Ogród - Babopielka czyli Bożeny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Babopielka pisze:Guciu - ja mam działkę 40 arów ,a też już miejsca niewiele na sadzenie :( nagromadziliśmy już tyle roślin ,że teraz już muszę się dobrze zastanowić jak coś kupuję bo mam problem gdzie to posadzić :( a nie chcę wyzbywać się tych które już rosną od lat bo mi ich szkoda :cry:
Ale posiadłość, tylko pozazdrościć!!
Ja muszę kiedyś swoje "ary" policzyć, uśmiać się można!
Bożenko, a propos tych modrzewi, to może inwestowanie w środki ochrony to wydatek bez sensu, co o tym myślisz?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

guciu -staram się ratować te moje modrzewia , ale z mizernym skutkiem :? jeszcze się poświęcę i wiosną zastosuję oprysk przed pękaniem pąków ,jeśli to nic nie da to chyba sobie odpuszczę :( Pozostanie tylko kwarantanna ,a ponoć najlepszą kwarantanną w takich przypadkach jest siekiera :cry: :oops:
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Babopielka pisze:guciu -staram się ratować te moje modrzewia , ale z mizernym skutkiem :? jeszcze się poświęcę i wiosną zastosuję oprysk przed pękaniem pąków ,jeśli to nic nie da to chyba sobie odpuszczę :( Pozostanie tylko kwarantanna ,a ponoć najlepszą kwarantanną w takich przypadkach jest siekiera :cry: :oops:
Ale co kupujemy, w takim razie do oprysku, bo moje zapasy "chemii" już się skończyły?
Przeczytałaś PW?
Moje wątki
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie wiem jeszcze czym to opryskać ale gdzieś widziałam poradę na ten temat to jak znajdę to dam Ci znać .
Odpisałam na Pw bo wcześniej pisałam ale chyba nie dotarło :cry:
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje robinie akacjowe dla reniazt i nie tylko :D
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42

Post »

Bożenka to nareszcie dogadałyśmy sie co do tej robinii. Wiesz tyle krzewów ma różne nazwy, że człowiek niekiedy się w tym gubi. Ale twoje są śliczne i duże. A ile one już u ciebie rosną?
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenka to nareszcie dogadałyśmy sie co do tej robinii. Wiesz tyle krzewów ma różne nazwy, że człowiek niekiedy się w tym gubi. Ale twoje są śliczne i duże. A ile one już u ciebie rosną?
Pozdrawiam, Renia
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zgadzam się z Tobą ,że można się pogubić w nazwach krzewów -sama też się gubię -moje akacje mają cztery lata ,ale kupiłam je już duże ,są szczepione na zwykłej akacji.Odmiana złota nie kwitła jeszcze u mnie :( różowa jest niezawodna kwitnie obficie co roku i powtarza kwitnienie latem :D .Mam nadzieję ,że kiedyś i ta złota też mi zakwitnie :roll:
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Bożenko - kusisz tymi robiniami, oj kusisz Obrazek :wink:
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tulipanka - ja tylko chciałam pokazać jak moje wyglądają :oops: ale są śliczne i warto je mieć ;:112
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenka - masz rację z tą robinią, ona jest naprawdę fajna i też każdemu poleciłabym ją do ogrodu. Choć jest nawet małym krzaczkiem - to już zakwita - a to ważne, że nie czekamy na kwiat ileś tam lat. A poza tym widzę, że ty też masz ogniki u siebie. One też są bardzo wdzięczne. Najpierw ozdobą jest ich kwitnienie a potem jeszcze te kolorowe kuleczki na tle zieleni. A zapytam jeszcze co do robini - czy ty swoją przycinasz?
Pozdrawiam, Renia
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

reniazt -różowej nie przycinałam ,ale tą złotą będę musiała wiosną przyciąć bo strasznie urosła w tym roku i jest za duża :roll: Widziałam dużą złotą akację -brak słów żeby opisać jak była piękna -mojej jeszcze dużo brak do tamtej i nie wiem czy kiedykolwiek taka będzie :( Właściciel tamtej pięknej akacji mówił ,że nic z nią nie robi nie przycina -nie podlewa ,ani nie nawozi -sama sobie taka urosła :twisted: ale mówię Ci cudo -niesłychanie gęsta była i liście miała piękne złote i duże -nie da się tego opisać :? :D
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Babopielka pisze:reniazt -różowej nie przycinałam ,ale tą złotą będę musiała wiosną przyciąć bo strasznie urosła w tym roku i jest za duża :roll: Widziałam dużą złotą akację -brak słów żeby opisać jak była piękna -mojej jeszcze dużo brak do tamtej i nie wiem czy kiedykolwiek taka będzie :( Właściciel tamtej pięknej akacji mówił ,że nic z nią nie robi nie przycina -nie podlewa ,ani nie nawozi -sama sobie taka urosła :twisted: ale mówię Ci cudo -niesłychanie gęsta była i liście miała piękne złote i duże -nie da się tego opisać :? :D
Bożenko, pamiętaj o mnie, może się uda ukorzenić?
Uśmiejesz się, jak Ci powiem, że od rana szukałam w liściach owoców tej mojej " jabłonki", sama zobacz, myślę że masz rację, co do niej.
Moje wątki
Awatar użytkownika
markussch01
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lis 2007, o 22:40

Post »

Witaj!

Robinia to najbardziej ulubione drzewko mojej zony w ogrodzie.
Trzy lata temu zima (po zakupie ogrodka) wycinalem prawie wszystko, ucialem na wysokosci
1m tez jakies drzewko-nie wiedzialem jeszcze co to jest.Wiosna zona zauwazyla ze to
Robinia.Pien puscil dwie galezie,formowalem ja przez dwa lata.Nie wiem co to za gatunek
ale zdaje mi sie ze kwitla na bialo.
Pozdrawiam,Markus

[img=http://img135.imageshack.us/img135/4287/bild080ah2.th.jpg]
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gucia - postaram się ukorzenić gałązki od mojej akacji ,nigdy jeszcze akacji nie ukorzeniałam ciekawe co z tego wyjdzie :? A ta Twoje to jestem prawie pewna ,że to jest jabłoń -owoce widziałam -takie same miała ta ,o której Ci pisałam to są takie maleńkie jabłuszka :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”