Moja wielka improwizacja - Fleur78 - 1cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
stokrotka12311
500p
500p
Od: 18 gru 2006, o 00:43

Post »

Ala dostałam małą sadzonkę ok.30 cm zakwitła w za 2 lata po posadzeniu :?
a fotki całego krzaku nie mam / z dyskiem fotki poszły :evil: / :?
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

W sobotę kupiliśmy drugiego :oops: kuklika i małą jabłonkę. Kuklik był w atrakcyjnej cenie, wiec nie mogłam się powstrzymać... a jabłonka, już czwarta!, to tak naprawdę na życzenie mojego męża, który pochlania jabłka w takich ilościach, ze trzy jabłonki wydawały mu się niewystarczające... :lol: :lol: :lol:
Dzisiaj natomiast kupiłam trzy nowe krzaczki róż... i już jestem "chora" na następne...
Oto najnowsze zakupy: (wszystko już posadzone, ale jeśli chodzi o róże, pokazuję etykietki, bo przynajmniej widać kwiaty :lol: )

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Stokrotko, dziękuję Ci bardzo za informację, a fotki po prostu zrobisz latem... (jeśli będziesz mogla) :D :D :D
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:111 Obrazek Wiedziałam, że to jeszcze nie koniec zakupów ;:1 . Oj, Alu - jesteś niezmordowana i okrutnie, roślinkowo zakręcona ;:50 .
Mimo to ... kupuj, kupuj jeszcze :D , będziemy mieli co oglądać wiosną i latem :D , bo już na opakowaniach widać,
że zapowiadają się uroczo.

Bywaj na razie, pozdrawiam i życzę miłej nocki. Dobranoc Alu ;:41 ;:100
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Amlos pisze:;:111 Oj, Alu - jesteś niezmordowana i okrutnie, roślinkowo zakręcona ;:50 .
Aniu, jesteś bardzo delikatna... Nazwijmy rzecz po imieniu: mam roślinkowego świra! ;:60 ;:60 ;:60 ;:198
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fleur 78 pisze:
Amlos pisze:;:111 Oj, Alu - jesteś niezmordowana i okrutnie, roślinkowo zakręcona ;:50 .
Aniu, jesteś bardzo delikatna... Nazwijmy rzecz po imieniu: mam roślinkowego świra! ;:60 ;:60 ;:60 ;:198
Alutka, i tak trzymaj !!! W tym szaleństwie jest metoda!!!
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
anu-la
200p
200p
Od: 19 cze 2007, o 16:44

Post »

Alu wspaniałe zakupy, ależ będzie u Ciebie różanie jak zakwitną te śliczności :D, Bobik powinien być zdecydowanie ogłoszony maskotką Forum :D I taka mała prośba może jakąś kolendę po francusku nam zaserwujesz :D , bo Twój wątek jest ogrodniczo-muzykalny :D Moja ulubiona piosenkarka francuska to Mylene Farmer (znasz?) :D

Pozdrawiam Świątecznie

Anu-La
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witajcie! :D :D :D

Guciu, nie ma obawy! Nie zapowiada się, żeby mi minęło! :lol: :lol: :lol:

Anulko, ta "Maskotka" na coraz więcej sobie pozwala! Już dwie noce po kolei wkradał nam się cichaczem do łóżka, gdy zasnęliśmy! :lol: :lol: :lol:
Pewnie, ze znam Mylène Farmer! Nawet już dawałam link do którejś jej piosenki. Ja też ją lubię!

Specjalnie dla Ciebie Innamoramento
Oraz na Twoje życzenie, ale już dla Wszystkich, z okazji zbliżającego się Bożego Narodzenia: Douce Nuit

Znacie tę panią, która śpiewa z dziećmi? :D
Awatar użytkownika
anu-la
200p
200p
Od: 19 cze 2007, o 16:44

Post »

Alu, musiałam przeoczyć wcześniejszy teledysk z M Farmer :oops: , ale pięknie dziękuję za ten dedykowany dla mnie ;:85 , a ta pani z dziećmi to Mireille Mathieu, śliczna kolęda :D. A skoro Bobik tak lubi się chować to może przydałaby mu sie taka domowa budka, gdzie mógłby sie schować, są takie wiklinowe, tylko dla niego to musiałaby być wyłożona w środku, żeby mu się patyczki nie odcisnęły :D, ale pewnie u Państwa w łóżeczku i tak najlepiej Bobikowi :D

