Witam .
Znalazłam kiedyś zimą na działkach krzaczek ,którym wisiały uschnięte kwiaty z nasionkami wysiałam je i wyrosło coś takiego może ktoś podpowie co to może być może jakaś azalia ?
A takie to były roślinki na łodydze.
to faktycznie rh, ale grzybek go dopadł, warto je przesadzić i zrobić oprysk, tu na zdjęciach jeden ze sposobów jak to zrobić (mieszanka ziemi to 5 części kwaśnego torfu, 3 części bardzo drobniutkiej kory i możesz dać 1 część posiekanych igieł sosnowych, perlit też może być) http://www.i-services.net/membres/forum ... 2214&pgi=0
Dzięki bardzo za pomoc zastosuje twoje rady a już myślałam że to azalia bo na mojej działce jest cały czas słońce a Rhododendrony nie lubią słońca a azalie tak ale coś wymyśle .
Pozdrawiam Sylvia
Dziś byłam na działce powsadzać cebulki od męża i zobaczcie co znalazłam w rajce przy porzeczce chyba poprzednich właścicieli bo ja nić takiego nie wsadzałam . Proszę też o zidentyfikowanie tej roślinki . Może to czosnek ozdobny ale nie jestem pewna i dlaczego rośnie teraz?
Tak to jest czosnek ozdobny. I to prawdopodobnie czosnek olbrzymi ten z kulami w kolorze fioletu.
sylvia_sirena pisze:Dziś byłam na działce powsadzać cebulki od męża i zobaczcie co znalazłam w rajce przy porzeczce chyba poprzednich właścicieli bo ja nić takiego nie wsadzałam . Proszę też o zidentyfikowanie tej roślinki . Może to czosnek ozdobny ale nie jestem pewna i dlaczego rośnie teraz?