Storczyki Katarzynki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczyki Katarzynki
Ale tam widzę, że liście wychodzą z kory i kora jest w kątach. Musisz go troszkę wyciągnąć, bo moze zgnić, jeśli będzie tak wsadzony. Trzon storczyka powinien znajdowac się trochę nad podłożem, nie może być zakryty, bo bardzo latwo gnije.
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Storczykowa
Trochę byś go mogła wyciągnąć. Wygląda na to, że trzon jest zakryty korą, a tak nie powinno być. Możesz też odsypać troszkę kory z wierzchu, żeby trzon i kąty liści były nad podłożem, bo jak będą schowane, to bardzo łatwo o dostanie się wody.
-
- 1000p
Dusiu zrobię to dla Cibie idę odkopać trochę Rodzynkę 

- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Kasiu,piękny jest.Ja od pewnego czasu też koło takiego chodzę w LM i walczę z sobą. 

- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu, świetny kolorek ma roślinka, a Ty Henryku nie walcz tylko jak kwiatek wzywa, to go przygarnij. ;)
-
- 1000p
Henryku ja twierdzę jam Marysia skoro coś Cię ciągnie do niego to znaczy ze powinien być Twój
.Rodzynka też jest z L.M. było ich sporo oczywiście najwięcej białych ale i takich kilka do wyboru ,niektóre miały więcej żółcieni .Były też bordowe ,jeden biały z delikatnie różową warżką tego dość długo oglądałam, ale co, jakieś pajęczynki i już się wystraszyłam i odstawiłam na półkę. Już postanowiłam że najwyżej nie kupię żadnego i przy kasie stał ten już nie bardzo go oglądałam .CAP i już stał na taśmie do kasy
zapłacony i już jest mój. Trochę się obawiałam jak wytrzyma tą pogodę wietrzysko i deszcz, ale jakoś tak sprawnie poszedł dojazd do domu (tramwaj i autobus i prawie biegiem do domu)że chyba nie bardzo mu zmiana temperatury zaszkodziła .TAK MYŚLĘ . W domu okazało się że też na jednym listku ma trochę takiej pajęczyny ale nic nie widać żeby coś się dzieło żeby miał jakiś lokatorów.Cytrynek też miał kokon po jego zdjęciu nic do tej pory się nie dzieje .Nie wiem jakie zwierze robi takie kokoniki i plecie pajęczynę 

- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Kasiu rodzynka śliczniusia

-
- 1000p
Arletko dziękuję 

-
- 1000p
- agata06
- 1000p
- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
Oj tak przecudny widok na tę paskudną pogodę 

Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
- Storczykowa
Piękny storczykowy parapet... Kwitnące Phalaenopsis, nawet Paphiopedilum się znalazło.
-
- 1000p
A widzicie te olbrzymie pączki
to Malinka chyba chce mi zrobić prezent na imieniny wreszcie zaczyna rozwiać pączki .Uparciucha tak mnie trzymała w napięciu już od miesiąca
Mam wrażenie że pomogło przycięcie tej części pędu gdzie były miejsca po kwiatkach .Do póki tego nie zrobiłam pączki nie chciały się otworzyć.Po obcięciu na drugi dzień coś zaczęło się dziać, będą kwiatuszki
tylko dwa ale ile radochy