108 i u mnie chyba ta metoda będzie ok.
Phal. Philadelphia przekwitła :( oto jej ostatni kwiatek i to jeszcze kiepska fotka, bo robiona wieczorem i nie mogłam dobrze uchwycić jej resztek piękna, a rano było już po kwiatku ;:223

Obrazek Obrazek

No i żeby nie tylko narzekać to u mnie jeszcze kwitnie :wink:

Obrazek Obrazek

No i jeszcze muszę się pochwalić jaka byłam dzielna i wytrwała w swoim postanowieniu niekupowania nic do wiosny :D
Wczoraj wchodzę do OBI w Tychach i co widzę :shock: piękne sabotki cały wózek po 35 zł. ale co tam mówię nie, nie kupuję ;:185 Poszłam zobaczyć co tam ciekawego na regale z przecenami no i widzę znów trzy szt. sabotków, poszłam i pytam po ile - 9,99 no to pytam dlaczego tak drogo, że w innych miastach w obi można za 5 zł kupić takie bidulki a Pani mi na to że oni mają takie ceny i każdy sklep sobie robi takie obniżki ;:14 więc podziękowałam i wyszłam z pustymi rękoma :shock: sama sobie się dziwię.
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Arletko jakie cudowne są Twoje storczyki ;:224 ;:224 ;:224
a MM i philadelfia bajkowe, mimo , że przekwita
ciekawa jestem jak długo wytrwasz w postanowieniu
ja po 10 zł to chyba bym kupiłam kilka sabotków, a jakie były? już całkiem bez kwiatów?
pozdrawiam
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu ;:196 no właśnie całkiem przekwitnięte, z dwiema rozetkami :( mam już dwie sztuki i raczej chciałabym wiedzieć jakiego mogę się spodziewać tym bardziej, że teraz zimno i cierpię na chroniczny brak miejsca na parapetach :roll: No a wiosną mam zamiar powiększyć swoją kolekcję o kilka nowych okazów więc trzeba pomyśleć o miejscu na nie ;:108 :;230
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

a te Arletko po 35 zł jakie były?
niestety jeszcze nie mam żadnego
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Czemu nie kupiłaś Paphiopedilów po 9 zł? przecież to jest bardzo tanio jak na Paphiopedilum.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”