Arletko trzymaj a najbardziej za nowe korzonki bo listek na prawdę mogę powiedzieć że rośnie w oczach i jak tak dalej pójdzie będę musiała coś większego wykombinować bo normalnych rozmiarów listki ledwo co się mieszczą w tym baniaku
Arletko wiesz aniołek ma cały czas pędzik i w pojemniku by się nijak nie zmieścił a jakoś właśnie u niego nie mogę się pozbyć, bo co za problem obciąć .Właśnie dzięki temu pędzikowi ,wiedziałam że aniołek zbiera się do dania oznak życia.Pojemnika nie kupię bo mam nadzieję że nigdy nie będzie mi potrzebny . BYŁAMdzisiaj na polowaniu i kupiłam sobie no tak na prezent ur. imieninowy phal. taki różowo pomarańczowy .Spory wybór mieli nie wiedziałam na którego się zdecydować, ale padło na tego ponieważ nie mam tak ubarwionego i miał w miarę małe liście bo te z dużymi już mi się nie mieszczą
Dusiu mój aparat własnym życiem żyje i jak chce to robi ładne zdjęcia a jak nie to nie Dzisiaj jednak ma dobry dzień i zdjęcia też wyszły dość dobre Tak też wygląda mój prezencik ,czyż nie jest słodziakiem i właśnie dlatego dostanie imię Rodzynka .Wiecie że to imię żeńskie, kiedyś chciałam dać tak na imię mojej córce, pewnie by mnie teraz nienawidziła za to,a storczyk zniesie wszystko Musiałam go od razu przesadzić tzn. chciałam miał mało podłoża i okazało się że i korzonki no mogłoby być lepiej. Myślę ze to przesadzenie nie przyczyni się do szybszego zrzucenia kwiatków. Widzicie listki nie są za duże jeden bardziej wyciągnięty więc musiał stać w ciemnym miejscu . Rodzynka to pewnie b.daleka kuzynka cytrynka bo kwiatki mają identyczne tylko kolor inny
Jak chcesz wyraźne zdjęcia to może popróbuj z takim przyciskiem z rysunkiem tulipanka? Musisz ustawić tego tulipanka i jak największe zbliżenie, aparat wydaje wtedy takie dziwne odgłosy i w odpowiednim momencie musisz nacisnąć, żeby zrobić dobre zdjęcie. Zwykle wychodzi bardzo dobrze, choć jeśli źle naciśniesz, złapie ci ostrość na przykład na ścianę, a kwiat będzie rozmazany. Po pewnym czasie już idzie wyczuć właściwy moment.
Ty moja fotografko ja to wszystko wiem ,tylko mam stary aparat ,nic nie jest wieczne już się narobił zdjęć i myślę o nowym zakupie trudno się na coś zdecydować ,każdy chwali taki którego właśnie używa .
Phalaenopsis piękny! Tylko mi się zdaje, ze jest za głęboko wsadzony. Mam takiego samego, miał 3 pędy w chwili kupienia. były jeszcze w sklepie takie, co mialy jeden pęd normalny, a drugi peloric, ale moj był cały normalny. Ale ubarwienie ma śliczne, taki brzoskwiniowy, rumiany jest.
Teraz też były takie powiedzmy zwykłe i peloric ale ten jakoś bardziej mnie urzekł .Dusiu on nie jest za głęboko wsadzony tylko tak wygląda przez te liście które jakoś tak rosną lub są na razie ułożona do góry.Wszystkie były w foliach i pewnie tak w nich rosły i dla tego tak na razie mają .Myślę że niedługo będą rosły normalnie.