Leśny ogród Moni68 cz.8
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Leśny ogród Moni68 cz.8
U mnie najgorszym grzechem jest to, że ja za gęsto sadzę. nawet jak rabata mi sie podoba, to i tak po jakimś czasie musze przekopać kawałek trawnika i rozsadzić bidule. Nie potrafie ucelować w wielkość roślin, mimo, że wiem jakie urosną, ale jak się sadzi takie maleństwa to nie widać efektu, dlatego sadzę bliżej. No i potem mam.
Teraz tez siedze nad rabata, właśnie tam bedą te różowe rh. Staram sie rysować krzaczki wielkości starych okazów. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Teraz tez siedze nad rabata, właśnie tam bedą te różowe rh. Staram sie rysować krzaczki wielkości starych okazów. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Witaj Moniśgoryczka143 pisze: Anemon na trzecim zdjęciu faktycznie cudeńko.

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniczko pozdrawiam Cię serdecznie zimowo.
Taka prawdziwa zima dopiero dzisiaj do nas dotarła w nocy.
Oprócz padającego śniegu, jeszcze wiatr, powodujący zamieć.
Ogród zimowy w lesie z pewnością wygląda jak zaczarowana kraina, zresztą fragmenty pokazałaś na fotkach.
Wiosna w Twoim ogrodzie jest także cudowna, nie tylko za sprawąRododendronów, ale masz śliczne zawilce, ten żółty gajowy jest przepiękny, a pełne, to chyba wspomniane przez Ciebie Anemonelle?
Jeszcze ich nigdy nie spotkałam w sklepie, a są takie piękne, będę wiosną na nie polowała.

Taka prawdziwa zima dopiero dzisiaj do nas dotarła w nocy.
Oprócz padającego śniegu, jeszcze wiatr, powodujący zamieć.
Ogród zimowy w lesie z pewnością wygląda jak zaczarowana kraina, zresztą fragmenty pokazałaś na fotkach.
Wiosna w Twoim ogrodzie jest także cudowna, nie tylko za sprawąRododendronów, ale masz śliczne zawilce, ten żółty gajowy jest przepiękny, a pełne, to chyba wspomniane przez Ciebie Anemonelle?
Jeszcze ich nigdy nie spotkałam w sklepie, a są takie piękne, będę wiosną na nie polowała.

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Moniś ja tylko mogę pozazdrościć, ja też niby planuję, co gdzie mogę dosadzić....ale jak zobaczę jakąś piękność, która na siłę pcha mi się do koszyka, nie potrafię powiedzieć jej nie....a problem największy w tym, że ogródek nieduży i już na nic nie ma miejscaMonia68 pisze:, .....nie kupuję roślin pod wpływem impulsuZawsze zimą planuję przyszłoroczne zakupy i tego się trzymam.....!

A co do zmian koncepcji, kolejne niestabilność u mnie....takie zmiany są u mnie niestety bardzo częste

Teraz na wiosną w planach jest azaliowa rabata, gdzie pomiędzy iglaczkami rosły pienne róże, ale to już nie zmiana koncepcji, ale przymus , bo wszystkie poprzedniej zimy mi przemarzły i po długich rozważaniach padło na azalie

