Chamaecereus szczepiony na echinopsis eyriesii:
kiedyś
i dzisiaj

Dzięki za miłe słowa ;). Co do Ch. silvestrii to sam nie wiedziałem, że będzie miał takie przyrosty. To jest eksperyment, który ( jak widać ) powiódł się, co więcej przerósł moje oczekiwaniahen_s pisze:Ładne wszystkie roślinki ale największe wrażenie zrobił na mnie zaszczepiony Ch. silvestrii. Nigdy tak naprawdę nie szczepiłem więc nawet pojęcia nie miałem, że tak są szybkie przyrosty![]()
![]()
Dla mnie bombaCoś mi się widzi, że jak już pisałem masz do szczepienia "rękę" więc ją ćwicz.
![]()
Gratuluję.
Sorry. Nie zwróciłem uwagi na pytanie. Ponoć S. Fischer już wysłał. Okazało się, że zamówiłem u dwóch różnych osób. Ta dodatkowa lista była od J. Drapeli :P .moritius pisze: I ponowię pytanie do Artura ;):moritius pisze:O właśnie, przy okazji się zapytam. Artur, zamówienie na te nasiona poszło?
o.O... Ale to nicArtur89 pisze:Sorry. Nie zwróciułem uwagi na pytanie. Ponoć S. Fischer już wysłał. Okazało się, że zamówiłem u dwóch różnych osób. Ta dodatkowa lista była od J. Drapeli :P .moritius pisze: I ponowię pytanie do Artura ;):moritius pisze:O właśnie, przy okazji się zapytam. Artur, zamówienie na te nasiona poszło?
Jak mi się udało dowiedzieć, to najprawdopodobniej Epicactus hybrid 'Deutsche Kaiserin'
Postawiłem raczej na Lobiwki i Echinopsy. Astrophytum 'Superkabuto' od dawna mi się podoba, a trichocereus - powiedzmy, że większa część przetrwałych siewek pójdzie na podkładki ;)hen_s pisze:Lista zamówionych nasion nie jest długa ale ciekawa. I różne te roślinkiWidać, że podoba Ci się ich wiele.
![]()
Brawo
Cóż, jak już pisałem kilka razy - od parodii wolę rebucje, ale jak spotkam jakąś to się chyba zaopatrzęhen_s pisze:Aleksandrze - chyba troszkę za późno pojawiłem się na Forum.
Gdzie parodie![]()
![]()
Na lobivie trzeba niestety super słonecznych stanowisk. Ja takimi nie dysponują stąd mam tylko kilka co bardziej wytrwałych. ;)
O, zobaczymy, co tam będiesz miał ;) - bo może się skuszędarekcn42 pisze:Widzę, że będziesz wysiewać lobiwki na wiosnę, fajnie. Ja też trochę ich wysieje. Jak coś, to oferuję wymianę siewek tego rodzaju jak wysiewy pójdą zgodnie z planem. Pozdrawiam serdecznie.