Aszko piekne przedstawienie róz..
Astrid mam .. 2 szt.. ale w złym miejscu rosły i nie kwitły..
Przesadziłam i mam nadzieję, ze w przyszłym roku będę się cieszyła tak jak Ty
Iza,warto o nią zadbać.Bo jak już kwitnie to jest na co popatrzeć.
Mam chwilę czasu i przejdę do B
7BAROC
Mam ją pierwszy sezon.I miałam wrażenie,że nie wiedziała-wybujać czy rosnąć powoli.Wypuściła 1 pęd reszta niska ale kwiat ma ładny.Pewnie w przyszłym roku przypomni sobie,że jest pnąca
8 BERLEBURG
Obficie kwitnąca,zdrowa róża
9. Black Bakkara
Mówią,że to "czarna"róża-pąk jest rzeczywiście nieomal czarny za to kwiat-piękny ciemno pąsowy.Wygląda jak z aksamitu.I to nic,że jest chorowita chociaż w tym roku udało mi się utrzymać ją długo zdrową.Jest piękna.Niestety mój aparat nie jest w stanie pokazać głębi kolory.Kto ją ma ten wie
10. BOLERO
Duża silna róża.Piękny kwiat,kolor który nie bladł.Nie chorowała.Nie chciałam żółci a okazało się ,że mam ich kilka .I dobrze,bo ładnie rozjaśniają wieczorem ogród.W dzień szczególnie słoneczny mało widoczne
11.BONICA
Mam 4 krzaczki kwitły bardzo obficie.Jedyne co mi przeszkadza to pojedyncze pędy wyrastające wysoko,wolałabym zwarty krzaczek.Ale taka ich uroda.Jeszcze teraz są pojedyncze kwiatki Warto ją mieć
12.BOULE DE NEIGE
Posadzona jesienią ubiegłego roku,przetrwała ciężką zimę ale start miała trudny.Bardzo póżno zakwitła.Podobają mi jej kwiaty
13.BRENDY
Właściwie to niewiele mogę o niej napisać.Jest u mnie drugi sezon
Halinko,Brendy? ładna jest ale poza tym,że mam ja na zdjęciach niewiele ja pamiętam.Zakwitła jak szykowałam się do szpitala a potem to już mało czasu im poświęcałam
Moni,sorki to pomyłka nie Excelsia tylko Elmshorn.Tak sobie analizowałam co napisałam [przy śniadaniu ] i Eureka.Żle napisałam
A swoją drogą dobra jesteś i spostrzegawcza.Ja tak nie ppotrafię
Aszko super podsumowanie Boule de Neige ma piękne kwiaty... Też chciałam zapytać, co to za róża za Bonicą ale przeczytałam posty niżej. Elmshorn świetnie wygląda. A ja ją posadziłam w półcieniu, ciekawe jak sobie poradzi. Brendy ciekawa.
Zupełny przypadek to zestawienie ...nigdy na nie tak ie patrzyłam nie wiem jak sobie poradzi w półcieniu-u mnie wszystkie w słońcu rosną.Chociaż trochę im pomogłam i posadziłam drzewa od południowej strony i mam nadzieję,że trochę zacienią w południe
Dzisiaj C
14 CARDIFF
W ubiegłym roku kwitła obficie w tym oszczędnie.Aż byłam zaskoczona ,czekałam na lepszy widok no ale ...pogoda.Widocznie upały jej nie służą.Jesienią zaczęła chorować ale i tak warta uwagi
15 CARDINAł DE RICHELIE
Róża historyczna -zauroczyły mnie one u Oliwki i mam ich sporo.Cardinała zgodnie z sugestią posadziłam osobno żeby nie kłócił się kolorem z innymi.I może to irracjonalne ale latem było mi go szkoda,ze tak rośnie sobie samotnie a nie z innymi.Miałam go przesadzić ale...został.Jest ...fioletowy a,że fiolet jest teraz modny to uważam go za dobry zakup.A tak poważnie-nie chorował i dosyć ładnie kwitł jak na pierwszy sezon.Kwiat ma piękny
16.CASANOWA
Kolejna wielkokwiatowa chociaż obiecałam sobie,że nie będę tych kapryśnych róż kupować.Ale ogród z różami bez róż szlachetnych-nie wypada.I też nie bardzo wiem co o niej napisać.Zakwitła bardzo póżno i mam niewiele zdjęć
17.CHARLES AUSTIN
Kolejna angielka i dziwna róża.Kilka niskich pędów i raptem wypuszcza 1 długi z bukietem róż na szczycie.Kwiaty ma piękne,pełne o ciepłej barwie.Z różowego przechodził w brzoskwinię.Nie jest nudna .Mam na nią widok z okna kuchni posadzoną poza ogrodem z różami bo tam te kolory mi nie pasowały.Za to wieczorem mam ładny jasny widok.