U Przemka w ogródku.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: U Przemka w ogródku.

Post »

Asiu dziękuję :D takie lekko zielone pąki wytworzyła jesienią Fresia. Zima to nie to co lubię najbardziej :?, ale takie dni jak dziś łagodzą negatywne odczucia z nią związane.

Geniu cieszę się, mam nadzieję że do wiosny lepiej opanuję obsługę, wtedy będzie więcej do fotografowania w ogrodzie :P

Paweł ja wcale bym się nie gniewał gdyby w tym roku jeszcze z miesiąc sie spoźniła, jaka oszczędność by była na ogrzewaniu :wink:

Jola pierwszy drobny śnieżek a mrozu jeszcze nie było , to ostatnie kwiaty róż jeszcze sie trzymały nawet z takim zimowym przybraniem :)
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
panoramix360
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 26 lis 2010, o 16:21

Post »

Witaj Przemku.

Zapraszam Ciebie i pozostałych uczestników forum do wirtualnej wycieczki po ogrodzie gdzieś na wschodzie Polski.

Ogród nazwany jest Zielona ;)

Zielona - ogród o charakterze parkowym stylizowany na wzór XIX wiecznych ogrodów sentymentalnych.
Usytuowany w dolinie rzeki Bystrzycy Dużej z którą graniczy na odcinku 98 m,zajmuje obszar 5500m2.

Zróżnicowanie terenu wysokością położenia i jakością gleby pozwoliło stworzyć urocze miejsce dla 950 odmian drzew i krzewów, które stanowią piękne tło dla domu,stawów z rybami,żółwiami
i roślinnością wodną oraz dla wielu ciekawych przykładów architektury ogrodowej.
Wszystko to wkomponowane w piękną okolicę daje mnóstwo satysfakcji i zadowolenia z efektów 18 lat pracy i zaangażowania założycieli ogrodu,rodziny i przyjaciół.

Zapraszam do wirtualnego zwiedzania

po otworzeniu proszę nacisnąć lewy przycisk myszki i poruszać na boki, zamieszczone tam strzałki służą do zmiany położenia.

>>>>>>>>>Wirtualna wycieczka<<<<<<<<<

Liczę na opinię jak się podobało i co można byłoby zmienić. Zainteresowanym mogę podesłać inne miejsca np. muzeum H.Sienkiewicza w Woli Okrzejskiej.

Pozdrawiam

Jasiński Mirosław
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przemku, pozowolisz, że u Ciebie ;:180 :
Mirku, jestem pod wrażeniem pięknych letnich panoram :uszy i pracy włożonej w stworzenie tak urokliwego miejsca.
Czy te ruiny zastane na działce, czy raczej odtworzone już w dzisiejszych czasach?
Z widoku mostkowego mam nadzieję oglądałm dumnego właściciela ogrodu parkowego ;:180
Bardzo mi się podoba i z pewnością powrocę jeszcze raz do Twojego królestwa :uszy
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Przemku ja już mam od wiosny swój aparat i chyba jeszcze się nie nauczyłam robić dobrych zdjęć bo cały czas goście mojego wątku maja zastrzeżenia .

Mirku piękna wirtualna wycieczka , pierwszy raz coś takiego widzę , ogród ciekawy , zazdroszczę trawnika .

Genia :wit
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p
Od: 1 sty 2010, o 20:35

Post »

:wit Przemku !
Widzę, że u ciebie zima również zostawiła pierwsze widoczne ślady -ubrała roślinki w białe pierzynki. To też ma swój urok, tym bardziej, że twoje zdjęcia ładnie oddają ten stan.
"Życie można przeżyć tylko na dwa sposoby: albo tak, jakby nic nie było cudem, albo tak, jakby cudem było wszystko".
Pozdrawiam i zapraszam - Lidka. Mój ogród-kwiaty i motyle
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Przemku, piękne zimowe róże. W sumie to cieszę się, że ma sypać. Roslinki będą miały śniegowa kołderkę. A do lutego to czas szybko minie, szczególnie jak masz takie fajne zajęcie. Różyczki i powojniki będą zadowolone

Mirku, bardzo fajny sposób pokazania ogrodu. Można poczuć jakby się tam było osobiście. :uszy
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Mirku ogród którego prezentację zrobiłeś przepiękny, ogromny, dostojny, elegancki, zagadkowy, tylko chyba internet trochę mi przymarzł :wink: bo miałem problemy z zobaczeniem niektórych zakątków :roll:

Jola to prawda ;:108 piękny ten ogród.