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Dzień dobry, Moniko. Ja właśnie należę do miłośników bieli, toteż twoje zdjęcia są jak miód na mą duszę. Jedna mała uwaga. Na przedwiośniu białe rośliny jednak nikną w ogólnym pozimowym krajobrazie. Na przykład białe krokusy. Prawie ich z okna nie widać. Co innego żółte. Świecą jak małe słoneczka. Tak więc to, co białe, zachowuję sobie na później.
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Nie wiem jak to się stało, że nie wiedziałam ( nie pamiętałam) o Twoich pięknych zawilcach. Szczególnie ten "Blue eyes" zrobił na mnie wrażenie. Sama mam 4 odmiany i jestem nimi zachwycona każdej wiosny. U mnie wszystkie ładnie przyrastają. Widzę, że powinnam zapolować na kolejne śliczności.
Moniś - zakup epimedium do Twego ogrodu to będzie strzał w dziesiątkę. Jest naprawdę godne polecenia. Mam dwie odmiany i żadnych z nimi problemów. Poprzednią zimę przeżyły w zasadzie bez okrycia. Odmiana "Sulphureum" o bladożółtych kwiatkach kwitnie bardzo obficie.
Z wielką przyjemnością oglądam wszystkie Twoje kwitnące rh i sama nie wiem, za którymi oglądać się w przyszłym roku
Cieszę się, że wydobrzałaś. Grudzień to trudny i pracowity okres.
Życzę miłego dnia!
Moniś - zakup epimedium do Twego ogrodu to będzie strzał w dziesiątkę. Jest naprawdę godne polecenia. Mam dwie odmiany i żadnych z nimi problemów. Poprzednią zimę przeżyły w zasadzie bez okrycia. Odmiana "Sulphureum" o bladożółtych kwiatkach kwitnie bardzo obficie.
Z wielką przyjemnością oglądam wszystkie Twoje kwitnące rh i sama nie wiem, za którymi oglądać się w przyszłym roku

Cieszę się, że wydobrzałaś. Grudzień to trudny i pracowity okres.
Życzę miłego dnia!
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Moniu, te biele liźnięte różem są bardzo piękne i eleganckie. Szkoda że rh i lilie nie kwitną w tym samym czasie bo razem
bardzo dobrze by pasowały.
bardzo dobrze by pasowały.

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Hej Monia
Widzę, że zima i do Ciebie zawitała
Pięknie wygląda leśny ogród w zimowej scenerii
Zawilce śliczne
Miałam w tym roku u siebie Mr.Fokker, ale przerabiałam i poszerzałam rabaty jesienią, więc pewnie go stratowałam
Bardzo mi się podobały jego błękitne kwiaty i na pewno wiosną znowu dokupię 
Możesz wstawić fotki Twoich Rh w szerszej perspektywie? Szukam inspiracji do nasadzeń u siebie przed domem
Napisałaś u mnie, że lepiej posadzić 3 szt. niż zostawiać samotnika. Musiałabym się w takim razie rozejrzeć za jakimiś niewielkimi RH....
Chciałam też mieć na tej rabacie żurawki

Widzę, że zima i do Ciebie zawitała

Pięknie wygląda leśny ogród w zimowej scenerii

Zawilce śliczne

Możesz wstawić fotki Twoich Rh w szerszej perspektywie? Szukam inspiracji do nasadzeń u siebie przed domem

Chciałam też mieć na tej rabacie żurawki

- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Moniko przecudne fotki na tą porę roku pokazałaś. Często odwiedzam twój wątek,bo nie mogę się powstrzymać
Pozdrawiam serdecznie kochana i proszę o więcej takich zdjęć 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
WITAJ MONIKO
Wiedziałam kiedy wpaść do Twojego ogrodu. Biel cudowna a jeszcze przyozdobiona tym
kolorkiem różowym wygląda niepowtarzalnie.
Moniko od rana nie miałam połączenia - może jutro.

Wiedziałam kiedy wpaść do Twojego ogrodu. Biel cudowna a jeszcze przyozdobiona tym
kolorkiem różowym wygląda niepowtarzalnie.
Moniko od rana nie miałam połączenia - może jutro.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
OJJJJJ jak ja dawno tu nie byłam i już zdążyłam zapomnieć jakie masz piękne roślinki a w szczególności Rh i nie tylko . Jesteś wiecznie zagoniona
zostawiam dla Ciebie i P

- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Moniu, pięknie wygląda zima w Twoim ogrodzie-lesie. 

- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Moniko co ja mam powiedzieć , cudowności
Rh zawsze mnie zachwycały, ale u mnie nie chciały być
wiec dałam sobie spokój
będe podziwiać u Ciebie

Rh zawsze mnie zachwycały, ale u mnie nie chciały być

wiec dałam sobie spokój

będe podziwiać u Ciebie

- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Moniś
zaopatrzyłam się w rożnego rodzaju mąki i chlebek dzisiaj upiekłam świeży...
a co mi tam zima.

a co mi tam zima.