Ogród Soczewki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Soczewki

Post »

Witaj Moniko ! Ale ciekawe projekty pokazałaś..! Popieram pomysł ożywienia frontowej rabaty, atrakcyjna przez cały rok uczyni wejście do domu bardziej reprezentacyjnym. Mam pytanie - co jest ( będzie ) po lewej stronie ścieżki ? Może umknęła mi ta informacja... Wydaje mi się,że obie strony powinny ze soba korespondować...
Jeśli chodzi o spotkanie i wymianę poglądów na temat projektowanych zmian w naszych ogrodach i nie tylko - jak najbardziej jestem za ! Planuję u siebie sporo zmian i chętnie usłyszałabym Wasze opinie!
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniś, jaką jeszcze rabatkę planujesz? Pochwal się ;:7
Awatar użytkownika
renim
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 16:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No pieknie wyszła ta aranżacja rabatki z cyprysikiem. ;:138 Ja dopiero teraz w jesieni zauwazyłam, że przed domem brakuje mi kolorów jesieni. Jest za zielono. :( A przecież lubię kolory. A u Ciebie oglądając nasadzenia pojawiają się czerwienie i pomarańcz.

pozdrawiam ;:3
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

MONIKO
Zieleń to też kolor i to piękny. A do tego ma jeszcze bardzo dużo odcieni.
Awatar użytkownika
mmgosik
50p
50p
Od: 9 lis 2010, o 12:20

Post »

;:138 ;:63 O rany jaki ogród !!! Gratuluje, zwiedzam Wasze ogrody od jakiegoś czasu. Wszystkie są piękne i jedyne w swoim rodzaju, ale jedne bardziej nam pasują inne mniej. Twój ogród będzie jednym z moich ulubionych zakątków. Jestem dopiero na poczatku urządzania mojej oazy zieleni i szczerze mówiąc nie myślałm, że w tak krótkim czasie można uzyskać taki efekt. ;:180 ;:224 Projekty Twojej nowej rabaty są oszałamiające ! Pięknie to będzie wyglądać bez względu na to, który waraint wybierzesz :D Choć jeśli moge wyrazić swoja opinię bardziej przemawia do mnie Twoja wersja :uszy Cieszę się, że do Ciebie trafiłam, będę miała kogo podpatrywać ;:224
Pozdrawiam Gosia
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

WITAJ MONIKO
Widzę, że tak pochłonęło Cię planowanie ogrodu, że nie masz czasu dla Forum.
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Witajcie
Nie zasnęłam- niestety. Nie lubię tej pory roku i na prawdę chętnie bym na ten okres zapadła w sen zimowy.
Wstaje rano ciemno, przyjeżdżam z pracy ciemno-brakuje mi światła, nie mówiąc juz o słońcu. Przez to czuję się jak balonik z którego uchodzi powietrze.
Izo- po lewej stronie będą rosły bukszpany na kiju o których rozpisywałam się wcześniej. Myślę by obok nich zrobić delikatną kompozycję z wolnorosnącej odmiany bukszpanów i np z lawendy. Oprócz tego cała rabata przy frontowym ogrodzeniu jest do przeróbki. Tam też mają dominować bukszpany, szałwie, trawki. Sadzę, że zapewniłam sobie pracę na kilka sezonów, głównym tego powodem nie będzie brak czasu a ograniczenia finansowe :cry: .
Tęsknie już za jakimś spotkaniem.Gosia- Margo do konca roku jest czasowo niedostępna. Ja bym tak na poważnie zaproponowała styczeń. Tylko musimy ustalić datę i u kogo ta nasiadówka.
Moniko rabat do przeróbek jak pisałam wyżej mam sporo. Ostatnio próbowałam zaprojektować ta okrągłą przed domem( zdjęcie też umieszczałam wcześniej na stronie) ale nie zabardzo mi wyszła i jakoś się zniechęciłam chwilowo. Muszę zacząć jeszcze raz jak przejdzie mi "wstręt" do kompa.
Reniu - dziękuję Fajnie że Ci się podoba. Ja mam chopla na punkcie kolorowych krzewów. Lubię takie kompozycje róznobarwnych liści. To procentuje jesienią gdy coraz mniej kwiatów. Niestety zimą sterczą gołe łodygi.
Gosiu miło gościć nową forumowiczkę. Nawet sie nie obejrzysz jak się uzależnisz od forum, a lista chciejstw nabierze nieograniczonych rozmiarów. Jeszcze kilka miesięcy temu sądziłam ,że zgrubsza ogród jest skończony i weszłam na forum. I teraz przerabiam prawie każdą rabatę. :;230 Tych których jeszcze nie ruszyłam zapewne dopadnę za kilka sezonów. Tu się dowiedziałam ,że nie istnieje dla ogrodnika ogród dopracowany w 100%. Zawsze pozostanie coś do zrobienia.
Krysiu jakoś nazbierało mi się ostatnio róznych spraw , obowiązków, spotkań ze znajomymi, że nie mam czasu nawet na myslenie o ogrodzie. Trochę odpoczęłam od tematyki ogrodowej więc może wkrótce pokażę jakoś nawą rabatkę.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
grabek
200p
200p
Od: 26 lut 2010, o 17:37

