Witam wszystkich serdecznie.
Tosiu - miło mi bardzo , że do mnie zaglądasz , a storczyki wymagaja tylko dobrego przygotowania gruntu i są bardzo łatwe w uprawie ,
Iwono - storczyki rosną w wielu ogrodach , na łakach i pastwiskach , dla mnie są piekne , ich uroda jest dla mnie wspanialsza od róż , królowych kwiatów ... ,
Geniu - to
cypripedia odwdzięczą się Tobie w maju wspaniałymi kwiatami , a kolekcja na pewno się wzbogaci o kolejne egzemplarze , nie tylko o ten bordowy

,
Olu ( Bufo-bufo ) - witaj u mnie , miłorzęby są wspaniałymi drzewami , mają pozytywne promieniowanie , są lekarstwem na zachowanie młodości , w farmacji wytwarza się z nich leki , same plusy i są piękne , zwłaszcza jesienią .
Odnośnie mojego sąsiedztwa z rzeczką , kiedyś pisałam , że na moim odcinku , jest wprowadzona w ziemię zapora betonowa , na głebokość 5 m , ogród jest cały zmeliorowany i jej koryto mnie nie zalewa , tylko zalewają mnie podsiąki i wysoki poziom wód gruntowych , bo to pomysł szaleńca wybudować dom 40m od rzeki , ale radzę sobie , w tym roku osuszyłam cały budynek , założone są zapory hydrofobowe , pod całymi fundamentami , ale jest co jest i z natura jeszcze nikomu nie udało się wygrać.