Mikroogródek - Ankha cz. 2
-
- 1000p
- Od: 13 paź 2008, o 19:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mikroogródek - Ankha cz. 2
No wiedziałam, że ta fotka sama z siebie wyszła (organiczna abstrakcja), chociaż też kombinowałam -a może rosa na szybce aparatu usiadła, ankha, ja się domagam fotek z rosą i nie tylko, co Ci do głowy i aparatu przyjdzie, jak myślisz, że masz w zimie wolne od forum, to zapomnij 

Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Esteci i łakomczuchy
- ankha
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mamba, no oczywiście, jeśli coś wpadnie w obiektyw - tyle, że teraz więcej obowiązków na się wzięłam, a i słonka wczesnym popołudniem już brakuje, także trochę migać się będę, żeby inne, nieforumowe strony życia nie ucierpiały - np. budowanie więzi rodzinnych, coby na wiosnę źródełko dofinansowań nie wyschło...
bo lista zakupów dłuugaśna
No i oczywiście relacja dziś będzie - ogródek "wspólnemi" siłami przekopany, jedlinką okryte, bo się już spodziewam, i aby zaskoczyć mnie mróz nie mógł, a lubi... A nie zawsze kiedy trzeba, to można...
Herbatka rozgrzewajaca też już wypita a na obiad skromniutko za to będzie - wielgachny brokół z masełkiem i bułeczką tartą lub sosik śmietanowy doń. Już się cieszę
Zdjęć nie mam, ale jeszcze okna pomyłam... może jutro zrobię zdjęć

No i oczywiście relacja dziś będzie - ogródek "wspólnemi" siłami przekopany, jedlinką okryte, bo się już spodziewam, i aby zaskoczyć mnie mróz nie mógł, a lubi... A nie zawsze kiedy trzeba, to można...
Herbatka rozgrzewajaca też już wypita a na obiad skromniutko za to będzie - wielgachny brokół z masełkiem i bułeczką tartą lub sosik śmietanowy doń. Już się cieszę

Zdjęć nie mam, ale jeszcze okna pomyłam... może jutro zrobię zdjęć

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
ANIU
No nie bądź taka niedobra
No nie bądź taka niedobra
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aneczko już taka pora, że bardzo mile widziane wiosenno-letnie wspomnienia. Pozwól nam sie pozytywnie naenergetyzować pięknymi kolorami kwiatów i soczystą zielenią 

-
- 1000p
- Od: 13 paź 2008, o 19:00
No jak Ty dziś okna pomyłaś i jeszcze na forum zajrzałaś to ja klękam i biję pokłony (ał, już kończę z pokłonami, bo mnie czoło boli), a tak myślę, że skoro w ogródku już nie podziałam, to może zacznę zabawki na choinkę robić z tego, co się zasuszyło i nazbierało latem, też tak masz, że jak widzisz fajny patyk, to go chowasz na później?

Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy
- ankha
Krysiu, ale dlaczego?
To znaczy dlaczego uważasz, że jestem niedobra
Agnieszko... poczekaj, pozwól się zastanowić, to taka trudna decyzja...
Mamba, no co ty, raz mi się zdarzyło ...hihi znaczy okna umyć
Ja już zaczęłam robić ozdoby świąteczne, i też mam, że zbieram różne rzeczy, nawet urwany ładny guzik, patyk, listki żurawek nawet
A teraz coś dla warzywniaków, którzy mają ochotę na nowe, nieznane i krzyżowane odmiany pomidorków, i nie tylko, a nie zaglądają na warzywniakowy dział - nasze forum jest wielkie
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=42&t=39486

Agnieszko... poczekaj, pozwól się zastanowić, to taka trudna decyzja...

Mamba, no co ty, raz mi się zdarzyło ...hihi znaczy okna umyć

A teraz coś dla warzywniaków, którzy mają ochotę na nowe, nieznane i krzyżowane odmiany pomidorków, i nie tylko, a nie zaglądają na warzywniakowy dział - nasze forum jest wielkie

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=42&t=39486
Jak teraz zacznę studiować pomidorystykę, to mi się mięso spali w piekarniku
Help!!! Masz jakieś typy? Tu lub na PW

- ankha
Moje typy to megagroniasty, (ale to ogólny hicior),126 malinówka, Zebry malinowe, Samokończący na przetwory - ale żółte mam dwie swoje, i czarne uwielbiane.. i ze dwie trzy na spróbowanie, bo nie znam... Ty sobie weź takich, które masz ochotę spróbować... I tyle

- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Aniu, ja zamówiłam trochę kolorowych i megagroniastego. I Betaluxa, bo do niego Ty mnie zachęciłaś 

Ja podobnie
Znów mi miejsca na buraki zabraknie 

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
A ja zredukuję pomidorki
Pozostawię z 3 koraliki i 3 jakieś inne. Nie mam cierpliwości do zarazy. Za dużo na głowie, żeby z nią walczyć
Ale w tym roku miałam smaczne malinówki. Niestety połowa nie zdążyła dojrzeć. Rezczywiście zajrzę na pomidorystykę, może jednak coś zaplanuję ;-)

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- ankha
Moja pomidorowa przygoda ogranicza się do 20-22 krzaków pomidora, teraz całą zime będę się głowić, co do odmian, bo mam ich już więcej niż planowanych sztuk
Bardzo ładnie przyspiesza dojrzewanie pomidorów w gruncie czarna tkanina, ponadto też trochę ogranicza występowanie chorób grzybowych odglebowych... U mnie w zimnym regionie się sprawdziło, więc polecam.
Betaluxa bezproblemowego najbardziej smakowo upodobał mój M, a to duża rekomendacja
Miłka, spróbuj pościółkować czarną tkaniną, kawalątek za parę złotych dostaniesz
Siberio, Aneczko
Teraz z innej beczki - przyszła w końcu długo wyczekiwana przesyłka, polowałam na tę książkę bardzo długo i w końcu ją mam, jestem przeszczęśliwa

I jeszcze dwa listki

U nas dziś przy lekkim mrozie świeci słonko, jest cudnie

Betaluxa bezproblemowego najbardziej smakowo upodobał mój M, a to duża rekomendacja

Miłka, spróbuj pościółkować czarną tkaniną, kawalątek za parę złotych dostaniesz

Siberio, Aneczko

Teraz z innej beczki - przyszła w końcu długo wyczekiwana przesyłka, polowałam na tę książkę bardzo długo i w końcu ją mam, jestem przeszczęśliwa

I jeszcze dwa listki

U nas dziś przy lekkim mrozie świeci słonko, jest cudnie

- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Aniu, bardzo dobra lektura. Mam tego autora inną książkę, o bylinach.
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Ja też mam o bylinach! Ale mam niedosyt. Maławo informacji, zdjęcia takie sobie. Ale to stare wydawnictwo i jak się uczyłam - wystarczyło!
Miłka