Pozdrawiam Świątecznie

Anu-La
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Anulko, tutaj są również takie budy pluszowe. Ale nie myślę, żeby mu to odpowiadało... On lubi się nie tyle chować, co "zakopywać", (razem z głową!) pod kołdrę lub pod koc... :lol: :lol: :lol: A oczywiście najbardziej lubi spać z nami i do tego, uwaga: miedzy nami! :lol: :lol: :lol: I używa wszelkich możliwych sztuczek, żeby to osiągnąć... :wink: ;:112
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52

Post »

Odwiedziłam sobie twój cudowny ogród. Jest taki piękny, stylowy i zadbany i te cudowne widoki. Gratuluję.
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50

Post »

Fleur 78 pisze: Oraz na Twoje życzenie, ale już dla Wszystkich, z okazji zbliżającego się Bożego Narodzenia: Douce Nuit

Znacie tę panią, która śpiewa z dziećmi? :D
Dziękuję Alu za "Cichą noc" - piękna ;:215 . Niezrównana Mireille Mathieu - od kilkudziesięciu lat ten sam głos
i ta sama aparycja .. Jak ona to robi ??? :shock: :D

Poprawiłaś mi nastrój , uściski ;:196
Awatar użytkownika
GERTRUDA
1000p
1000p
Od: 25 lis 2007, o 17:36
Kontakt:

Post »

Pięknie u Ciebie w ogrodzie . Jednak naprawdę zazdroszczę Ci Imperatrice Farah[ jeden z ostatnich twoich zakupów ] - to podobno cud , pod względem zapachu , ja jej jeszcze nie mam , ale to tylko kwestia czasu [ mam taką nadzieję ] . Pozdrawiam .

PS . Jak tylko zakwitnie , to proszę zamieść kilka fotek i opis jak Ci się chowa [ niestety zapachu się nie da dołączyć ]
Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Beo, bardzo mi miło, że odwiedziłaś mój ogród! :D Dziękuję za miłe słowa. Wracaj, kiedy będziesz chciała, będzie mi zawsze miło! :D

Aneczko
, bardzo się cieszę, że sprawiłam Ci przyjemność kolędą! Nie wiem jak Mireille Mathieu to robi, ale fakt, że jest od lat taka sama! :lol: A skoro ją lubisz, to spodoba Ci się rowniez ta piosenka: Santa Maria de la Mer :D Nie jest to kolęda, ale blisko, bo tez jest o tematyce religijnej, więc w okresie przedświątecznym pasuje.

Gertrudo, cieszę się bardzo, że wpadłaś do mojego ogródka. :D Obiecuję, że obfotografuję dla Ciebie Imperatrice Farah ze wszystkich stron! Gertrudo, ja uwielbiam róże, mam ich dużo i chcę mieć jeszcze więcej, ale ich są tak niezliczone ilości, że bardzo trudno jest dokonać wyboru (A zdjęcie i opis nie zawsze są tak dokładnie zgodne z prawdą ...). Kiedy idę do sklepu, mam ochotę kupić je wszystkie! Nie jest to oczywiście możliwe... :? :wink: ! Jako, że jesteś, jak widzę dobrze zorientowana w odmianach, róż, czy mogłabyś podpowiedzieć mi jakieś szczególnie piękne odmiany? :roll: :)
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Alu, Ty masz chyba faktycznie różanego bzika ;) A wiesz, ze to jest zaraźliwe? Przyłapałam się na tym, ze od dwóch, albo i trzech dni stale myslę o różach :roll: A wcześniej złapałam kilka innych przypadłości... Ciężko bedzie przeżyć sezon z tyloma chorobami kwiatowymi, zwłaszcza, ze musze się skupić na całkiem innych zajęciach :?
Może lepiej pokaż jakies zdjęcia Bobiczka - tak będzie bezpieczniej
:wink: :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”