Iwonko witaj Przeczytałam twój wątek. Piękne masz storczyki, vandy i cattleje mnie oczarowały, ale to nie dziwne, bo jak pisały dziewczyny Ty je czarujesz i dlatego tak pięknie kwitną. Koniecznie pochwal się nowościami, a zwłaszcza dendrobium farmeri.
Dziewczyny już wklejam to cattleya labiata i dendrobium farmeri,wsadziłam do wiszącego koszyka,będzie się ładniej prezentował z wiszącymi kwiatostanami ,kupiłam je przekwitnięte,nie chcę zapeszać ale na dendrobium na dwóch bulwkach widać wykluwające się pędziki,może zakwitnie,to by dopiero było
Iwonko jakie duże to dendrobium i do tego z wykluwającymi się pączkami, cudo, pięknie wygląda w tym koszyczku. Trzymam kciuki by Ci zakwitło, Cattleya też pięknie rozrośnięta.
Witajcie.Oto moje kwitnienia,dendrobium nobile pięknie otwiera kwiatuszki,jak się nie mylę jest ich chyba 115 ,zdjęcia trochę niewyrazne,phal.equestris alba ,pąki na epicattleya ,ascocenda i encyclia
Ostatnio zmieniony 16 paź 2011, o 01:22 przez Jovanka, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:Zdjęcie 1 zmniejszone -zła jakość
Iwonko, śliczne kwitnienia i pąki
115 kwiatuszków A ja się cieszę z jednego
Phal.equestris alba śliczniutki, mój zwykły też ma jednego pędzika i widzę, że z drugiej str. też coś wychodzi, mam cichą nadzieję, że to drugi pęd
Encyclia wreszcie Ci rozkwitła, moja kwitnie 5 kwiatami.
Widzę też ładnego pelorica
Ascocenda śliczna- muszę Ci się pochwalić, że moja od Ciebie też ma pędzika :P
Storczykowa pisze:Ale ci pięknie kwitną... Masz nawet Cattleya labiata. Czy ci kwitła? Ja miałam 5 lat temu taką Cattleykę, niestety długo nie pożyła...
Cattleya labiata kupiłam przekwitniętą w og,mam nadzieję że kiedyś zakwitnie
Witajcie.Dziś rozkwitł pierwszy kwiatek na epicattleya i chyba coś wypuszcza phal.stuartiana,nie wygląda mi to na korzonek,czyżby pędzik,to by była niespodzianka
Witaj imienniczko
Śliczne kwitnienia szczególnie pięknie kwitnie Ascocenda i Dendrobium superrr że ma tyle kwiatuszków , moje też już zakwitło ma ich 110 i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa bo udało mi się pierwszy raz.