Irenko, ja wcale bym się nie obraził, gdyby takie wiosenne kwiatki jak z Twoich zdjęć, rozkwitały już za oknem w ogrodzie, nie za bardzo przepadam za tymi 'białymi pierzynkami' i sezonem grzewczym, 8-mio miesięcznym, brrrrrr......... Dobrze ze w wielu wątkach, również Twoim, można się ogrzać, tak miłymi widokami wiosennych roślin
IRENKO dawno mnie nie było i musiałam trochę nadrobić . Twój ogród zawsze mnie zachwyca obojętnie czy to wiosna czy zima . Szczególnie warzywniak skomponowany razem z kwiatami . Nie wiem czy taki efekt w tym roku osiągnę ,ale wątpię . Śliczny ten cyprysik nutkajski a droga pięknie wygląda zimą
Tomku dziękuję za miłe słowa, też nie przepadam za zimą ale musimy te kilka miesięcy przetrwać. Staramy się jakoś ten czas uprzyjemnić, tym bardziej gdy oglądamy kwitnące ogrody to zapominamy jak jest na dworze.
Jadziu dziękuję za tyle pochlebnych słów, miło, że już jesteś. Wspominasz o warzywniku, w tym roku na pewno warzywnika nie urządzisz ale w następnym to jak cię znam na pewno nas zaskoczysz.
IRENKO warzywnik mam już posadziłam naokoło kwiaty ,żeby lepiej wyglądało . Jedna strona to kwiaty a druga obowiązkowo na jarzynki . Skąd brałabym ogórki do słoików jak z ogródka są najlepsze szczypiorki ,cebulki i czosnek . Buraki posadzę między hortensjami mam nadzieję ,że się nie pobiją o jedzonko
Jadziu myślałam, że dopiero zamierzasz zrobić warzywnik a ty już masz i to pięknie obsadzony kwiatami, wiosną to będzie rabata kwiatowo-warzywna, na takiej kolorowej chętniej bierzemy się do pielenia zielska.
Ależ masz bieli w ogrodzie Irenko teraz nie tylko na dworze można ją podziwiać . Warzywniak miałam zawsze ,ale teraz jest w jednym miejscu a nie rozrzucony po całym ogródku
Irenko Droga ależ u Ciebie anielsko
Kilka razy popodziwiałam Twoje piękne fotki i czuję się jak w niebie, nie pozostaje mi nic innego, jak wskoczyć do łóżeczka
Jadziu w ogrodzie zwykle jest wiele białych kwiatów, one ładnie wyglądają wśród innych kolorów. Ciekawa jestem jak będzie wyglądał twój warzywnik wiosną.
Halinko dobierałam kolor do warunków za oknem, w ogóle przerażają mnie prognozy na jutro. Jak ty to robisz, że o tak późnej porze nie chce ci się spać, mnie głowa leci i oczy się zamykają, nie daję rady żeby dłużej posiedzieć. Dziękuję za miłe słowa.
Witaj Stachu, miło cię gościć po raz pierwszy w moim ogrodzie, dziękuję za pochlebne słowa no i zapraszam do ponownych odwiedzin.
Geniu uzbierało się trochę takich różności. Wspominasz o kolekcji, aż się roześmiałam, gdy pomyślę ile ty posiadasz kolekcji to ja w życiu nie będę tego miała.
Maryniu dziękuję za tyle miłych słów. Teraz gdy oglądamy zdjęcia wspomnieniowe wszystko wydaje nam się takie ładne a tu jeszcze trzeba czekać tyle miesięcy.
Krysiu dziękuję za miłe słowa, teraz zimą każdy kwiatuszek wydaje się piękny a tu jeszcze tak długo trzeba czekać.
Irenko cudowne wiosenne bylinki pokazałaś, a kolekcję kwiatów biało kwitnących masz także okazałą.
Na jednej fotce rozpoznałam chyba goździka kropkowanego, tylko chodzi o to, że nie wiedziałam, że występuje także w białym kolorze.
Śliczne zdjęcia robisz.
Tajko przyjemnie się wspomina oglądając takie letnie kolorowe zdjęcia. Pytasz o goździka kropkowanego, tak to są te kwiatki, mam też inne kolory różowy i czerwony. Dziwne jest to, że nigdy ich nie siałam i nie sadziłam, w sąsiedztwie też tu nikt nie ma, zastanawiam się skąd się wzięły. Dziękuję za pochlebne słowa.
Romciu tej bieli ale za oknem to mam już powyżej uszu, dzisiaj cały dzień pada śnieg, sprawia wiele kłopotu, zaspy, trudno się poruszać. Dziękuję za miłe słowa.
Żeby tak całkiem nie było biało to popatrzmy na bardziej gorące kolory.