Post »

Brawo za projekty ;:63 Na pewno włożona w to praca nie pójdzie na marne i będziemy mogli podziwiać Twój ogród w kolejnej odsłonie :D
Ja osobiście bardzo lubię ten etap planowania, no i jeszcze jak już mam potrzebne rośliny, a potem to nie mogę się doczekać kwitnienia :wink:
Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

MONIKO
Mamy czas poczekamy
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniko zabezpieczyłaś już róże kopczykami z ziemi :?: bo to ostatnie dni ciepłe .Potem już tylko mróz i śnieg.Zima ma trzymać podobno do końca lutego.
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Jolu ja uwielbiam planować, jeszcze więcej przyjemności sprawiają mi zakupy nowych roślin ( zwłaszcza gdy dostanę to co sobie zaplanowałam i po przystępnych cenach :;230 )a realizacja nowej rabaty to już czysta przyjemność. Już nie mogę doczekać się wiosny, brak działania mnie wykańcza. Uwielbiam jak coś się dzieje.
Krysiu czekaj cierpliwie, bo kolejny wieczór upłynął na obowiązkach domowych. Może dziś....
Alu część mam okrytych niestety kilka jeszcze czeka na kopczyki. Będę mogła to zrobić dopiero w sobotę. Mam nadzieję że nic im się nie stanie. Proszę nie strasz tą zimą
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monisiu musi ktoś Cię zdyscyplinować,ja już wszystko przykryłam i zakopczykowałam.Jutro uciacham jeszcze gałęzi z sosen i przykryję lilie,żurawki i nowe nasadzadzenia róż.Na sobotę zapowiadają mróz i śnieg,więc jak to zrobisz :(
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Alu nie zapominaj ,że ja pracuję. Jak wracam jest już ciemno. Nie ma mowy o pracy w ogrodzie w trakcie tygodnia. Zostaje mi tylko sobota. Jakoś dam sobie radę. W zeszłym roku nic nie okrywałam i było dobrze. Zostało mi tylko 5 róż do okrycia więc nie powinno być problemu. Zaopatrzyłam się już w agrowłókninę i muszę opatulić rh i hortensje. Uwierz mi ,że zamiast siedzieć w biurze wolałabym dopracować ogród.
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pięć róż to 0,5 godz.pracy.Hortensje trzeba zakopczykować i owinąć włókniną ale rh to tylko przykryj korzenie na włókninę jeszcze za wcześnie.
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Alu dzięki. Dobrze,że mi przypomniałaś o przykryciu korzeni RH i hortensji bo całkowicie zapomniałam.
Pozdrawiam Monika
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”