Róże u Aszki - drugi sezon

Zablokowany
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże u Aszki - drugi sezon

Post »

15.CHICAGO PEACE
Silnie rosnąca róża szlachetna.Zdrowa,dwukolorowa i niestety mój aparat nie poradziła sobie z kolorami.Wyszły różne.I nie było moich wielkich zachwytów nad tą różą
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

16.CHINOTOWN
Róża parkowa,żółta którą zostawiłam koło różowych ale jakoś się nie gryzą.Może dlatego ,że z drugiej strony ma Westerlanda i jakoś wszystko gra.Dobry zakup.ładnie kwitła,nie blakła w słońcu.Zresztą ten rok był trudny i ocena moich róż jest trudna.
Myślę,że warto ja mieć w ogrodzie

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

17.CHOPIN
Ta róża musi być obowiązkowo w każdym ogrodzie.Silna ,mocna,zdrowa same pozytywy.Posadziłam je z czerwonymi ot,tak patriotycznie.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

18.CHIPPENDALE
Teraz ta którą uważam za moją osobistą miss roku 2010.Pisałam już o niej tyle,że nic dodać nic ująć.Jest piękna.Ma wszystko to co powinna-zdrowe liście,obfite kwitnienie,piękne kwiaty i delikatność.Wiem,że jeżeli będę jeszcze kupowała róże to na pewno tą róże dokupię.Ma najwięcej zdjęć i nie wiem które wkleić

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oliwko, Kardynała mam jednego.Boule de Neige zakwitł bardzo póżno i kwitł już do jesieni.Miała chyba z 5 kwiatów.Juz myślałam,ze nie odbije w tym roku .One są u mnie dopiero od jesieni ubiegłego roku tak więc jeszcze nie wiele o nich wiem :oops:
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Chippendale wygląda zjawiskowo ;:138 Tyyyle kwiatów i to jakich!

Podłączam się pod pytanie Oliwki nt Boule de Neige. Też mam na nią chętkę. Czemu ona kojarzy mi się z bitą śmietanką? :wink:
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu :D :D widzę,ze i Ty masz podobne skojarzenia.Ja też widzę mnóstwo smakołyków w kwiatach.Pilgrimm to dla mnie sadzone jajko ;:137
Chippendale-chwalę ją wszędzie bo w tym roku na to zasłużyła.Boule de Neige-już sama nazwa jest zachęcająca.Więcej o niej w przyszłym roku będę wiedziała ;:108
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

19.COMTE DE CHAMBORD
Róża historyczna ,latem dokupiłam drugą [bo akurat była u nas w ogrodniczym] i nie żałuję.Rosną dopiero pierwszy sezon ale już urzekły kwiatem i zapachem.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I to koniec róż na C ;:108
Dobrze,że są zdjęcia bo dzięki nim widzę,ze mimo fatalnego lata róże sobie jakoś poradziły.Niby to kwiaty słońca ale nie pustynne.Brak wody spędzał mi sen z oczu i mam nadzieję,ze przyszłe lato będzie łaskawsze.
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

_oleander_,
alez błyskawicznie robisz to podsumowanie roku! ;:138 ;:138 ;:138
Fajnie! Mozna od razu porównac kilka odmian :)
Mogłabyś testować u siebie nowe odmiany! Masz do nich rękę ;:180
Boule de Neige i Chippednelkę też muszę dosadzić jeszcze ;:224
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aszko ale piękne fotki Cheppendale ;:138 Mój u mnie będzie zimował pierwszy rok,rzeczywiście zgadzam się,że jest bardzo zdrowa i piękna,ma ogromny urok:)
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś spieszę się ;:65 bo chcę szybko podsumować,nakręcić się na "jeszcze i spokojnie zacząć szykować się do świąt. ;:108 Co do testów-ja to robię cały czas "uda się albo się nie uda"
Annes-piękną róże mamy ;:63

Dzisiaj na D

20.DAMA DE COEUR

Uwaga będzie czerwono,nawet aparat nie dał jej rady.Wielkokwiatowa,krwista kwiaty duże.Widać ją z daleka .Zapachu nie wyczuwałam ale jej zaletą jest silny zapach.Bardzo energetyczna ;:108
Obrazek Obrazek Obrazek

