Miniaturka i inne moje ulubione

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Miniaturka i inne moje ulubione

Post »

Agnieszko masz cudowne storczyki ;:196 ;:196 i takie różnorodne.
pzodrawiam
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p
Od: 22 paź 2009, o 23:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Teraz rosnący pędzik na MM i moje pytanie czy wasze MM tez są takimi maleńkimi roślinami czy tylko mój taki mikrus. Obrazek i jeszcze mój phal.bastiani ObrazekPędzik jest maleńki zaraz obok tego grubego korzonka z lewej strony -takie male a cieszy.
Obrazekniezmordowane dendrobium tylko patrzeć jak otworzy kwiaty na pozostałych pędach. Obrazekna chwile obecna tylko to jedno oncidium ma pędy ,z wyjątkiem żółtego inne albo po albo jeszcze psb muszą podrosnąć żeby pokazały się nowe pędy. Obrazek Pęd na cambri w tym roku tylko jeden może później pokarze się drugi -zobaczymy,no chyba że ten będzie tak długi ,że oplecie cały pałąk to może się zgodzę :;230 Obrazek i na koniec woskowy od mojego M z ubiegłego roku ,czekam na wszystkie pąki ;:65
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

A teraz to co nabyłam w OBI w poniedziałek ,przecena na cymbidia 10 zeta za sztukę ja wybrałam takie dwa: Obrazek Obrazek Obrazek ten jest dużo wiekszy ale nie kwitnie :evil: ale to nic za dyche taki wielkolud to jak prezentObrazek

Oby więcej takich przecen . ;:138 ;:138
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

kasia74
dziękuje za wizytę ,będę pamiętać o zdjęciach woskowego dla Ciebie ;:196 ;:196

Storczykowa mnie do Twojej kolekcji jeszcze daleko ale milo że wpadłaś no i Twoje zdjęcia co raz lepsze :D

fragolotta to cymbidium kupiłam ubiegłej zimy przekwitnięte chyba po 5 zeta były tak ,że nawet szybko mu sie udało zakwitnąć ponownie ,natomiast jedno mam dość stare i jakie stare takie leniwe ;:14 ,na trzecim coś się pokazuje pożyjemy zobaczymy :wink:
dziękuje za wizytę i zapraszam zawsze :wit
mis20
pozdrawiam i zapraszam ,miło było Cie gościć u mnie :wit
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

ale śliczne nowości ;:138 ;:138 a pędzik na MM super, wydaje mi się , że to są miniaturki ale niech ktoś bardziej doświadczony się wypowie. zazdroszczę Ci przecen.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Ale pięknituki MM - jeden z moich jest właśnie takim mikruskiem i też ma pędzik ;:108

Świetne , kupione cymbidia :D I gratuluję pędzika na Twoim cymbidium.
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Ale Ci się okazje w cymbidiach trafiły!!Czy na II zdjęciu cymbidium ma takie wielkie psb?
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Przepiękne storczyki i ich kwitnienia... Nawet masz Phal. bastianii, to chyba dość rzadki storczyk. A Phalaenopsis Mini mark zwykle są małe, mniej więcej wielkości miniaturek, ale są przeurocze...
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

justus27 mi się wydawało ,że niektóre MM rzeczywiście są większe niż moje i widzę ,że sie nie myliłam ale często w komputerze nie do końca można stwierdzić jak duża jest roślina.

[Grażyna Widera/b] te psb nowego cymbidium są ogromne ,w ogóle to roślina wyszła z doniczki taka jest wielka -powiem ,że liczę nieskromnie na solidne kwitnienie w przyszłym sezonie ,wyciełam 4 uschnięte pędy na tym olbrzymie .

Storczykowa jak już wyżej pisałam niedawno odkryłam ,że jedne MM jednak są zupełnie maleńkie ,a inne ciut większe .Te które widziałam na forum bardzo były zróżnicowane wielkością,ale zgadzam się z Tobą są cudne i urocze i nawet moja córcia ,która jest zielona w storczykach właśnie na MM zwróciła uwagę i na jego słodkie kwiatuszki.
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
akwarybka
500p
500p
Od: 23 maja 2010, o 01:00

Post »

Agnieszko, przeczytałam cały Twój wątek i muszę powiedzieć, że masz złotą rękę do roślin! Same piękności i jak się wspaniale odwdzięczają za opiekę! Cuda, cuda! ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Agnieszka- jakbyś Chciała zobaczyć różnice wielkości MM, to zapraszam na mój wątek. Wstawiłam fotki dwóch, jeden maleńki, drugi o niebo, większy. Oba-zapędzikowane. ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

Witam wszystkich bardzo cieplutko w Nowym 2011 Roku i życzę najpiękniejszych kolekcji storczyków pod słońcem ;:3 .
Czytam Wasze watki i ciesze sie ze wszystkich kwiatów jakie nam kwitną ,bo nasze kwiaty sa takie kolorowe i ciepłe zupełnie jakby były zapowiedzią wiosny i tego się trzymajmy :D
Moje królestwo troszkę się przerzedziło przez zimę ale trudno straty jakieś musza być :( szkoda bardzo ale będzie miejsce na nowe.Ja straciłam trzy falki, jakaś plamistość liści je zabrała pojawiły się spore brązowe plamy najpierw jedna potem następne i nawet obcięcie liści nic nie dało. .Wszystko zrobiło się brązowe i szybko je wywaliłam żeby reszta nie zachorowała.Odeszła tez Nelly i miltonia którym słabo przesychało podłoże i pomimo przesadzenia bulwy zaczęły brązowieć tak jak liście falków.Może to było zarażliwe ? Na szczęście minął już jakiś czas od tych strat i reszta się trzyma jakoś .
Rośnie pęd na MM i phal.bastiani malutko bo malutki ale sztuka się liczy Jak mi się uda dzisiaj to wkleję trochę zdjęć co zakwitło .
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

Moje kwitnienia noworoczne: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pięknie i kolorowo wchodzisz w Nowy Rok ;:63
Brassada obłędna :shock:
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

Jest jeszcze wiele pędzików na falkach ale jak tak będzie zimno to wszystkie pędy bez pączków zostaną. Na cymbidium pączusie co raz większe ,MM tez wydłuża pędzik i tak jakos czekam od jednego pęknietego paczka do drugiego :D Obrazek Obrazek Obrazek Obrazekw tym roku cambria tylko jeden pęd wypuściła szkoda .-przepraszam ale mało tego ,że jeden pęd to jeszcze leży na boku leniuszek :;230 :;230 :;230 Obrazek
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”