Geniu niestety mimo najszczerszych chęci i opanowaniu obsługi , nie zawsze uda się zrobić dobre zdjęcie, a już takie gdy odbiera się zdjęcie jako całość a nie jedynie fotografowaną roślinę wyjątkowo trudno zrobić :)

Lidko dziękuję :D tamten pierwszy śnieg szybko znikł w promieniach słońca, ale dziś nad ranem znów trochę posypało.

Gosiu też się cieszę, że ma jutro obficie padać :D bo zapowiadany duży mróz :? byłby bardzo szkodliwy bez tej białej kołderki . U mnie dziś rano pobieliło świat :P ale czekamy na więcej.
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

To chyba będzie jednak coś więcej niż tylko incydent zimowy :roll:
Obrazek

srebrne świerki jeszcze dodatkowo posrebrzone :)
Obrazek

Obrazek

już więcej róż nie zobaczymy w tym roku :roll:
Obrazek

Obrazek

i kilka widoczków z okna :wink:
Obrazek

Obrazek

i moje przyjaciółki z podwórka :D
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Mam nadzieję że u mnie nie będą zbyt duże mrozy :?
i przejdzie to jakos po kościach...
róż niestety już nie zobaczymy, chyba że suszone
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Łukasz dziękuję :D , osobiście jednak wolę bez tego białego "dodatku". To jeden z głównych celow tego mojego hobby aby, gdy sie rano wstanie można było zobaczyć przyjemny widok za oknem ;:108 , a jak się już opatrzy można sobie pokombinować i go zmienić.

Grzesiu ja mam nadzieję, że w ogóle z tymi mrozami to sie pomylą ;:224 , a suszone róże to już jednak nie to :roll:
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teraz iglaki wyglądają najładniej. Trzeba je mieć w ogrodzie, bo inaczej byłoby pusto. U Ciebie ta sprawa jest rozwiązana fantastycznie.

Nie wiem co zrobić z moją kaliną burkwooda. Już zawiązała pączki. Kupiłam ja w tym roku. Szczepioną na pniu. Może Wy mi coś poradzicie. Okrywać, czy zostawić?
Grzesiu już raz mi pomógł.
Grzesiu, podobno aż takich mrozów ma nie być, w dodatku pod koniec lutego już wiosna.
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Igor widziałem :) uwieczniłeś ją w ostatniej chwili, jutro może już byc pod śniegiem :?

Gosiu dziękuję za miłe słowa :P , tak iglaki są konieczne i bardzo ważne ;:108 . Ja na kalinach się nie znam mam tylko jedną, ale dobrze rośnie to nie zgłębiałem jej wymagań :) . Może jeszcze spytaj Jacka on chyba więcej wie na ich temat.
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Przemek ,ale u Ciebie iglaków :lol:
A ja na swojego M narzekam ,że ciągle tylko iglaki sadzi, ale i tak
u nas chyba jest ich mniej :roll:
Muszę koniecznie zobaczyć w przyszłym roku ,
ten Twój ogród na żywo :lol:
Do mnie też zapraszam :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki, masz rację. Pewnie Jacek pomoże :D
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p
Od: 1 sty 2010, o 20:35

Post »

Przemku :wit
Śniegu u ciebie zdecydowanie więcej, niż w moim rejonie. Pieski na spacerze wyraźnie zadowolone. Moje lubią śnieg i to dosłownie, bo nie tylko się w nim np. tarzają ale też chętnie - zjadają ! Zdjęcie zamrożonego pączka róży na tle trzmieliny -super !
"Życie można przeżyć tylko na dwa sposoby: albo tak, jakby nic nie było cudem, albo tak, jakby cudem było wszystko".
Pozdrawiam i zapraszam - Lidka. Mój ogród-kwiaty i motyle
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”