Ogród Zenka rok 2010 cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Zenka rok 2010 cz.3

Post »

Zenku piszesz o białym puchu, czy u Was sypał śnieg suchy?? bo w Krakowie spadły duże ilości śniegu ale mokrego, przygina gałęzie wielu roślin do ziemi, zwłaszcza iglaków. Jak sobie radzisz ze śniegiem w ogrodzie, czy w ogóle masz z nim jakieś zmartwienia, czy tylko powoduje radość? Ja do wieczora odśnieżałem najmocniej przyduszone śniegiem rośliny, mam w tej chwili okropne pobojowisko. Teraz jeszcze coś pada, deszcz z drobniutkim śniegiem. Zima z moim ogrodem przywitała się nieładnie :D

Pozdrawiam Tomek :wit
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Tomku padajacy wczoraj śnieg był raczej mokry ,choć w tym czasie temperatura wahała sie w granicach -2 stopnie. Drzewa i krzewy pokryte są grubą warstwą śniegu i mocno uginaja się pod jego ciężarem. Działka moja położona jest 10km od Lublina i w chwili obecnej nie ma najmniejszych szans na dojazd, więc roślinność zdana jest na właśne siły. O ile nie wystąpią silne wiatry połoczone z kolejnymi opadami śniegu ,to uważam że moja ingerencja jest zbyteczna.
W tej chwili termometr za oknem wskazuje - 11 stopnii

a tak wyglądało to wczoraj w godzinach porannych.

Obrazek
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Zenku spaceruję po Twoim ośnieżonym, ogrodzie i czuję się , jakbym była u siebie 8-) :lol: U mnie też bardzo gruba warstwa białej kołderki, na tarasie mierzyłam jest ponad 40 cm :shock: niezły na dobę opadów. Ale roślinki dzięki niemu są wspaniale uchronione od mrozów, którymi nas wciaż straszą.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Zenku to u Ciebie dało czadu :;230 u mnie połowy tego nie ma i co ważne świeci piękne słońce ,taka właśnie zimę lubię , Zdjęcia piękne w zimowej scenerii .

Genia :wit
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p
Od: 19 sty 2010, o 12:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Zenku,rzeczywiście nieźle zasypało twoją zieleń
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Zenku pomimo utrudnień jakie spowodował śnieg to w ogrodzie bajeczne widoki...u mnie mniej śniegu, wczoraj po nocnych opadach w ciągu dnia padał deszcz i też nie ciekawie było,dzisiaj mrozi i mocno wieje,jest biało ale nie tak pięknie jak wczoraj rankiem... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Agnieszko ogród w zimowej sceneri mnie też się bardzo podoba,dlatego nie zwracając uwagi na trudne warunki drogowe wybrałem się tam aby uwiecznić to na fotkach.

Geniu w naszym regionie zimy są przeważnie śnieżne i mrozne.

Karino ubiegło roczna zima była również śnieżna ,i poczyniła wiele szkód wśród iglaków.

Marylo wczorajsze opady śniegu w naszym regionie sparaliżowały dość znacznie ruch kołowy w miescie.
Przemieszczenie się z jednej dzielnicy Lublina do drugiej trwało nawet kilka godzin. Dzisiaj stopniowo sytuacja na ulicach wraca do normy.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zenku jestem kilkadziesiąt kilometrów od Lublina :wit ale widoczki też ośnieżone podobnie
a przy światłach Kopalni Bogdanka świetnie się mieni wśród świateł ;:224 śnieżek
szkoda że nie mam dobrego aparatu :| :cry:
jedno co mnie złości to że nie dojechały jeszcze do nas pługi i drogi od pola ciężko odróżnić
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

patkaza pisze:Zenku
jedno co mnie złości to że nie dojechały jeszcze do nas pługi i drogi od pola ciężko odróżnić

Zapewne służby drogowe zapomniały, i wtedy mamy prawdziwe roki zimy.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Zenku -widzę że u Ciebie jest tak samo jak u mnie-ZIMA NA CAŁEGO ;:224 a może to plus że musisz dojeżdżać do ogrodu...ja patrząc się na te zwisające gałęzie latam i zrzucam śnieg...później odśnieżanie drogi :roll: jestem zarobiona a miałam odpocząć w zimie :lol:
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Agnieszko po ostatnich opadach śniegu dojazd do mojej działki stał się chwilowo niemożliwy, panuje tam teraz cisza i spokój. na pewno gdybym tam mieszkał biegałbym z tyczką jak Ty i uwalniał drzewa od śniegu. Ogród mój przetrwał już wiele takich zim , zmniejszymi lub większymi stratami w drzewostanie ale takie już są prawa natury .
Pozdrawiam Zenek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”