Moja wielka improwizacja - Fleur78 - 1cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Anya
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 5 gru 2006, o 14:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu, mam nieustające tyły, ale żeby przegapić Twoją przygodę ze storczykami :?: :!: :?:
Zaraz idę pooglądać, do wiadomego (?) wątku w wiadomym miejscu, te Twoje nowe cuda :lol:
Co do kielichowca, to szybko rośnie. Za dwa, trzy lata będzie już sporym krzewem.
U mnie rośnie i żadna zima mu niestraszna!
Ma bardzo ciemne, prawie czarne kwiaty - w oczach robotników ( gdy robili tynki), nie znalazł uznania... ale mnie się baaardzo podoba. Szkoda tylko, że nie pachnie. W Ogrodzie Botanicznym w Krakowie jest taki jaśniej kwitnący i prześlicznie pachnący. Tak apetycznie, truskawkowym kompotem :P Zawsze w porze jego kwitnienia brałam dzieci i wąchaliśmy.
Ciekawe, czy będzie u Ciebie pachnieć?
Pozdrawiam, Anna
Wszystko czego potrzebujesz to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alutko, strasznie Cię przepraszam! Byłam pewna, ze skopiowałam ten przepis Grazynki i chciałam Ci posłać, ale nie mogę go znaleźć. Istnieje jeszcze możliwość, że nie kopiowałam go, tylko wpisałam do zeszytu. Jak go znajdę, to Ci wyślę jutro, a jak nie to musimy poczekać, aż Grażynka znajdzie chwilkę, zeby do nas zajrzeć i go przypomnieć.
Jeszcze raz Cię przepraszam :oops:
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

Witam Wszystkich Gości!

Lucynko, to że jak tylko możesz wspierasz, podpowiadasz i motywujesz, doskonale wiem! Nie pierwszy raz przekonałam się o tym "na własnej skórze"! :D Moje storczyki też... ;:198

Guciu, nie czaruj, bo widziałam Twoje domowe roślinki (chociaż się nie odzywałam) i wiem jak się nimi zajmujesz. :D :D :D Skoro "na niepoważnie" masz takie rezultaty to jak będzie "na poważnie", nie potrafię sobie wyobrazić... :lol: Francuz by powiedział, że masz "zieloną rękę"! A ja mogę Ci tylko dać wirtualny medal ;:77 :D

Aniu, moje storczyki już widziałaś, więc teraz wszystko wiesz! :lol: :lol: :lol: Bardzo Ci dziękuję za informacje o Twoim kielichowcu! Widocznie sa rozne odmiany, bo nawet te na zdjęciach Stokrotki i Eli z tej strony nie wyglądają tak samo. Na moim jest napisane tylko "Calycanthus floridus" i nic poza tym. Czy Ty, Aniu, masz jakieś zdjecia swojego? Zwiedzałam co prawda Twój ogród, ale znaleźć w nim jedną roślinę, nie wiedząc gdzie szukać, byłoby mi trudno... :?

Izuniu, nie przejmuj sie, to szczegół! :D Zresztą przepis już mamy! :D :D :D

Dziękuję Wszystkim za odwiedziny!
:D
Awatar użytkownika
KaeR
1000p
1000p
Od: 10 maja 2007, o 18:09
Kontakt:

Post »

Witam.

Alu, gdzieś czytałem Twoją opinię na temat, francuzów i wina, mogę potwierdzić Twoje słowa.
Pamiętam jak przewodnik tłumaczył nam jaką wagę do gatunku a szczególnie do rocznika wina
przywiązują Francuzi, to fanatycy w pozytywnym znaczeniu tego słowa.

Widzę, że u Ciebie zimy niema , u nas od kilku dni utrzymuje sie kilkustopniowy mrozik
choć bez śniegu, ciekawe jakie będą Święta.

Ps. Ja też nie zawsze dostaję powiadomienia o nowych postach.

Pozdrawiam, Krzysztof.
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aluniu nie znam się zbytnio na roślinkach. One mają być, a nie bardzo mnie obchodzi jak się nazywają. Dlatego nie mam nic do powiedzenia na temat twoich cudownych zielonych przyjaciół. Prosiłaś o fotki ze śniegiem. Nie jest to jeszcze to o czym marzę na święta, ale specjalnie dla ciebie wylazłam na dwór i oto elekty.... nic cudownego, ale biało.