21, DEGENHARD 3 szt

Różowa z białym oczkiem róża wielokwiatowa.Mam ja pierwszy sezon.Kwitła bardzo obficie i długo .Czyli czegóż chcieć więcej od róży.Kolor -taki róż to nie jest to co lubię .....blednie w słońcu
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

23.DRONNING MARGARETHE- 2 szt Poulsen
Róża niska,zwarta,dobrze rozgałęziona,kolor jasnoróżowy.I tali kolor jak jej bardzo mi odpowiada.Róże mam drugi sezon i o ile w ubiegłym roku pięknie i obficie kwitła to w tym roku po ciężkiej zimie,pewnie i moich zaniedbaniach nie pokazała swoich możliwości.Pod koniec lata zaczęła chorować.Mam nadzieję,że przyszły rok okaże się łaskawszy dla tego cuda
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

24.Dzika a właściwie zdziczała ale muszę ją też wpisać bo w porze kwitnienia obsypana jest kwiatami,jest wielka i to dosłownie .Teraz obsypana owocami.Latem zaciszne miejsce dla ptaków teraz darmowa stołówka
Obrazek Obrazek Obrazek

I to wszystkie na D ;:108
Sporo piszę zła zima,zimna wiosna,upalne lato .Owszem ale ich stan jest też po części z mojej winy.Chciałam ekologicznie ale przy takiej ilości trzeba jednak sięgnąć po chemię.One dostały mało chemii i latem jeszcze się trzymały ale jesień już odczuły choroby.Brak wody-na to nie miałam wpływu.Pewnie własne ujęcie wody sprawę by załatwiło ale u nas woda bardzo głęboko jest i koszt odwiertu był by bardzo wysoki.Liczę,ze tego lata będzie lepiej [?].No i moje własne ograniczenia-oszczędzanie ręki potem zabieg i znowu oszczędzanie.Hm...jak to piszę to aż się dziwię ,że one sobie rosły i to niektóre nawet ładnie :;230
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Tym razem kolor Margarethe mi się podoba,ja lubię chyba bladawce :roll: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko,po dwóch latach z różami myślę,że pastelowe,porcelanowe,jasne to jest to.No ale przecież nie będę po raz kolejny zmieniać
chociaż ta ponizej :shock: :shock:

25,EDEN ROSE 2 szt
Ta róża była 2 lata temu wielkim "chciejstwem".Kupiłam i w ubiegłym roku okazało się,że to nie Eden.Miałam szczęście bo w sklepie był i kupiłam.W tym roku dokupiłam sobie drugiego.I nie żałuję.Kwitły,cieszyły oko są piękne

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Ona jest przecudna :shock: :shock: ,już od dawna mam na nią chęć,ale z tym brakiem miejsca :roll: .
Chyba mimo wszystko się na nią kiedyś skuszę ;:224 :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Łał! :shock: Jak na Edena to twój pędzi ze wzrostem! :D
Mój nie był taki szybki ... :roll:
Kwiat idealny!!!
A jak się ma rzekomy Eden?
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko ,koniecznie ;:108
Ewuś,Rzekomy zanim zdążył odbić po zimie przyszła jesień.Nie kwitł.Dzisiaj go owinęłam osypałam i mam nadzieję,że już w przyszłym roku będzie dobrze.Wrażliwy jakiś :shock:
A Eden chyba znalazł dobre miejsce bo wiosną go przesadzałam
Awatar użytkownika
SULA
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 28 paź 2010, o 08:20

Post »

Aszko, urzekł mnie Twój Chippendale, ile tam jest krzaczków :?: Piękne masz te róże i cudnie rosną jak na ogród bez wody ;:138
Pozdrawiam
Ula
Pozdrawiam
Ula
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

SULA pisze:Aszko, urzekł mnie Twój Chippendale, ile tam jest krzaczków :?: Piękne masz te róże i cudnie rosną jak na ogród bez wody ;:138
Pozdrawiam
Ula
Witam kolejną zachwycona Chippendale ;:180 To jest jeden krzaczek.Wprawdzie obok posadziłam dwie niewielkie parkowe ale mam wrażenie,że jej to nie przeszkadza a wymieniają się okresem kwitnienia.Ula,u mnie woda jest ale latem było jej mało i musiałam wstawać bardzo wcześnie żeby podlać a o zraszaczu w dzień nie było mowy.Słabe ciśnienie.Wioska się rozbudowuje a włodarze nie myślą o nowych ujęciach wody i tak co roku sytuacja się powtarza
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”