Madziu - ja też nieśmiało poprosiła bym o malutką perovskię. Oczywiście jeśli będziesz miała. Piękny krzew a u nas to ze świecą czegoś takiego szukać. Pozostaje wyprawa w Polskę lub zakup w sklepie internetowym.
Wiolu, wysiały się dosłownie dwie. Więc jeśli tylko przezimują to oczywiście druga będzie dla ciebie. Masz jak w banku. Dawaj cynk co byś jeszcze chciała,jeśli tylko będę miała możliwość to załatwię. Ewentualnie coś z mojego ogródka Wal śmiało i ty też Dorotko
Karolcia pisze:Wiolu, wysiały się dosłownie dwie. Więc jeśli tylko przezimują to oczywiście druga będzie dla ciebie. Masz jak w banku. Dawaj cynk co byś jeszcze chciała,jeśli tylko będę miała możliwość to załatwię. Ewentualnie coś z mojego ogródka Wal śmiało i ty też Dorotko
Agnieszko, coś tam na krzaku zostało. Ale czy tam są nasiona Jeśli chcesz wykonać próbę to mogę ci wysłać. Ja jestem zbyt niecierpliwa by robić takie eksperymenty. Pozdrawiam Magda :P
Madziu i ja też bym się uśmiechnęła całą buzią na Twoją uprzejmość o sadzonkę perovski .Mam podobny krzew ,ale ma inne kwiaty .Rozrzuciłam nasionka ,trochę w kamienie ,trochę zagrzebałam w ziemi . Jak mi coś wyrośnie to też mogę Ci dać
Madziu dziękuję jesteś kobieta o dobrym serduszku, krzew jest piękny więc się uśmiecham. Budleje postaram się poszukać u siebie może znajdę ,a jak nie to również będę o nią prosić.
Dorotko, Budleje to tak na 90% mogę załatwić. Muszę tylko zapytać koleżankę, bo ona pracuje w centrum ogrodniczym
A z tą Perovskią to zaczekamy do wiosny. Jeśli przezimuje to jest Twoja. Pozdrawiam Magda
Dorotko, pięknie kwitną ci te fiołeczki. Gwiazdę kupiłaś teraz na święta czy ją hodujesz z roku na rok. No i oczywiście nie omieszkam zapytać, jak tam przygotowania do świąt. Pozdrawiam Magda