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Alutka, dobrze, że nie oglądałaś wszystkich moich zdechlaków!!! Uf......!
A na Twój medal postaram się zasłużyć, obiecuję!
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Krzysiu, moim zdaniem niektórzy przesadzają z tym "fanatyzmem". Kiedy moja szwagierka przez pół godziny rozwodziła się nad tym, jak to jej córka przesuszyła mięso, bo go nie dopilnowała i zbyt długo smażyła (na zwykły, codzienny obiad, bez gości!!!), to powiem Ci, że już mnie to nawet nie śmieszyło, tylko lekko wkurzyło. Pewnie, że każdy z nas lubi dobre jedzenie i picie, ale zawsze może się coś nie udać i nie ma sensu robić z tego dramatu. Przecież jemy przede wszystkim po to aby żyć a nie żyjemy, aby jeść! Ale cóż, oni już tacy są... Poza tym, są dogłębnie przekonani, ze kuchnia francuska jest najlepsza na świecie. A ja cały czas, wszelkimi sposobami, staram się ich przekonać, że to kuchnia polska jest najlepsza! :lol: :lol: :lol: Do końca pewnie nigdy nie uda mi się ich przekonać, ale jest już parę polskich dań czy deserów, o które się dopominają... ;:36 ;:137 ;:215 I nadal małymi kroczkami dążę do celu... :D

Beo, dziękuję za zdjęcia ze śniegiem! Mało to mało, ale więcej niż u mnie! ;:112

Guciaczku, już na niego zasłużyłaś! Jeśli nawet masz jakieś niedociągnięcia z domowymi, to resztą nadrabiasz z nawiązką!!! (Już sam P-O, wystarczyłby na 3 medale! )
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

dawno się nie odzywałem u Ciebie Alu - ale twoje nowe róże są przepiękne - może i ja się skuszę na jakieś nowe odmiany ??? bo na razie mam tylko 3 - i wszystkie czerwone :P
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Alutka, Ty zawsze wiesz jak poprawić mi humor ;:12
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dzisiaj kupiłam 4 nowe różyczki;;; :D Jedna się powtarza (ta pierwsza), ale bardzo chciałam mieć taką drugą... :D Ponadto, kupiłam dwie, o których wspomniałam wczoraj, a na Cyrano de Bergerac, jednak się nie zdecydowałam, ale kupiłam zamiast niej Line Renaud, która jest nowością roku 2007 (podobnie jak Julio Iglesias) i została wybrana najpiękniejszą różą Francji. Ma być przy tym zdrowa i pięknie pachnieć (znowu jak Julio Iglesias)... Zobaczymy... :D Ponieważ coraz bliżej Święta, wisi już mikołaj a żeby było weselej, wychodzą listki tulipanków botanicznych... :lol: :lol: :lol: Chyba coś im się pomieszało... :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

biedny mikołaj - było mu chociaż drabinę podłożyć by nie musial tak wisieć :P na tym sznurku :P albo doniczke pod nogi :D
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

k-c pisze:dawno się nie odzywałem u Ciebie Alu - ale twoje nowe róże są przepiękne - może i ja się skuszę na jakieś nowe odmiany ??? bo na razie mam tylko 3 - i wszystkie czerwone :P
Wcale mnie to nie dziwi, Karolku! Z moich pierwszych trzech, też dwie były czerwone! :D :D :D Trzecia była żółta, ale nie tyle z potrzeby serca co dla urozmaicenia... Dopiero później zapragnęłam również innych kolorów. :D

Guciaczku, jeżeli udało mi się poprawić Ci humor, bardzo się cieszę! :D :D :D
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

k-c pisze:biedny mikołaj - było mu chociaż drabinę podłożyć by nie musial tak wisieć :P na tym sznurku :P albo doniczke pod nogi :D
Karolku, niech się pogimnastykuje... :D mikołaj musi być silny i wysportowany, żeby dać radę dostarczyć prezenty wszystkim dzieciom! (A i dorosłym... :lol: :lol: :lol: )
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50

Post »

Popieram, niech się gimnastykuje ... :lol:
ObrazekObrazekObrazek

Hmmm ... jak zobaczyłam następny zakup róż, to mnie zatkało Alu :D . Liczyłaś ile już w sumie ich masz?
Za parę lat, będzie pod Paryżem rosarium tłumniej odwiedzane, niż Disneyland ..
Już zapisuję się w kolejkę po bilety ;:1

Pozdróweczka :D
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aniu, jeśli się nie pomyliłam w rachunkach, to mam w tej chwili 51 krzaczków róż, 48 odmian. Z pewnością jeszcze trochę dosadzę,( bo się nie powstrzymam!!! :lol: :lol: :lol: ) ale już pewnie nie dużo, bo i miejsca zabraknie i czasu, żeby je wszystkie pielęgnować.... Miłe to porównanie z Disneylandem... :lol: :lol: :lol: Nie musisz się zapisywać w kolejkę po bilety! Ty będziesz miała wejściówkę za darmo i bez kolejki! Ale moja kolekcja róż, to nic, w porównaniu z tym, co masz "pod nosem"! Zajrzyj do Gertrudy!! U niej to dopiero rozarium! ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”