Z Elfowej krainy storczyków II cz. ;))

Zablokowany
Awatar użytkownika
Laura1806
200p
200p
Od: 8 sie 2010, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Z Elfowej krainy storczyków II cz. ;))

Post »

A ja zastanawiam się jak tu podnieś temp. swoim podopiecznym :?: Fajnie masz - ciepłolubne mają świetne warunki, a wilgotność to nie powinien być problem. Jest wiele sposobów na jej zwiększenie. Świetna kolekcja ;:63
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

No proszę ,jakie wszystko uporządkowane i posegregowane.Ja też latam z termometrem i u mnie na wschodnim oknie ( przy szybie) było 9*C!!Czyli,masdevallia moze tam stać.Ale prawda jest taka,że jak się nie sprawdzi to nam się wydaje,że w każdym miejscu jest ona jednakowa.Mieszkam w blokowisku i na podstawie pomiarów też mam miejsce dla chłodolubów.Ale tych tropików to Ci Justynko prawie że zazdroszczę. :oops:
Krystyna.F
ZBANOWANY
Od: 30 kwie 2009, o 20:40

Post »

Szkoda że nie jestem ciepłolubnym Storczysiem (choć i bez tego ciepłolubem jestem). Och, jakby mi było u Ciebie dobrze mieszkać!! ;:112 ;:112 ;:109
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marves- hihi, Niektórzy nawet w kompach mają wydzielony folder ze storczykami. Ja wolę zeszyt ;:108

Nesuniaaa- wiadomo, jaka teraz "choroba" na forum panuje. Jedynie odmiana do odgadnięcia pozostaje ;:224

Laura- myślę, że niższa temperatura by wystarczyła. Niestety u mnie nie da się zakręcić kaloryfera.A przy takich upałach na pewno będą opadać pączki...

Grażynko- tego, chłodnego parapetu zazdroszczę. Miałabym miejsce dla masdevallii. ;:108

Leszku- niestety tylko na dwa rzędy półeczka może być. Bo jst w oknie, chyba, że piętrową "zmajstruję" :;230

Krystyna- zapraszam do mnie zatem na herbatkę i grzanie sie prz kaloryferze ;:108

Dziś, tylko jedna fotka. Zobaczcie, jaki mam gąszcz na stoliku. Nic się już tam nie upchnie, a stoi tam 17 storczyków:

Obrazek
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Goska1307
200p
200p
Od: 5 sty 2010, o 20:31

Post »

Justyś na pewno coś byś jeszcze zmieściła jakbyś większą tacę położyła :;230
Zapraszam... :) i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50

Post »

Justynko -
ta forumowa choroba zatacza coraz szersze kręgi, powoli wirus i mnie dopadł zaczynam od przeglądania stron z masdewalliami..... :;230 ,jest to kolejne moje chciejstwo......
(Przyznaje się , u mnie też jest taki folder. ;:101 :;230 )
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Justynko no gąszcz faktycznie jest :wink: ale jaki piękny będzie jak zakwitnie w całości ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzień dobry Justynko. Storczysie uwijają się u ciebie jeden przez drugiego. Jak ja lubię taką krzątaninę. Oglądając ten twój gąszcz na stoliku, pomyślałam, że może dobrze byłoby umieścić trochę egzemplarzy w wiszących koszach. Widziałaś to rozwiazanie u mnie? Bardzo dobrze się sprawdza. :)
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p
Od: 8 kwie 2009, o 17:34

Post »

Justynko, celuję, że wybrałaś którąś z warunków umiarkowanych ;:224 Dobrze celuje?
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Goska- pewnie by się jeden zmieścił, ale...potrącałabym go, bo za blisko krawędzi stolika by stał ;:108

Marves- polecam masdevallie, to wdzięczne storczyki ;) Ciekawe, co w tym folderze Zpisujesz?

Arlet- na stoliczku są storczyki odpoczywające + młode sadzonki, które już mogą rosnąć poza pojemnikami ;:108 Zatem zawsze tam jest zielono...

Wanda- witaj milutko ;) Cieszę się, że podobają się moje storczyki. Koszyki wiszące to fajny pomysł, ale dla mnie są za małe. Mam 3 półeczki wiszące i to..mało.

Leszku-jak Będziesz codziennie łapać tego jednego z rogu, to tam stawię jeszcze jedna doniczkę ;:108

Nesuniaaa- tym razem będzie to całkowity chłodolub i kolorek śliczny ;) Brałam ją, ze względu na to, że na wiosnę może być nie do kupienia ;:108

Dziś foteczka "Bielika" w pełni rozkwitu. Ma "aż" 4 kwiatuszki <nie jest to główny pędzik, tylko odbicie z oczka bocznego>. Zauważcie, że dwa ostatnie kwiatuszki są o wiele mniejsze, od tych, co rozwinęły się na jesienii:

Obrazek
parapetowce
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p
Od: 8 kwie 2009, o 17:34

Post »

Aż musiałam spojrzeć na stronkę OG ;:224 Kolorek śliczny to one mają wszystkie, ale jeden wśród chłodolubów się wyróżnia.. ;:224 Mnie strasznie korci ta mieszanka z veitchianą, ale wbrew tego co sądziłam, lepiej się u mnie czują chłodoluby :shock:
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17

Post »

Justynko, ale u Ciebie ścisk na półeczce :wink:
Białasek śliczny- mój też na wypuszczonych z odbicia pędach ma mniej kwiatków niż normalnie, ale za to długo się utrzymują :P
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50

Post »

Justyno - to Ci białasek zrobił niespodziankę :;230 zachciało mu się zakwitnąć aż czterema
kwiatkami, ale z takimi niespodziankami spotkałem się nieraz .Chociażby moje białe dendrobium phalaenopsis ,,Emma White? które właśnie ma dwa pączki :;230 na pędziku, a wiosną kwitło tak
Obrazek
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nesuniaaa- Martuś...może w przyszłym tygodniu "sama" zagadka się rozwiąże, jeśli paczusia przyjedzie ;:224 Wiesz, ja myślę nw przyszły sezon zimowy na stałe zostawić masdevallie w firemce. Zatem biorę pod uwagę chłodoluby przede wszystkim ;:108

Wioleta- to stoliczek ;) Na półeczce mam tylko dwa rzędy storczyków, na stoliczku - trzy :) Dziś też będzie parę foteczek białaska....ale o tym za chwilę...

Marves- Twoje białe dendrobium piękne. Wiesz, mam teraz 4 storczyki, kwitnące aż jednym kwiatuszkiem... Zima sroga, zatem storczyki nie chcą się wysilać, czekają na...wiosnę ;:224

Dziś o poranku było cudne słoneczko. Zrobiłam około 50 fotek storczyków. Będę je wstawiać etapami, może na cały tydzień ich wystarczy ;:224

AniuL- dla Ciebie fotki moich, przywiezionych z firemki trzech chłodolubów. Najpierw przedstawiam Wam, moje dwie masdevallie: m. Veitchiana<większa> i m.Davisii:

Obrazek

Mad.davisii i odkryty niedawno przeze mnie, nowy-maleńki listeczek:

Obrazek

Obrazek

Masd.Veitchiana, solo:

Obrazek
parapetowce
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I trzeci chłodolub, mój krzaczor, raczej kwitnąć nie będzie. Chyba rosną psby:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
parapetowce
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”