Ewuś spieszę się

bo chcę szybko podsumować,nakręcić się na "jeszcze i spokojnie zacząć szykować się do świąt.

Co do testów-ja to robię cały czas "uda się albo się nie uda"
Annes-piękną róże mamy
Dzisiaj na D
20.
DAMA DE COEUR
Uwaga będzie czerwono,nawet aparat nie dał jej rady.Wielkokwiatowa,krwista kwiaty duże.Widać ją z daleka .Zapachu nie wyczuwałam ale jej zaletą jest silny zapach.Bardzo energetyczna
21,
DEGENHARD 3 szt
Różowa z białym oczkiem róża wielokwiatowa.Mam ja pierwszy sezon.Kwitła bardzo obficie i długo .Czyli czegóż chcieć więcej od róży.Kolor -taki róż to nie jest to co lubię .....blednie w słońcu
23.DRONNING MARGARETHE- 2 szt Poulsen
Róża niska,zwarta,dobrze rozgałęziona,kolor jasnoróżowy.I tali kolor jak jej bardzo mi odpowiada.Róże mam drugi sezon i o ile w ubiegłym roku pięknie i obficie kwitła to w tym roku po ciężkiej zimie,pewnie i moich zaniedbaniach nie pokazała swoich możliwości.Pod koniec lata zaczęła chorować.Mam nadzieję,że przyszły rok okaże się łaskawszy dla tego cuda
24.Dzika a właściwie zdziczała ale muszę ją też wpisać bo w porze kwitnienia obsypana jest kwiatami,jest wielka i to dosłownie .Teraz obsypana owocami.Latem zaciszne miejsce dla ptaków teraz darmowa stołówka
I to wszystkie na D
Sporo piszę zła zima,zimna wiosna,upalne lato .Owszem ale ich stan jest też po części z mojej winy.Chciałam ekologicznie ale przy takiej ilości trzeba jednak sięgnąć po chemię.One dostały mało chemii i latem jeszcze się trzymały ale jesień już odczuły choroby.Brak wody-na to nie miałam wpływu.Pewnie własne ujęcie wody sprawę by załatwiło ale u nas woda bardzo głęboko jest i koszt odwiertu był by bardzo wysoki.Liczę,ze tego lata będzie lepiej [?].No i moje własne ograniczenia-oszczędzanie ręki potem zabieg i znowu oszczędzanie.Hm...jak to piszę to aż się dziwię ,że one sobie rosły i to niektóre nawet ładnie