"COŚ" doniczkowego

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p
Od: 28 maja 2010, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: "COŚ" doniczkowego

Post »

To jest _aeschynantus_ marmurkowy. Kwiaty ma rzeczywiście śliczne.
Pozdrawiam - Ania
Kwiatki u Ani 2
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grazynko ten _aeschynantus_ marmurkowy cudny ja ma inny jak chcesz to zobacz u mnie
i może zrobimy machniom po szczepce :?:
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
agapuszka_83_28
500p
500p
Od: 4 lis 2010, o 17:33

Post »

Witaj mam takiego eszka ale on wcale nie urósł odkąd go kupiłam jakieś 2 lata . Masz na to może jakiś sposób ?
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Heliofitka jeśli Ci się podoba mój _aeschynantus_(bo już wiem że tak się nazywa :heja )to chętnie Ci podeślę szczepeczka...(niekąpanego) :D
Aniu dziękuję za nazwę.....tak śliczne ma kwiaty owy _aeschynantus_ tylko trudno nadążyc ze sprzątaniem gdy zaczną się sypac ;:224 (u mmnie kwitnie obficie....ma więcej kwiatków niż liści)
Stasiu ja na machniom zawsze chętna :uszy
agapuszka a może Ty za bardzo o niego dbasz.... :wink: jak widzisz mój to taki trochę brudas upchnięty gdzieś na szafie,przycinany wiecznie drzwiami od niej a daje radę i zawsze zakwita(zwykle właśnie w jesieni)....A w jakim miejscu go trzymasz :?: Bo mój wcześniej rósł na kwietniku ale zagłuszał inne kwiatki(tak szalał) dostał eksmisję na szafę i przystopował...teraz rośnie ale po wolutku.Wniosek więc taki że przy oknie wschodnim było mu najlepiej.Moja rada skubnij szczepeczka posadz bezpośrednio do ziemi postaw na okienku...będziesz miec nowy egzemplarz(łatwo się ukorzenia) i będziesz mogła eksperymentowac z przenoszeniem i sprawdzaniem jakie miejsce mu będzie odpowiadało bez ryzyka że stracisz roślinkę(jak jedna padnie to zawsze druga zostanie)Ze mnie to taki ekspert od roślin.... :;230 po prostu eksperymentuję i sprawdzam co która lubi i co jej najbardziej do gustu przypada :uszy
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

agapuszka a jakbyś w razie mojej rady posłuchała a eksperyment by się nie powiódł...czyli nastąpiła by śmierc obu...to biorę to na siebie i zobowiązuję się do przysłania Ci ukorzenionej roślinki :wink: :D :uszy Pozdróweczka :wit
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
sylwik
500p
500p
Od: 22 lip 2006, o 10:39

Post »

Zgadzam się z Tobą Fragola tez robię takie doświadczenia z kwiatami. Wtedy wiadomo co który lubi. Właściwie to lubię wszystkie eszki. Eszka marmurkowego też mam. Kwitnie super. A ukorzeniam w ziemi i w wodzie. Żadnej różnicy nie ma, zawsze się ukorzeniają. Jedną sadzonke w ramach doświadczeń uprawiam w hydroponice. Rośnie i kwitnie bez problemów. Bez problemowy kwiatek polecam

Skorpionie811-51 eszka masz super. Masz może zdjecie jak kwitł? Pozostałe roslinki też są super.
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

FRAGOLA pisze:a może Ty za bardzo o niego dbasz.... :wink: jak widzisz mój to taki trochę ...
No o tym właśnie miałam pisać, że jak się nie przesadza z opieką to zielone potrafią nas nieźle zaskoczyć. Gratuluję kwiecia ;:138 ;:138
A kąpiel jak mu się ta uroda skończy ;:113
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Bardzo ładny _aeschynantus_. ;:138 Posłuchaj Martusi i wykąp go, jak już przekwitnie, bo szkoda takich ślicznych kwiatuszków,
a podejrzewam, że pewnie by je w kąpieli stracił. :D
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Dora1964
500p
500p
Od: 21 sty 2010, o 13:55

Post »

Witaj Grażynko - PSIANKA ;:138
Też mam psiankowe drzewko ,ale stoi sobie teraz w pwnicy i zgubiło wszystkie listki :(
Ale to nic,byle do wiosny :tan
POZDRAWIAM.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

FRAGOLA pisze:Heliofitka jeśli Ci się podoba mój _aeschynantus_(bo już wiem że tak się nazywa :heja )to chętnie Ci podeślę szczepeczka...(niekąpanego) :D
dopiero niedawno Krysia F. tłumaczyła mi co to są eszki :oops: a tu już mogę zostać właścicielką takiego pstrokatego cuda :shock: oczywiście, że chcę :tan
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53

Post »

Wpadłam z rewizytą, niestety nawał pracy nie pozwała mi na bieżąco śledzić nowych wątków. Masz bardzo ładne rośliny. Gratuluję tak obfitego kwitnienia marmurka. ;:138 ;:138
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46

Post »

Grażynko tym marmurkiem to zachwyciłaś wiekszośc na forum :shock:
Piękny i jaki wielki ;:63 do tego jeszcze kwitnie... szczęściara ;:196
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
x_o-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 30 mar 2010, o 21:01

Post »

:wit , Melduję się w nowym ( zimowym :wink: ) wątku. _aeschynantus_ :shock: , nawet nie słyszałam takiej nazwy, a to taka piękna roślinka. I kwitnie :uszy
Justa007
200p
200p
Od: 24 wrz 2008, o 20:44

Post »

_aeschynantus_ super. I jakie ładne kwiatki ;:138
Zielonolandia - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48079" onclick="window.open(this.href);return false;
Wątek sprzedażowy - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=48109" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Sylwik,Dora1964,Renatko(nuta23) witam u mnie nowych gości :wit ...miło mi że do mnie zaglądnełyście,zapraszam częściej :uszy
Martuś,Elu jak tak mówicie to zostawię jeszcze mojego brudaska aż skończy kwitnąc....może go ten kurz nie zadusi :;230
Iwonko nie wyrobiłam się ale w poniedziałek popędzi do Ciebie :D
Patryku czekam na Twoje śliczności ;:65
Beatko nawet nie pomyślałam że taki mój brudasek może się komuś spodobac :oops:
Marysiu fajnie że mnie tu znalazłaś....wpadaj częściej :D
Justa dziękuję :D

Teraz muszę się pochwalic lekarstwem które przysłała mi Beatka (Sari) na chorobę którą mnie sama zaraziła czyli fiołkozę ;:224 Beatko pyszne te leki...dziękuję ;:196 ;:196 ;:196
Obrazek
a to od Stasi(Skorpion811-51) na chorobę ogólnie panującą...Stasieńko wielkie ;:196 ;:196 ;:196
Obrazek
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”